Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 200
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 825
За това, чск в родилното казват на бащата името на детето. Ако не му харесва да върне детето Stuck Out Tongue Winking Eye

# 826
Защото бащата не харесва вариациите на женско име, отговарящо на това на бащата на булката.

Разиграйте го на вързано това име накрая.

# 827
  • 🌊
Тоест, десет възрасни натискате една бременна жена да  размисли за взетото решение ….
Найс.
Ако на мен ми се устрои такъв другарски съд си подавам молбата за развод и си търся квартира, ако ще Евксиноград да са купили. Това стискане до кръв да не е на тъста не е нормално, показва колко уважават и семейството ѝ. Някой като каза, че е инкубатор май хип не е далеч от истината

# 828
Да,таткото иска съвсем неутрално име.Да,помоли я да помисли.
Свекърите са ок с това.Да не е  кръстено на никой детето.
А свекърите и мъжът ѝ какво мислят за баща ѝ? Явно имат нещо лично против него, та са толкова против и той да се радва като тях на внуче с негово име или буква? Направо е обидна цялата история...

Аз съм много кротък човек и въобще не влизам в битки. Направо ще си събера багажа и ще си тръгна, нека бъдат щастливи с парите и апартамента си. Пък ако мъжът ми иска семейство, ще ме последва. То той така или иначе няма да е много около тях, детето няма да усети голяма разлика.
Все пак, дано е по-издръжлива психически от мен, наведе послушно глава и стиска зъби до следващата офанзива. А тя няма да е далече. Тепърва има да им плаща за помощта, с доста лихви.

# 829
Тоест, десет възрасни натискате една бременна жена да  размисли за взетото решение ….
Найс.
Ако на мен ми се устрои такъв другарски съд си подавам молбата за развод и си търся квартира, ако ще Евксиноград да са купили. Това стискане до кръв да не е на тъста не е нормално, показва колко уважават и семейството ѝ. Някой като каза, че е инкубатор май хип не е далеч от истината

Нито нея уважават, нито семейството й.

# 830
Тоест, десет възрасни натискате една бременна жена да  размисли за взетото решение ….
Найс.
И на мен това ми прави впечатление и наистина ми е много интересно точно как се стига дотам трима възрастни да имат очаквания от една бременна и да се чудят как тя също била имала очаквания. Звучи като да смятат, че се подразбира детето да е кръстено на свекърите и са адски изненадани, че жената дори не го е обмислила като вариант. Тя пък заема здрава защитна позиция, че като ще се кръщава на старите, да е на нейния баща. Ония пък не искат, защото как може, дошла е снаха в чужда къща, трябва да възприема традиции, не да става на нейното (дори те да артикулират обратното, то си личи).

# 831
Снахата май забравя, че бебето не е нейна лична собственост, а е дете и на двамата си родители. И двамата трябва да са съгласни и доволни с името. Аз на нейно място никога нямаше да кръстя някое от децата си на свекърите, но нямаше да оставя мъжа ми да не си харесва името на детето.

# 832
Колко хубаво, че ще се роди около Цветница, любимият ми празник. Много си мечтаех да имам момиче и да го кръстя Лилия. Не е много разпространено, има хубаво галено и имен ден, та давам идея на младото семейство.

# 833
Да,тук е,говорят си от снощи.
И той я моли да се навие за неутрално име.
Аз им предложих да изберат име на цвете,защото бебето ще се роди около Цветница.
Предложи й Кремена. Много по-благозвучно е от Петра, значението може да се изведе от кремък / камък или от цветето крем. За нея пак ще е на баща й, съпругът й може да го хареса като звучене, предполагам, че и неговите родители ще го приемат.
Точно Кремена щях да пиша и аз. Идва от кремък и съответно по значение ще е близко до Петър, което е идва от камък. Но пък масово хората очакват Кремена да е цветно име и след като бебето се очаква около Цветница, би било много добър избор. И дали от кремък или крем, Кремена е прекрасно име за разлика от Петра.

# 834
  • Пловдив
А по въпроса първото на нейния баща, второто на неговия какво мислят? Нали искали и второ дете?

-----
Цитат
Снахата май забравя, че бебето не е нейна лична собственост, а е дете и на двамата си родители. И двамата трябва да са съгласни и доволни с името.
Какво снахата, то половината форум смята, че това е лична работа на жената и намесата включително и на мъжа в избора е тормоз върху бременна - нещо непростимо.

Цитат
Аз на нейно място никога нямаше да кръстя някое от децата си на свекърите, но нямаше да оставя мъжа ми да не си харесва името на детето.
Защо? Не заслужават гадовете, дори наред с нейния баща?
Аз пък щях да кръстя някое от моите деца на свекърите, мъжът ми не поиска.

# 835
На неговия вече има. Обаче, ако второто е момче ще стане чудничко - Петра на дядо Петър и Дарин / Дарио на баба Дарина.

# 836
А дали пък свекърите просто не харесват Петра и какво беше там- Петромира и затова да не са съгласни?Защото и за мен са много смотани имена.

# 837
Снахата май забравя, че бебето не е нейна лична собственост, а е дете и на двамата си родители. И двамата трябва да са съгласни и доволни с името. Аз на нейно място никога нямаше да кръстя някое от децата си на свекърите, но нямаше да оставя мъжа ми да не си харесва името на детето.
Обсъждахме го напред. Детето има 3 имена. 2 от тях му дава бащата, харесва ѝ или не на майката. Ако той изпитва поне капка уважение към нея, тактично ще приеме решението ѝ. Ако не, я поставя на мястото ѝ и участва и в трите имена...

Кремена на Петър е като Светли на дядо си Ламби Simple Smile Да разведря малко темата, една съседка като я питат защо нито синът ѝ, нито дъщеря ѝ са кръстили децата си на нея (Евгения), тя отговаря "И двете ги кръстина на мен - Мария и Моника!". Естествено следва въпрос, каква е връзката? "Е как каква, от Мама" Trollface

А дали пък свекърите просто не харесват Петра и какво беше там- Петромира и затова да не са съгласни?Защото и за мен са много смотани имена.
Щом свекървата предлага двойно име, значи няма нищо против самото име:
Говоря със свекървата-били неприятно изненадани,че бебето няма да е кръстено на тях.,ами на тъста.Тя сама е предложила двойно име,но момичето не приема идеята.
Ясно като бял ден. Тъстът е втора категория, всички внучета на тях. Айде, от тях да мине, може и на никой, само да не е на него. Мдам.

# 838
Аз познавам една Петронела.
Свекърите вероятно са съгласни с неутрално име, на принципа на "по-малкото зло" Grinning
Само и само да не е на бащата на жената.
Да го кръсти на себе си. Така ще им затвори устите за вечни времена.

# 839
Да, с двойно име ще
използват по-красивото, много ясно.Дарина -Петра и аз ще му казвам Дарина.😀

Общи условия

Активация на акаунт