Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 41 250
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 995
  • Пловдив
Ихаааа, стана сериозно - "насилие, не по-малко от физическо такова".

# 1 996
Valerie R интересно как само когато свекърите не са съгласни е насилие, но когато снахата налага такова откровено изумено (да не използвам друга дума) име за бъдещата им внучка,  то не е насилие?
Мхм? Много интересна логика.

# 1 997
Valerie R интересно как само когато свекърите не са съгласни е насилие, но когато снахата налага такова откровено изумено (да не използвам друга дума) име за бъдещата им внучка,  то не е насилие?
Мхм? Много интересна логика.

Вербално насилие щеше да има от снахата, ако обиждаше свекърите, наричаше ги с некоректни изрази (например "налягайте си  перушинката, не ви е работа, примерно). А тя не се държи така. Самата Veronikaaa се изразява добре за нея.

Нали днес ако си снаха, утре ще си свекърва/тъща. Защо да изземваш функциите на сина си и снаха си? Остави ги да си решават нещата. Защо да се бъркаш в личния им живот, когато би могла  всеки ден да се радваш на хубавото идващо събитие, вместо да го вгорчаваш.

Нали не мислим, че само ние като майки правим порасналите си деца щастливи? Партньорът/партньорката - с тях се решава и споделя живота. Родителите са само до определен момент в живота. После щафетата продължава.

# 1 998
Догадки. Ние не знаем дали снахата не ги обижда или какво мисли за тях.

Ние знаем, че и баща й се е намесил, за да успокои ситуацията, която тя, не свекървата е забъркала.

Защото името не харесва бащата, а не свекървата.

И ако снахата иска да се прави на инато магаре, освен меда ще трябва да си понесе и жилото.

# 1 999
  • Пловдив
КАГ агресивно бие непознатата и снаха през монитора, обаче квалификациите по адрес на свеки и Мунчо са казване на истината без украса ли беше.

# 2 000
При толкова хубави имена с Д и Т не знам защо жената се инати да кръщава детето с грозни имена като Петра или Петромира, които бащата не харесва. Познавам една Петранка(младо момиче), кръстена дословно на бабата. Ами не си харесва името и цял живот се представя като Петя, голяма файда, че са угодили на бабата.
Най-добре би било родителите да се спрат на име, харесвано и от двамата.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 06:52 от Miamordi

# 2 001
Мунчо е всеки мъж, който допуска майка му да се намесва в отношенията с жена му. Мунчо е и мъж, който чака, мама и татко да го издържат, независимо под каква форма. Нахални са свекъри които имат претенции, как да се случват нещата от живота в семейството на сина им. За жените се отнася същото. Не може свекъри и тъстове да решават, а тези, които го допускат са точно хора, които не са пуснали полите на майките си.

Ариел, свекърите нямат право на претенции за името. Такива може да има само синът им. И ето муньовщината, ревнал е на мама и тате, че жена му иска да кръсти детето им на баща си. Защо и как изобщо те са разбрали за името? Кой ги би през устите да се обясняват с цялата рода, която да ги разнася по форумите, вместо да седнат двамата и да се разберат. Ама само двамата.

А ако на Вероника не и беше зор, да натика девойката в ъгъла, щеше да пусне тема Харесва ли ви Петра, дайте предложения, ако не ви харесва. А тя - ама апартамент, ама обзавеждане, ама накрая се оказа, че апартаментът си е само на мъжът, а девойката е с единия крак навън, ако не приеме смешния компромис с Дария-Паолина. Даже и умишлено лъжлива анкета пусна, за да наклони везните към кръщаване на свекърите. Вероника, гадно е това което правиш. Имаш дъщеря, представи си, как някоя леля прави това изпълнение на нея. Добре ли ще се чувстваш? Много учудващо за жена, която е имала подкрепата на мъжа си и е кръстила детето си, с избрано от нея име.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 07:51 от alex_jp

# 2 002
  • Пловдив
Добре, бе, усетете се малко. Не е въпросът кой е Мунчо според вас, въпросът е, че на КАГ за изказването на мнение как е според НЕЯ, мнение, съвсем, съвсем не по-грубо от вашите, и изпляскахте в лицето глупостта, че упражнявала върху снахата насилие, не по-малко от физическо.

# 2 003
  • ЯМБОЛ
Морякът дали чете?Морякът как вижда отглеждането на детето и неговото участие?Негова ли е идеята за помощта на майка си  при неговото дълго отсъствие?

