Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 41 192
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 15
Ако майката избере неутрално име - на никого, аз лично ще я разбера.
Обаче при такава огромна помощ на днешно време да ти предоставят на готово всичко, трябва поне малко благодарност да имаш в сърцето си. Тя обаче ще го кръщава на баща си.
Мисля, че това е обидило хората, не толкова, че не е точно на техните имена.

Впрочем как е името на бащата на бъдещата майка, че неговото име предпочита? С Т и Д има прекрасни имена.

# 16
  • Най-красивата страна
Апартаментът е купен на името на сина.Но те сключиха брак.

# 17
  • Пловдив
Драмата е следната.

И свекърите и младите са образовани,интелигентни хора и въобще не съм очаквала ,че ще стигнат до подобни драми.

Какво е вашето мнение?

Махни "интелигентни" от изречението.

# 18
  • София
Образованието не е равно на емоционална интелигентност.
Липсва някъде, сетете се къде.

# 19
Аз не разбирам съпругата. Получила си голям жест, прояви уважение, не наскърбявай хората, които освен направения жест са и родители на съпруга ти. Много неблагодарна ми се струва и несклонна на компромиси, което не е добре. Аз харесвам традицията да се подновяват имената на бабата и дядото. И мен така ме уважиха и няма да крия, че много се зарадвах.

# 20
  • София

Т.е. при развод тя, дори и да остане в апартамента, ще му плаща наем, а при пълнолетие на детето ще се изнесе.

# 21
Да, то един вид баща ѝ я метнал с един куфар на мъжовото ѝ семейство, свекърите да ги мислят къде ще живеят и с какви пари ще се обзавеждат, обаче тя на баща си иска да кръщава.

# 22
  • София

Т.е. при развод тя, дори и да остане в апартамента, ще му плаща наем, а при пълнолетие на детето ще се изнесе.
Е, този род хора не могат да рискуват някаква си да им вземе имота Joy

Почва се с името и се стига до цвета на пътеките, има още да видят младите.

# 23
  • София
Ако е купен преди да са сключили брак, то свекърите не са купили апартамент на сина си и снаха си, а само на сина си.

# 24
  • Варна
Ключов момент е дали при закупуване и даряване на жилището на младите те са били уведомени, че в замяна ще се иска кръстено на тях дете. Вероятно не са били уведомени или пък синът е знаел, но мижитурски си е замълчал пред бъдещата си (тогава) жена, защото е сметнал, че ще й се наложи за името. Майката също според мен не е права, че се е запънала детето да е на баща й. Едно неутрално име ще бъде най-добрия изход от ситуацията, такова е моето мнение.

# 25
За мен не е редно. Благодарността може да се изрази по друг начин. Това е извиване на ръце и изнудване от страна на свекърите. По тази логика утре може да поискат нещо друго, после още нещо и така години наред. Т.е. за едно жилище младите трябва да им станат роби ли?

# 26

Това е много вярно.
Обаче пък тая булка насила ли я закараха там или по желание? Тя е знаела много добре какви са условията.

# 27
Има избор все пак. Не са я накарали насила да живее в подарения апартамент.

# 28
  • София

Това е много вярно.
Обаче пък тая булка насила ли я закараха там или по желание? Тя е знаела много добре какви са условията.

На сватбата ли са обявени условията за апартамента или кога? Joy

# 29
  • Варна
А може и да не е знаела какви са условията. Е, сега знае.

За мен е доста обидно отношението на свекърите. Значи "ние дадохме апартамент, значи внучето на нас". А тестовете като нямат мегдан да дават жилище, значи не заслужават "уважение", така ли?

Общи условия

Активация на акаунт