Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 074
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 765
Това за НА къде го пише, че само в отговори го четох май, не и в постове на авторката?

# 766
  • София
кукумицинка, много неща роди темата, много теории, но то винаги така става в подобни теми.
Уважение и разбирателство в едно семейство не би трябвало да се чувства като задължение и да зависи от дарове, пари и апартаменти. Благодарност за помощ винаги е добре да има, но как ще се изрази тази благодарност на дела, всеки има различна представа. За свекърите с име или буквичка или каквото там, за снахата не е така. И може да изрази признателност по други начини. Тя не иска да й се приписва нищо, живее с мъжа си в апартамент, който реално е негов, с подпис или без, негов е. Най- добре би било да може да се стигне до консенсус за името между младото семейство, без влияние от свекърите. Това са две отделни семейства и как ще се казва едно дете би трябвало да е единодушно решение на родителите на детето, независимо от тъстове, свекъри, учинайки и т.н. Няма такава хармония тук, но дано намерят някакво решение, ако искат да имат нормален общ път занапред.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 20:12 от *Elena*

# 767
Това за НА къде го пише, че само в отговори го четох май, не и в постове на авторката?

Точно така. Авторката не е написала снахата да има претенции да е вписана, но тук не са доволни, минала се е, може да я изхвърлят, ако няма НА на нейно име и поради това свекърите бе заслужават и буква от тяхното име.

# 768
Назад прочетох Деметра.
Защо не?

# 769
  • София /Абсурдистан
Да нарече детето на мъжът си и да приключва драмата.

# 770
Сега се сетих, че свекърва ми всъщност имаше някакви претенции за името и тя. Слушала някаква астроложка/нумероложка, според която било много хубаво да има "р" в името, понеже човек с "р" бил здрав, стабилен, със силна воля и пр. И мъжът ми част от имената, които предложи, бяха ДеметРа и ПеРсефона. Категорично вето имаше от моя страна. Персефона и Деметра са имена за 80-килограмови горди матрони.

# 771
На мен Деметра за име за българче в България ми звучи тъпо.

# 772
Персефона? Никога не съм го чувала и е ужасно....

# 773
Назад прочетох Деметра.
Защо не?
И за Деспина имаше предложение.  Толкова имена има с Д, а за неутрални да не говорим.
Да нарече детето на мъжът си и да приключва драмата.

А ако има възможност да комбинира името на бащата с нейното е най- компромисния вариант .

# 774
Ама снахата може безкрайно да се е радвала, може би още не е осъзнала, че е с единия крак навън, във всеки един момент, в който не слушка, най-вече маминка. И, подозирам големи циркове на изписването, ако детето не е с името на някой от родителите на мъжа ѝ. Още тогава може да се сблъска с грубата действителност, че тя няма апартамент. И мъж с топки няма.

пп. Нарциса, авторката написа, че апартаментът е само на мъжа. Което е нормално, естествено.

# 775
  • София
Сега се сетих, че свекърва ми всъщност имаше някакви претенции за името и тя. Слушала някаква астроложка/нумероложка, според която било много хубаво да има "р" в името, понеже човек с "р" бил здрав, стабилен, със силна воля и пр. И мъжът ми част от имената, които предложи, бяха ДеметРа и ПеРсефона. Категорично вето имаше от моя страна. Персефона и Деметра са имена за 80-килограмови горди матрони.
Нямаше апартамент за теб, а?

Авторката пусна бомбата и изчезна. Хм.

# 776
Имах съученичка Деметра. Хубаво си е името.

Персефона ми идва в повече.

Персеида най-добре, че да има и буквичката на свеки Simple Smile

Дарипетра, Петродара нещо?

# 777
Персефона е от гръцката митология. Беше казал мъжът ми, че името означавало нещо от сорта "убийца на мъже"? Ами как пък няма да си кръстя детето с нещо, което значи "убийца на мъже", освен всичко останало.

Нямаше апартамент, разбира се, но всъщност изпълних желанието на свекървата. В името на детето има "р", заслужавах галиба да ми припишат нещо.

# 778
Нямаше апартамент за теб, а?

Тооо, и за мен нямаше. При все, че първото дете е кръстено и на свекървата, и на свекъра, че са с едно и също име в женския му и мъжкия вариант. Ама сигурно, защото и баща ми е със същото име като тях, та, най-веротно е да са сметнали, че съм го кръстила на баща ми. Laughing

Деметра е също от гръцката митология и е богиня на плодородието.

# 779
  • София
ПеТоДара да е.

Общи условия

Активация на акаунт