# 2 004
Така става като се събщава името предварително, че и да се обсъждат варианти с бабите, дядовците и други роднини.
Петра съм го срещала само като име на онази фолкпевица, която пееше за хищната хиена, съответно не бих кръстила детето си така.
Лека бременност и раждане! Дано детето се роди на голям празник и дойде с името си.

# 2 005
Догадки. Ние не знаем дали снахата не ги обижда или какво мисли за тях.
Veronikaaa мислиш ли, че щеше да пропусне да го напише, ако ги обиждаше?

Ние знаем, че и баща й се е намесил, за да успокои ситуацията, която тя, не свекървата е забъркала.
Защото на баща й му пука, че бременната му дъщеря е потърпевша и той се опитва по някакъв начин, макар и неефикасен, да махне това напрежение, създадено от свекървата, претендираща за ОЩЕ ЕДНО ВНУЧЕ да се кръсти на тях.

Защото името не харесва бащата, а не свекървата.
Ако той не го харесва, добре, но няма да предлага варианти на име на майка си, нито пък да допуска майка му да решава за името, нито пък да предлага Дарина Паолина.

И ако снахата иска да се прави на инато магаре, освен меда ще трябва да си понесе и жилото.
Странно как инат е нещо, което касае само двамата родители и в никакъв случай свекървата. Медът е апартамента, а жилото - размахване на свекървенския жезъл, че тя командва и да знаеш ауу какво  ще ти се случи после... Би трябвало всички тук да се радват само на меда, който е това хубаво събитие - идването на дете, за жило никой  по отношение на никого не трябва да мисли.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 08:28 от Valerie R

# 2 006
  • София
Наистина е ужасно как вместо да се радват на идването на новия член на семейството, всички си мерят егото и съсипват един момент, който никога няма да се върне.

Не знам дали Вероника е пуснала анкетата тенденциозно, но въпросът трябваше да е дали е редно бабите и дядовците да се месят в избора на име за внучето. На мен продължава да ми е непонятно как толкова от фокуса е върху апартамента. В моето семейство отношенията не са били на принципа покупко-продажба, явно за това не мога да схвана възмущението на някои участници в спора. Апартаментът неоспоримо е голям жест, но е жест и е към сина им, и не би трябвало да идва с очаквания.

Отделно те вече са уважени с име и в момента излиза, че парите им дават право да отнемат възможността на някой от родата на жената също да бъде уважен. Което е много грозно.

Иначе смятам, че на този етап булката най-добре да избере неутрално име. И да си направи сметка, ако ще ражда второ.

# 2 007
  • София
Стигнах до анкетата с имената - ами не е много коректно. Защото, ако се постави анкета Калоян или Костадин съм убедена, че Калоян ще спечели безусловно. Е да де, ама на мен НЕ МИ ХАРЕСВА. И НЯМА да си кръстя сина така, ако ще и на улицата да остана. Дори Кънчо предпочитам. Съвсем сериозно. Разбира се, има къде-къде по-красиви имена. Андрей например (любимо ми е)
Хайде сега съвсем честно: Има ли някой, който ще предпочете Кънчо пред Калоян?
И за 740735 път: Изберете неутрално име, без буквичката на никого. При това цветно. Ейййй, може ли аз да съм кръстница?

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 09:01 от Светулчица

# 2 008
...., ама накрая се оказа, че апартаментът си е само на мъжът, а девойката е с единия крак навън....
Таман се бях притеснила, че няма да се спомене! Simple Smile

# 2 009
Големи суперлативи за дядо Петър, то достоен, то голямата работа Rolling Eyes

Явно никой не чете... Още в първите постове авторката беше написала, че момичето няма как да се върне в родния си дом (ако евентуално го реши), защото бащата е с патриархално възпитание и няма да я приеме.
Така че разубеждаването "не го кръщавай на мен, отстъпи, мир да има!" не е никакъв великодушен жест и загриженост за добруването на дъщерята, а чисто и просто измиване на ръце - трай там и си налягай парцала, че иначе аз трябва да те прибирам и търпя Frowning1

А в нейното вкопчване в името виждам не толкова обич и уважение към този толкова достоен баща, а по-скоро желание за пореден път да спечели одобрението и вниманието му, да му засвидетелства принадлежност, дори с цената да остане сама срещу целия свят. Това е отчаяно и разрушително поведение на нелюбимо дете, което търси валидация, и тя ще го отстоява до последно.

Детето ще се казва Петр-нещо си, дори ако темата достигне 300 страници, и всички участници се изпокарат помежду си. Убедена съм 100%, и ако беше хазарт, щях да заложа много голяма сума на това.

Общи условия

Активация на акаунт