Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 599
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 755
От темата си пролича
колко съфорумки се разбират със свекървите си. И съм забелязала, че същите” онеправдани снахи” после стават лоши свекърви за снахите си.

# 1 756
  • София
Нали не скача на твоята 😇

На мъжовата глава ще поскача, пък ще спре. Ще се разберат и ще продължат.

Снахата най- хитра ще дойде, ей 🥳

От темата си пролича
колко съфорумки се разбират със свекървите си. И съм забелязала, че същите” онеправдани снахи” после стават лоши свекърви за снахите си.
Никаква корелация между теза и заключение.

# 1 757
Много хитра ще стане, като остане сама и без помощ от никъде заради простотията и ината си.
Голяма "хитрост" няма що.
Накрая и брака си може да разбие от инат.
За това разбира се тя въобще няма да е виновна. Гадните свекъри ще са виновни.

# 1 758
Да, ще съм лоша свекърва, ако някоя девойка ще иска да сме неразделни, това е сигурно. Виждане 2 пъти в месеца и помощ, ако е нещо наистина важно. От там нататък си има мъж, да се оправят.
За имена нямам претенции никакви, да си решават и да се оправят. Въпреки, че ми е хубаво името, хаха.

Ариел, не си права, помним ти как се оплакваше от свекърва ти, хем тя е направила много, конкретно и само за теб. Реално ти е дала много повече, от колкото е получило това девойче.

# 1 759
Лошата свекърва е лоша винаги, независимо защо, чели сме много такива теми.Вече беше писано и тук това, на база форумната история:
Корелация не вярвам да намериш,Горджъс.

# 1 760
  • София
Много често съм защитавала свекървите.
Но поведение в стил "ние решихме, че имаш право да ни козируваш" няма как да защитя. Изключително неуважително е. Като искаш нещо от някого, си вадиш сливите от устата и разговаряте. Не му тропаш с краче, че не ти е прочел мислите.

Наистина няма връзка между "личи си кои се разбират със свекървите си". Писала съм го – аз с моята се разбирах. Както и с майките (които познавах) на бившите.

# 1 761
Разликата между мен и това девойче е, че аз осъзнавам какво са направили за мен и ще хвърля бомбата - да и първородното внуче ще кръстя на тях, защото го заслужават.

И не съм някоя дето мълчи и се съгласява с всичко, чепат характер съм. Но не съм сляпа и нагла за разлика от снахата в този казус.

# 1 762
Какъв ли ще е тоя баща Петър, каква е тази любов към баща й, че да  си рискува семейното щастие и бъдещето на детето си. Дано са постъпили умно свекърите и са направили дарение, а не директно да са му го купили.

# 1 763
  • София
Леко неприкрити въжделения усещам, булката да се натири и да си го получи, тая неблагодарница ниедна.
Да не бяхте жени - да го разбера. Ама вече прекалявате с подбора на изразни средства и с къде прикрита, къде не - злоба.

Не кипете толкова, младите ще се разберат и ще намерат консенсус, ако въобще е възможно да са реални образи.

Пък вие се сетете, че сте жени и майки и сте били или ще бъдете там, където е тя.

# 1 764
Булчето с рогата напред може да ги тури у̀ мѐсто и да не си помислят повече да ѝ дават наклон на живота. После да си подкарат живота и всеки да се съобразява с отношението си и желанията на другите, в мир, сговор и уважение Wink

Както направих аз Mr. Green

И аз 😉

# 1 765
  • София
Леко неприкрити въжделения усещам, булката да се натири и да си го получи, тая неблагодарница ниедна.
Скрит текст:
Да не бяхте жени - да го разбера. Ама вече прекалявате с подбора на изразни средства и с къде прикрита, къде не - злоба.

Не кипете толкова, младите ще се разберат и ще намерат консенсус, ако въобще е възможно да са реални образи.

Пък вие се сетете, че сте жени и майки и сте били или ще бъдете там, където е тя.
Мда.
Много женска злоба. Което говори зле за злобеещия.

# 1 766
Интелигентният човек, когато има претенции към друг, води диалог. Не очаква другият да му чете мислите и после да се цупи, че не е станало на неговата.
Това е най-големият проблем на всички участници в драмата. На абсолютно всички.
Говорят си, но само за материалното (огледи, тухли, пердета), но не са говорили НАВРЕМЕ за името на детето и кой каква емоция влага в това име.
- Момата от малка мечтае първото й дете да е Петър или Петра, но забравила да сподели с мъжа си тази съкровена мечта, преди да правят бебето.
- Момъкът и той иска името на първородното да е на неговите родители, но й той преди да си легнат с момата не споменал нищо. То се подразбира.
- Свекърите и те по подразбиране чакат уважение срещу вложените пари.
Някой от тях да беше отишъл на врачка да разбере очакванията на другите!!!
- Сега момъкът не харесва Петра, но не е имал шанс да уточни това навреме.
- Момата не е получила гарантирано дългосрочен подарък и не се чувства длъжна. Подарък наистина има, но за снахата не е ясен размера и тя не знае колко букви от името дължи.
- Свекърите ще се отдръпнат, ако името е на другия род. Един вид внучето е по-малко внуче, защото е чуждо.

ОК в миналото е нямало комуникация, но и сега НЯМА - само цупене, рекет  и тропане с краче от всички.
На тези хора проблемът им е, че мислят само за пари и материални облаги. ОК, в това са силни, щом купуват скъпи жилища на килограм. Чудесно. Но малко да помислят за човешката страна на живота. Ако не могат да се справят сами - да потърсят помощ. Дойде моментът да ги пратим на психолог!

# 1 767
Скрит текст:

Мда.
Много женска злоба. Което говори зле за злобеещия.

Абсолютно. Толкова зле не е било и в свекървенската от както съм във форума....

# 1 768
Да, Ариел, твоята свекърва заслужава. Тя е помогнала на теб, буквално се е погрижила като за свое дете. Дала ти е хляба в ръцете и те е направила по-независима. Тук не е така. Тук грижата е за синът, което е ок, но се иска и тя да плаща. Прочети пак съфорумката, която сподели личната си история и която е едно към едно с описаната тук. Хем си е кръстила детето на родителите му, хем я е изхвърлил, и за капак е прехвърлил апартамента на новото си дете. Та хем е кръстила на тях и е била благодарна, хем си гледа сама детето, а за него няма нищо. Е, за това говорим.

# 1 769
  • Варна
Вие пък откъде знаете, че не оценява какво й е паднало от небето или е неблагодарна? Никоя от нас не е в спалнята им вечер с мъжа й за да каже, че не му се отблагодарява по подобаващ начин. И това, че той вече е клекнал за неутрално име означава, че ще склони и на Петра, повярвайте. И няма да я натири, така че има или няма къде да се върне момичето е все тая, колкото и да не се харесва това на някои тук. Двамата бащи вече са се предали, младоженеца също, въпрос на време е и свекървата да вдигне ръце и младата майка да получи своето име. Така ги виждам аз нещата.

Общи условия

Активация на акаунт