Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 158
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 840
Аз определено бих помислила за друго има, ако видя че избраното не се харесва на мъжа ми. И бих търсила такова, което да допада и на двамата. Но не бих си и помислила да кръстя дете, на няко от родителите му, след подобни изпълнения. И бих търсила начин за личен мой доход, с който да мога да издържам мен и детето. Защото претенциите, към жената от тук нататък ще растат. Не е като да не сме го виждали, наживо а и във форума. Даже и в тази тема. И е много лесно да ти извиват ръцете в такава ситуация.

пп. Вероника, не ми отговори, свекърите имат ли ключ от апартамента на сина си.

# 841
Какъв би бил резултата от анкета "Кое име ви харесва най-много - Дара, Петра или Теодора?", без предистория защо тези имена се обмислят. Очаквам Дара и Теодора да имат огромна преднина пред Петра.

# 842
  • България
Нали са съгласни на двойно име.

Но пак името на свекърите ще е първо, а това на тъстовете - второто. Да си знаят положението хората, че като не са купили апартамент са втора ръка хора.

# 843
Майката/снахата не е съгласна.

# 844
  • Пловдив
Цитат
Обсъждахме го напред. Детето има 3 имена. 2 от тях му дава бащата, харесва ѝ или не на майката. Ако той изпитва поне капка уважение към нея, тактично ще приеме решението ѝ. Ако не, я поставя на мястото ѝ и участва и в трите имена...
Манипулация, та дрънка, извинявам се. Ако ти като баща искаш да участваш в избора на име на собственото си дете, значи не изпитваш капка уважение към мен, мрън, хлъц, цуп.
Все едно той е измислил да участва в другите две имена и той ги е избрал.

# 845
Да, за образуването на бащино и фамилно се сърдете на системата, бащата няма пръст и много ясно, че
има право да избира име на децата си.

# 846
Вече има една Теодора, така че това име трябва да отпадне.
Между Дара, Дарина, Доротея, Божидара, Петра, Петромира, Кремена, Цветелина, Диляна (нали се чака около Цветница)... двете любими имена на бъдещата майка ще са последни във форумната класация.

# 847
Тъстовете нямат възможност да купят апартамент.
Свекърите нямат нищо против неутрално име.
Щом нямат против за неутрално име, може би наистина това е по-добрия вариант. Но при положение че майката настоява да го кръсти на своя баща..., става сложно. А баща й как се казва?

# 848
Петър.Затова тя иска Петра или Петромира.Това звучи като Ромпетрол, но май по онзи край се ползва Петромира, Петрослава и подобни странно звучащи имена.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 22:14 от ДХ3

# 849
Манипулация, та дрънка, извинявам се. Ако ти като баща искаш да участваш в избора на име на собственото си дете, значи не изпитваш капка уважение към мен, мрън, хлъц, цуп.
Все едно той е измислил да участва в другите две имена и той ги е избрал.
Всеки има различна гледна точка. Ако детето ми носи 2 от моите имена, въобще не бих отворила дума за третото. Още повече пък по команда отвън.
Защото тук въобще не става дума за харесване на името, а че е на тъста. Свекървата си го казва директно, не се оправдава, че не харесва името, дори е съгласна, стига тяхното да е отпред.

# 850
Къде се каза, че тяхното трябва да е отпред?

# 851
  • Пловдив
Най-добрият вариант е този, при който има най-малко обидени или поне родителите са доволни.
Аз на мястото на свекърите щях да подшушна не "не щем на Петър", а "тогава може ли второто на нас". Разбира се, че нямат механизъм за принуда, но е по-добра основа за вероятност да "получат" и име на тях.

# 852
Петра не е лошо име, на мен ми харесва. Но какво значение има това, след като на бъдещия  баща не му харесва?

# 853
Тъстовете нямат възможност да купят апартамент.
Свекърите нямат нищо против неутрално име.
Щом нямат против за неутрално име, може би наистина това е по-добрия вариант. Но при положение че майката настоява да го кръсти на своя баща..., става сложно. А баща й как се казва?
Петър и майката се запънала на Петра или Петромира, защото тя така си е мечтала винаги. Всички, в това число и дядо Петър я съветват да избере друго име, неутрално. Бащата не харесва двете предложения на жена си, предпочита ако не е на неговите родители, да е неутрално.

# 854
  • София
Много се изместихме от темата, стои отгоре.
Предлагам всяка да отговори едносрично, като аз казвам не.

Общи условия

Активация на акаунт