Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 615
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 740
Мен друго ме впечатли, свекърите имат и къща, която вероятно е голяма, ако бяха толкова лоши, колкото ги изкарвате, щяха да поканят младите там. Ще кажат, ела снахо, като родиш ще помагаме постоянно, ще сме ти на разположение. А те купили самостоятелно жилище и ходят само след покана.
Аз от няколко поста на Вероника го мисля това.
Налагащите се свекъри обикновено гледат да се налагат редовно - за всичко.
Тези не се натрисат. Обзавеждат по чужд вкус. Предлагат помощ. Засега не съм прочела да са налагали някакви други решения - Вероника да поясни, ако иска.
Ако това е първото решение, за което вкарват претенции, не го намирам за супер страшно.
Хем претенцията им е приемлива - неутрално, с буква, че и без буква, просто да не е Петронела.
Че явно им куцат някои неща във възпитанието съм съгласна, ама тука излязоха страшни тирани и деспоти, направо страх да те хване и Рапунцел е затворена в кулата на луксозния подарък без право на гък. Нещо ми издиша тази теория.

Горджи, под мост не е била, живяла е с баща си и сестра си, където явно не е удобно да отгледа семейство. После не са я напънали да живее в патриархалната къща с още 2-3 поколения, а е имала възможност за самостоятелен хубав дом. Това не е нищо. Колкото и да се омаловажава и приравнява с чорапи или сервиз за чай.

Ами според мен точно в къщата на свекърите са живели, и в един момент, като са направили бебето - брак, и свекървите са решили да ги зарадват със самостоятелен апартамент.

Аз някак не си го представям, че са си живели момчето с майка си и баща си, тя в друго населено място с нейните родители.

# 1 741
И като работи майката, какво?
Да не би да пие морна вода и да  трябва да изплаща апартамент 20 години?
Това хората са много неблагодарни, а колко не оценяват това, което им пада от небето е друг въпрос.

И пак подчертаваме, че снахата няма къде да се прибере.
На мен ми се струва, че тя въобще не осъзнава положението, в което се намира.

Свекървата утре ще се врътне обидена и ще я остави да се оправя сама с малката Петра.

На кого ли ще направи сечено с избора на име?

На мъжа, който е по корабите? Или баща й ще зареже всичко, за да помага? Все пак нали на него е кръстено?

# 1 742
  • София
Ми, не е безполезното същество, чието единствено постижение е да забременее от Муньо Да Гама от село Варна.

Момиче, като хиляди други. Момче, като хиляди други. Ни единия пие от рога на изобилието, нито другия. И да нямаха този апартамент, пак щяха да живеят някъде и да си гледат семейството.

Плашите гаргите тук, като да са едни на света без дом. Болшинството са/сме били така, пък не сме живяли по гари и под мостове.

Баси тая благодарост!

Булчето дано удържи и да им се смее после!

# 1 743
  • София
Ама защо решихте, че е неблагодарна? Може да е решила да предложи да ги гледа като остареят, вместо да си гледа родителите. Примерно. Те, като искат съвсем конкретна благодарност, да са казали навреме каква. Никой не чете мисли.

# 1 744
Е , това ирония ли беше.
Ще ги гледа тя. Явно свекърите са заможни, все ще си намерят професионална помощ.
Точно пък снахата Joy

# 1 745
  • София
И пак да питам, колко точно трябва да е благодарна?
Едно име, две имена, три имена?
Колко "струва" един апартамент? hahaha

Тръгнали, та намерили! Хахахаха, една бременна жена ще им свие сармите, като не знаят къде да си врат гагите.

# 1 746
Ма да бе, ще ги гледа - за това тропа с крак за ужасното име Петра сакън на баща й да е.
Баща си ще гледа тя, не свекървите..

Щяла да ги гледа хаха ..

# 1 747
Направо си я представих как ги храни и им сменя памперсите, моля ви...

# 1 748
Булчето, действайки с рогата напред ще загуби и мъжа си и родителите му, накрая сама ще си гледа детето. Баси, хората как си скапват живота за глупости.
Тая тема е нагледен пример.

# 1 749
Тя, няма нищо, детето и също, малко по-нагоре съфорумка разказа личния си опит. И името на детето, не използва.
Е, за това става дума и е много хубаво да мислиш, като ти казват, че ти правят подарък. Не е подарък, но ще си плащаш за него.
На мен никой нищо не ми е дал и ако трябва да избирам отново, избирам да не ми подаряват, а да си го изработя. Точно защото знам, за какво става дума.

# 1 750
  • София
Булчето с рогата напред може да ги тури у̀ мѐсто и да не си помислят повече да ѝ дават наклон на живота. После да си подкарат живота и всеки да се съобразява с отношението си и желанията на другите, в мир, сговор и уважение Wink

Както направих аз Mr. Green

# 1 751
  • София
Е , това ирония ли беше.
Ще ги гледа тя. Явно свекърите са заможни, все ще си намерят професионална помощ.
Точно пък снахата Joy
Дадох го като пример, макар че с този манталитет няма да се учудя, ако за тях се окаже въпрос на (селска) чест снахите да ги гледат.
Варианти за благодарност има. Интелигентният човек, когато има претенции към друг, води диалог. Не очаква другият да му чете мислите и после да се цупи, че не е станало на неговата.

# 1 752
Булчето, действайки с рогата напред ще загуби и мъжа си и родителите му, накрая сама ще си гледа детето. Баси, хората как си скапват живота за глупости.
Тая тема е нагледен пример.
Както и масовите реакции на други потребителки в нейна подкрепа, действително много хора се прецакват много мощно сами.
Детето е на майката, но се очаква от бащата отговорност, от баби и дядовци помощ, но никой друг да няма дума по съществени въпроси около детето. Не стават така нещата в живота и много хора го разбират по трудния начин

# 1 753
  • София
Да не я настъпват тогава, какво напинят, като виждат не става?
С изнудваници и виене на ръце няма да стане.
Да спрат и да си карат, както е било.

То е най- редно дъртите да спрат, тя с мъжа си ще се разбере.

# 1 754
Те са спряли. Мъжът е клекнал за неутрално име. Снахата продължава да му скача по главата за Петра.

Общи условия

Активация на акаунт