Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 074
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 795
Значи става въпрос чисто и просто за инат от страна на снахата. Ако тя не си пречупи ината, не виждам как ще решат со кротко, со благо казуса. Все на някого ще му остане горчив привкус в устата.

Ама честно, не разбирам такива драми от селски вечеринки! Нали най-важното в крайна сметка е детето да се роди и расте живо и здраво...

# 796
Опаа, значи все
пак снахата тропа с краче.

Дана си е име, има също Дано за мъжко.

# 797
Ами ето,имали са очаквания, че след скъпия подарък ще им се кръсти на тях и били нвприятно изненадани.... После предлагали неутрално,е защо да не е на баща й? Демек на тях или неутрално? Тия хора са много нагли

# 798
Човек не трябва да има очаквания, за да не се разочарова.

# 799
  • България
Свекървата ме изгуби. Като искат дете, кръстено на тях, могат да си осиновят и да си го преименуват. Намерили са млада жена, която ще търпи мъжът й да отсъства половин година, значи трябва да си я къткат. Тестовете ще излязат по-адекватните и разбрани хора.

И на мен имената с П не са ми любими, но предлагам Петя и Полина.

# 800
  • София
В цялата тази история накрая да не се окаже, че най-пострадало е невинното детенце, ако го "наградят" с някое безумно измислено име, резултат от битката кой дядо или баба да бъде "уважен" от младите. Името е за цял живот и е пълен идиотизъм да ти лепнат някое такова, че да се срамуваш всеки път, когато трябва да се представиш. Поне за това не се ли замислят тези родители? Дано все пак да се усетят и да престанат с глупавите инатлъци, да изберат някое красиво женско име за дъщеря си, което да се харесва и на двамата и да се приключи с тази история.
Уважението към родителите - отнася се и за двете страни - може да бъде изразено по много други начини.
Каква Петродара, какви пет лева...   Banghead

# 801
Вероника, нека уточним, моля само таткото ли е за неутрално име или и родителите му са ок с това?

На мен като ми писна от подричанията на свекървата, казах, че ще си кръстя детето на мен. Толкова беше потресена, че после беше съгласна, с каквото и да е име, само да не е на мен. Голям смях беше.

ДХЗ, не само снахата тропа с краче, цялата сюрия народ го прави.

# 802
  • България
Свекървата е като мама Светла от Ергенът 2, която вече имаше една внучка Светла, но искаше още една Светла и един внук, кръстен на мъжа на Светла - Танко.

# 803
Намерили са млада жена, която ще търпи мъжът й да отсъства половин година, значи трябва да си я къткат.

То не се знае колко, и до кога ще търпи... Малко са моряшките жени, които си стоят здраво на краката.

# 804
Ма тя си го е избрала, хайде бе, ще ѝ бая после на снахата…, че да не избягала.Вие чувате ли се.

# 805
Veronikaaa, кофти ситуация. Бих казала, че бъдещата майка просто не е достатъчно зряла, за да направи компромис и да чуе и другите. Ако съпругът й харесваше името, което е решила щеше да е различно, но тук има едно еднолично "аз пък така искам и само аз имам право да решавам". А това е лош старт за брака им. Името трябва да се харесва и на таткото. Мани апартаменти, пари, помощ. Може да са разочаровани, но имам чувството, че свекърите ще преглътнат и няма да спрат да помагат или да обичат по-малко Петя от Дарина. Много по-зряло щеше да е седне с мъжа си и да каже нещо от сорта "Много обичам баща си и винаги съм си мечтала първото ми дете да е на него. На твоите родители вече има едно внуче, достави ми това удоволствие да кръстим първото дете на моя баща, за когото това ще е и първо внуче, а второто ще кръстим на майка ти, която толкова ни помага и искам и нея да зарадваме. Ако не ти харесва Петра/ Петромира, моля те, предложи имена, които ти харесват с тази буква и аз може да избера някое от тях"

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 21:06 от Mama Ru

# 806
Значи всичко е било мирно и кротко, докато свекървата не е тропнала с краче.
Аз бих игнорирала всички. Ще си гледам здравето и няма да обръщам внимание на никой. Ще изчакам и мъжът ми сам да вземе решение дали иска семейство или парите на мама и тати.

alex_jp, неговите родители са съгласни на всичко, условието е само другият дядо да няма внуче на негово име, както те вече имат.

Това тук си го измислиха. То реално не е заради апартамента, а че са се впрегнали с всички сили да помагат на младото семейство и заслужават някаква благодарност и признателност...
Всъщност не е уточнено, че е заради апартамента, пише само, че според тях така е редно. Много родители от страната на мъжа го смятат за редно, без значение дали помагат финансово. Така че не е ясно коя е точно причината.

а то имам чувството , че снахата очаква благодарности, че ще снесе златното яйце, и поради тази причина всичко трябва да стане на нейното.
Аз не усетих такава насока. По-скоро, заради уточнението, че вече имат внуче на тяхно име, приемам за съвсем нормално да дадат ред и на другия род.

# 807
  • България
С такова семейство на мъжа и с такива сръдни от страна на свекърви, свекъри, мъж под мамин чехъл, който няма и да участва във възпитанието и гледането на детето половин година, който спира да говори с бременната си жена при първата караница, положението не е розово. Не знам колко щях да търпя такъв мъж.

# 808
Ами ето,имали са очаквания, че след скъпия подарък ще им се кръсти на тях и били нвприятно изненадани.... После предлагали неутрално,е защо да не е на баща й? Демек на тях или неутрално? Тия хора са много нагли
На същото мнение съм. Уж може така, уж може онака, ама все пак не може ли да се обмисли сериозно нашата препоръка покрай апартамента и ремонта и, ако обичате, да не е на другите баба и дядо, ние сме родители на бащата все пак...

# 809
  • Пловдив
Дана идва най-вероятно от Йорданка, каква Димитринка.

Общи условия

Активация на акаунт