Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 936
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 065
При тези краткосрочни бракове в днешно време, трябва да си луд да подариш апартамент+обзавеждане на някой чужд, който утре може да му скимне да си търси "щастието" извън семейството, а и да ти сътвори доста мизерии.
Не знам защо някои тук изобщо споменават, че в НА я няма снахата. Много правилно. А, снахата като е толкова ербап, да предложи на мъжа си да си вземат апартамент на тяхно име, да си го изплащат и да си гладат заедно Петра.
Нищо, че бащата не го харесва името, важно е да е с жена си. Ще измисли как да го нарича- може Пипи или нещо малко от малко по-приемливо от грубото Петра.
А, свекърите ще се успокоят и ще разберат, че в крайна сметка всяка майка си е отговорна за детето- име, гледане, сметки и т.н.

# 1 066
Свекървата не е страна по случая, само че синът и е пропуснал да и го каже. Вместо това се сърди на жена си. Да, името се избира от майката и таткото заедно. В случая обаче таткото няма лично мнение, а повтаря като папагал неоснователните претенции на майка си.
Майката има две опции - или си отстоява мечтата, която от малка има, или се съгласява за друго име като има предвид обаче, че и неутрално име да изберат, е направила компромис не за мъжа си, а директно е клекнала на свекърва си. То това е основният проблем и вероятно за това се дърпа толкова.

А снахата не е ли пропуснала да каже, че мечтата и е дъщеря и да се казва Петра или Петразия или каквото там беше?
Освен това, доколкото четох, свекърите не натискат толкова, те били ОК и с неутрално име, синът не иска да чуе за двете имена.

# 1 067
Нали тя ще го гледа.
Пък и сина няма как да се съгласи да си вземе апартамент, щото си има. Нито на квартира, ще я остави сама.

# 1 068
Споменава се, че снахата я няма в НА, защото се казва, че е получила подарък. Обаче тя не е!
Предъвкваме едно и също.
Тема - "perpetuum mobile".
Ако е измислена с цел трупане на мнения - Евала!

# 1 069
  • София
При тези краткосрочни бракове в днешно време, трябва да си луд да подариш апартамент+обзавеждане на някой чужд, който утре може да му скимне да си търси "щастието" извън семейството, а и да ти сътвори доста мизерии.
Не знам защо някои тук изобщо споменават, че в НА я няма снахата. Много правилно. А, снахата като е толкова ербап, да предложи на мъжа си да си вземат апартамент на тяхно име, да си го изплащат и да си гладат заедно Петра.
Нищо, че бащата не го харесва името, важно е да е с жена си. Ще измисли как да го нарича- може Пипи или нещо малко от малко по-приемливо от грубото Петра.
А, свекърите ще се успокоят и ще разберат, че в крайна сметка всяка майка си е отговорна за детето- име, гледане, сметки и т.н.
Никой не е казал, че са им го подарили, а че са им го дали. Вероятно е на името на родителите и сина им ще наследи няма да го дели.

# 1 070
Вероятно и го оценява. Не е задължително това да става по начина, по който се опитват да ѝ диктуват.

Ами това е един сравнително безболезнен начин. По-добре ли е да обещае да им сменя памперсите, като одъртеят?
Как да го кажа - свекърите изглеждат хора с доста традиционни очаквания, които обаче показват някак постфактум.

А по повод това, че сннахата влязла по пантофи - полека, моля. Не пише да е безработна. Това, че няма да плаща ипотека 30 години и ремонт 10, не я прави готованка.

# 1 071
Споменава се, че снахата я няма в НА, защото се казва, че е получила подарък. Обаче тя не е!
Предъвкваме едно и също.

Значи това, че има къде да живеят без да дават пари, не е подарък? Да не би тя на улицата да живее, а само мъжът и в апартамента?

# 1 072
  • Варна
Вероятно е на името на родителите и сина им ще наследи няма да го дели.

Мисля, че някъде беше изрично написано, че жилището е купено на името на сина.

