Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 693
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Аз да попитам нещо.Младото семейство седна ли да помисли и да си поговорят между тях двамата ........какво ще стане после.
Защо да го говорят това ли?
Защото те са току що създадено семейство и вместо да градят тухличка по тухличка заедно , те вече започнаха да си бутат основите на семейството.Това решение трябва Те двамата да го вземат еднолично и заедно и да всеки един от тях да е убеден ,че това е правилното а не да е компромис.

Днес да се съберат и 6мата действащи участника в това и да говорят и да се бият и да се карат ........дори и да стигнат до компромис.......накрая всеки ще излезе от тази среща с чувството, че е прецакан.....и рано или късно в ако не в първият , то във вторият момент това нещо ще бъде изкарано и ще бъде забито в лицето като шамар.А след шамар връщане назад НЯМА.

# 136
  • София
Съвсем логично е жилището да е на името на сина им,
Скрит текст:
предвид, че днес браковете са ден до пладне често пъти. Ако и тя е собственик в жилището при деца от друг мъж те ще са нейни наследници. От какъв зор? Тя какъв личен принос има там? Сега разбирам да очакват за кръсти детето Кочо или Пена, вместо с някое хубаво съвременно име, но пък чак такава драма за Дарина / Доротея и Тодор/ Теодор срещу една Петра 🤔.
За мен също е съвсем логично. И правилно. Но при това положение твърдението, че са ИМ дали жилище, е лъжливо. И претенциите им се основават на лъжливо твърдение.

Аз също, ако давам (подарявам, прехвърлям и всички варианти) бих дала само на сина ми. Но при такъв вариант не мога да тропам с краче на снахата. Ако искам нещо И от нея, трябва да дам нещо И на нея.

# 137
Бих кръстила детето с името на съпруга си или с неутрално. Моят син носи компромисно име, защото моето предложение не се хареса на ММ, неговия вариант на мен не ми допадна. Накрая той предложи друго име и сега сина си харесва името. Можех да направя съчетание между имената на баба и дядовци, но за момче вариантите не бяха звучни.
Целенасочено обаче избрах дата за секцио преди РД на свекървата,  защото тя е от хората , който изтъкват такива неща. Племенникът е роден на имения й ден и беше го научила да казва, че има РД когато баба има имен ден.  Докато зетят не й направи забележка, че в Италия,  където живеят никой не знае за имения й ден.

# 138
Хубава работа.
Като искат свобода и демокрация, напускат жилището с високо вдигната глава, излизат на свободен наем, събират пари за първоначална вноска и после теглят един кредит за колкото им стигнат силите- в днешната обстановка на ценови диапазон, ако са в София няма да им е толкова трудно.

Подкрепям.
В много неприятно положение са се поставили, от тях зависи да го прекратят. Или да не го.

# 139
  • Варна
Отделно първото винаги се кръщава на родата на мъжа.

Така ли? В кой закон го пише? В онзи от Гераците?

# 140
  • На изток от Ада
Щом снахата не иска на свекървата, да изберат име което да е неутрално...

Защо?
Тя иска да е на баща ѝ.
Тя го носи, тя го ражда.

Аз бих върнала апартамента.
да има мир

# 141
С удоволствие бих кръстила на двамата, защото имената им са хубави. Отделно първото винаги се кръщава на родата на мъжа.
Надявам се се майтапиш? Ако не погледни календара,19ти век отмина... 20ти също!

# 142
  • София
Защо да не приеме? Дава се под наем, купуват си друг, който вече е семейна собственост и си помагат с наема.
Стига всичко това да е дефинирано разумно, елегантно и дипломатично, от нейна страна, не виждам никакъв проблем.
Повече от логично е една жена да иска да има някаква сигурност за бъдещето си и това на детето си и да пожелае двамата да имат собствено жилище.
Той, ако обича жена си има дълъг хоризонт като перспектива и не са се оженили по случайност, заради непланирана бременност, да речем, не виждам причина да не се случи точно така.

# 143
  • Варна
Наистина може добре да им затвори устите на всички, ако кръсти детето на мъжа си. Свекърите няма да имат очи да мрънкат, че внучето е кръстено на синчето им.

# 144
  • София
Може да го кръсти с две имена, като първото да е на свекъра. Все пак нейните родители се разбра, че нямат такива възможности, отиваш при по-заможни хора, като е така и им подсигуряват всичко, жената може малко да сведе глава. От уважение. Виж ако започнат за всичко да се налагат е друг въпрос, сега говорим за конкретния повод.

# 145
Не го пише в Конституцията, но е въпрос на уважение, ако са се уважавали дотогава. Ако са били в лоши отношения, тогава е логично свекърите да не очакват нищо. Силно се съмнявам, че са купили апартамента на младите с цел сключване на сделка за името.

# 146
  • Варна
За мен свеждането на глава няма никаква връзка с уважението.

# 147
  • София
Султана склони, БГ мама никога!

Сиромашията не е порок, покупката на хора е!

# 148
С удоволствие бих кръстила на двамата, защото имената им са хубави. Отделно първото винаги се кръщава на родата на мъжа.
Това го пише някъде в Конституцията ли?

Многи ми е жалко, как наистина вярвате, че парите купуват уважение и щастие…

Съвсем логично е жилището да е на името на сина им, предвид, че днес браковете са ден до пладне често пъти. Ако и тя е собственик в жилището при деца от друг мъж те ще са нейни наследници. От какъв зор? Тя какъв личен принос има там? Сега разбирам да очакват за кръсти детето Кочо или Пена, вместо с някое хубаво съвременно име, но пък чак такава драма за Дарина / Доротея и Тодор/ Теодор срещу една Петра 🤔.

Една кръщавка е сносен наем викаш, че да не ѝ го връчат някой ден със задна дата…
Тя влиза в семейство, което явно е в пъти по-богато от нейното. Нейното дете ще носи фамилията на това семейство, вероятно ще има шанс да влезе в бизнеса им, не само да наследи апартамента. Обаче да носи името на баща й? Ми добре. Елементарно за мен е, че влизайки в това семейство, раждайки наследник на това семейство може и да ги уважи малко с името на първото дете, пък второто да си го кръщава и на когото ще. Традицията е първото на свекървите, второто на тъстовете и така подред, защото те някога не са спирали на второ дете.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 19:21 от Mama Ru

# 149
Т.е. по-бедният да сведе глава пред по-богатия? После политиците ни били за бой.

Общи условия

Активация на акаунт