Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 038
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Извинявам се на всички с името Петра, не целях да обидя никого. Просто името ми звучи остаряло и измъчено и действително мисля, че доброволно не би било избрано. Поне Петя да беше.
Както и да е. Отново се извинявам на потребителките, които засегнах.

# 241
Колкото е нейно детето, толкова е и негово. Не може да се тръшне и да натресе на мъжа си такива отвратителни имена и да очаква да ги приеме безропотно. И двамата родители трябва да харесват името, не само майката. Аз разбирам дядо Петър да купува апартамента и тя да е длъжна да го кръсти на него, ама доброволно без никаква причина в 21 век да си кръстиш малката сладка дъщеричка Петра или Петромира?!? Ми ако стане някоя яка мацка? ,,Приятно ми е. Аз съм Пепи." Ужас! Като чуя Петра си представям дърта дебела вулгарна леличка с инфантилна прическа като чалга певицата, дето пееше Хищна хиена. А Петромира ми е на едно ниво с други измислени от рода на Николайслава и Иванмира. Мъжко име с женско славянско окончание измислено от немай-къде. Галеното й ще е Пепи. Ако се окаже дебеличка, другите дечица ще й викат Пепа Пиг. Горкото.

Да се сдобрява с мъжа си и да кръщават бебето с нормално име, което и двамата харесват. Разбирам ги и мъж, и свекъри защо не искат да е кръстена на другия дядо. Ужасен вариант за момиче. Да беше момче Петър, но момиче...

И аз щях да се разсърдя, ако детето ми ще се казва Петромира или Петра.

# 242
Малко офтопик - на мен Петра ми харесва много. Правя асоциация с Доктор Джеф от Анимал планет, там Петра се казва жена му, една възхитителна червенокоска.

Правя асоциация с една професорка в университета, която още тогава беше към 80-годишна, а аз не съм в първа младост.

# 243
Малко се загубих из коментариите.
1. Апартаментът е дарен на сина, но при брак и евентуален развод, майката живее с детето там до пълнолетието му. Вярно, че дължи наем, но за ползването на нейната част от апартамента. Не съм чувала до сега някой баща да е искал наем от майката. Дори да поиска, наемът е повече от символичен. Това жилище минимум 18 г ще е недостъпно за бащата.
2. Свекърите не са искали детето да носи тяхно име или производно такова. Снахата тропа с краче да е на нейния баща, без да се съобразява с бащата. Детето е на двамата и те трябвазаедно  да изберат име, което им харесва.
Не разбирам защо възрастни хора, достатъчно зрели да създават семейство и деца не могат да се разберат за име, приемливо и за двамата.
Тук, въпросът не е кой какво дал и ще дава, а инатът на единия родител да наложи своето мнение.
Синът на моя приятелка очаква първо дете. В разговор се стига до името и тя пита какво име са харесали. Снахата изброява 4-5 мъжки имена, за едно от които приятелката ми казва, че и звучи грубо. Познайте как се казва детето Simple Smile

# 244
Моето дете е кръстено на моя баща и то дословно. Но ние още в началото на бременността обсъдихме това с мъжа ми и той беше съгласен. Нямало е драми, нито тропане с крачета, а бабите и дядовците нямаха думата и ,докато не го видяха в болницата, не знаеха името му.

# 245
За мен най-смущаващо е, че бащата не харесва имената, но тя не иска да направи компромис.
 Аз предложих едно име, но мъжът ми не го хареса и ми отказа категорично. Добре, казвам предложи нещо и ще преосмисля. Човекът написа един дълъг списък с имена и се спряхме на едно, което и за двама ни звучеше добре.
И още нещо, щом апартаментът е такъв проблем, да излязат на квартира или да купят жилище със заем, млади са, ще работят и ще го изплатят.

# 246
  • София
Много правилно, че имотът е купен преди брака. Момичето не е давало пари. От къде, накъде и тя ще е в нотариалния акт?!

# 247
  • Пловдив
Детето е на двамата и те трябвазаедно  да изберат име, което им харесва.
Не разбирам защо възрастни хора, достатъчно зрели да създават семейство и деца не могат да се разберат за име, приемливо и за двамата.
Тук, въпросът не е кой какво дал и ще дава, а инатът на единия родител да наложи своето мнение.

Авторката каза ,че всичките участници са Интелигентни Neutral FaceNeutral Face

# 248
Петра не е баш традиоционно българско, повече се среща при западните славяни. У нас е по-скоро Петран(к)а, Петруна.

# 249
  • Варна
Аз също съм съгласна, че щом те плащат е добре да го пишат само на сина си. Но тогава да не очакват внуче на тяхното име.

# 250
Много правилно, че имотът е купен преди брака. Момичето не е давало пари. От къде, накъде и тя ще е в нотариалния акт?!
Така е. Но тогава откъде накъде ще изискват от нея да кръсти детето на свекърите ЗАРАДИ апартамента? Аз на това се противя - на причината това да се направи заради жилището.

# 251
Сега е модирно децата да се кръстят на бащата, това може да е умен ход. Да няма сърдит

# 252
  • София
Малко се загубих из коментариите.
1. Апартаментът е дарен на сина, но при брак и евентуален развод, майката живее с детето там до пълнолетието му.
Скрит текст:
Вярно, че дължи наем, но за ползването на нейната част от апартамента. Не съм чувала до сега някой баща да е искал наем от майката. Дори да поиска, наемът е повече от символичен. Това жилище минимум 18 г ще е недостъпно за бащата.
2. Свекърите не са искали детето да носи тяхно име или производно такова. Снахата тропа с краче да е на нейния баща, без да се съобразява с бащата. Детето е на двамата и те трябвазаедно  да изберат име, което им харесва.
Синът на моя приятелка очаква първо дете. В разговор се стига до името и тя пита какво име са харесали. Снахата изброява 4-5 мъжки имена, за едно от които приятелката ми казва, че и звучи грубо. Познайте как се казва детето Simple Smile
Това има разни "ако"-та. Въобще не е сигурно.

И за мен така е правилно. Но при това положение свекърите да не лъжат, че са ѝ дали жилище. И съответно да не претендират за име срещу жилището, което не са ѝ дали.

# 253
Ако съпругът не харесва Петра, има много красиви и нежни женски имена с буквата на тъста: Персияна, Пламена, Памела, Полина.

# 254
  • BG
Сега е модирно децата да се кръстят на бащата, това може да е умен ход. Да няма сърдит
Дали е умен не знам, но в такъв случай детето ще има едно и също име и презиме, а ако и дядото и бил със същото, става още по-впечатляващо.

Общи условия

Активация на акаунт