# 1 073
Veronikaaa не даде никаква информация за майката на момичето, въпреки че много форумци зададоха въпроси. Нито име, нито как вижда ситуацията..
Да не би Veronikaaa да е свекървата?

# 1 074
  • Варна
Тя не е длъжна да дава повече информация. Каза, че е уведомила участниците, че ще изложи случая им тук, вероятно се съобразява с тях какво и колко да сподели. А и не е изключено тя самата да не знае някои подробности.

П.п. Доколкото знам от форумното общуване, тя май няма толкова големи деца, че да е свекървата.

# 1 075
  • София
Скрит текст:
Не знам защо някои тук изобщо споменават, че в НА я няма снахата. Много правилно.
Скрит текст:
А, снахата като е толкова ербап, да предложи на мъжа си да си вземат апартамент на тяхно име, да си го изплащат и да си гладат заедно Петра.
И за мен е правилно. Даже го написах няколко пъти:
...
Аз също, ако давам (подарявам, прехвърлям и всички варианти) бих дала само на сина ми. Но при такъв вариант не мога да тропам с краче на снахата. Ако искам нещо И от нея, трябва да дам нещо И на нея.

Жилището е на сина – Вероника го написа.

# 1 076
Апартаментът бил подарък за сватбата.
Реално и двамата влизат на готово. Няма лошо да тръгнат с летящ старт, а не тепърва да събират пари за първоначална вноска, да плащат наеми и ипотека.
С или без наследство и подаръци доста хора имат традиционно очакването да имат кръстено на тях внуче. Явно и двамата млади за себе си са със същата нагласа, просто всеки от двамата иска да е на негов родител кръстено детето. Единият все пак заявява готовност за някакъв компромис, другият - държи на своето. Няма лошо човек да е независим и да не позволява да му се качват на главата/ да му се бъркат, но все пак с хора живеем и до хора опираме, затова е хубаво на моменти да сме малко по-гъвкави и кооперативни, за да имаме после и очи, когато опрем да търсим помощ / подкрепа или просто да споделим момента.

# 1 077
  • Пловдив
Офтопик. В моя случай името на дъщерята го каза на персонала първо бащата, когато дойде да я види. Сигурно и мен са ме питали, но помня, че първо беше той. Името го пишат още на едни картончета по леглата, преди да има съставено съобщение за раждане дори. При моите познати, за които писах по-горе, мисля, че пак нещо такова е станало - бащата е ходил и е казал име. Разбира се, майката винаги може да вдигне патърдия в родилното, но на същия принцип може и бащата (е, него ще го изгонят, ако прекали). Иначе в закона, знаете, пише "родителите", не "майката". Съгласие изрично може и да не искат, но при явен скандал преди изпращане на съобщението не знам какво правят.

# 1 078
Предъвкваме едно и също.

Значи това, че има къде да живеят без да дават пари, не е подарък? Да не би тя на улицата да живее, а само мъжът и в апартамента?

Тя най-вероятно преди мунчо не е била бездомна,не мислиш ли? И какво като живее при него? Цял живот да им целува краката ли? Ами мунчо като пътува по корабите да купи жилище за семейството си. Защо чака на мама и тате?

# 1 079
Именно, подарък. А не сделка с/у нещо. Това, че едното семейство е по-богато и подаръците му са винаги по-големи от тези на другото, не означава, че по подразбиране другото не заслужава уважение. Самото обсъждане на този въпрос е неуважеие към родителите на момичето.
В случая те вече имат внуче на тяхно име, затова дори да са от "уважаващите" с име, няма нищо чак толкова недопустимо поредното да не е пак на тях.

Хиляди двойки започват живота си на квартира или ипотека, подаръкът е улеснение, но не нещо, което да си заслужава допускането на намеса в семейството. За съжаление свекървата го тълкува точно така. Дала съм апартамент, аз имам последната дума.

Общи условия

Активация на акаунт