Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 612
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 635

Моли си мисли, че ако не склоняваш глава на всеки тропнал по масата няма да те уважават. Глупости. Уважават те имено заради това.

А, баш. И всяко момиче трябва да го научи това. И също, колкото повече се съгласяваш и отстъпваш, толкова повече ти скачат по главата. И пак - работа и приличен личен доход, задължително.

# 1 636
  • София
Много е миличко да имаш претенции към друг. Това е все едно булчето да кръсти детето Тодорка-Дарина и да се тръшне, че уважените баба и дядо не са й подарили вила. Ма то не се ли е очаквало?

Мамин Мунчо, естествено, отсъства от картинката и се цупи мъжествено в ъгъла.

# 1 637
Обидите не са лично към свеки, а към манталитета с покупко-продажбите. Всеки, който го проявява, е прост питек. Можеше приносителят да не е свеки, а булката, но в тази тема точно е свекървата. В следващата тема може да е обратното, и такива сме чели.

Интересно ми е, че авторката уточни, че свекървата не работи, за свекъра нищо не каза. Апартамент подаряват и човек, който не работи, има претенции във връзка с подаръка. Интересно ми е върху какъв принос са тези претенции. Не може да се пита снахата на какво отгоре нахалства, а за свекървата да не се пита.

# 1 638
Това, че свекървата не работи СЕГА, не значи автоматично , че не е работила
преди, доскоро даже, а защо не бизнесът да е неин?
Страхотни изводи правите през крив макарон.

# 1 639
Нарциса, много хора в поставената тема посъветваха участниците в този казус да седнат заедно и да намерят решение, в което да няма сърдити. И аз ги призовах за това.

И според мен името се избира от двамата родители. Ако жената е заченала от анонимен донор, ако бащата не смята да участва в отглеждането на детето, или ако сам човек осиновява дете, тогава нека еднолично да избират. Но ако случаят не е такъв - не е редно да лишават бащата от избор на име.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 00:49 от Radilena

# 1 640
Именно, защото не е заченато от донор, детето ще носи 2 имена от бащата. За първото, разбира се, има думата, но ако прецени, че и майката е родител, може да приеме нейното мнение, ей така, да има и тя някакво участие...
Но тук не става дума той какво харесва, а какво иска майка му. Ако тя беше Петрана, сам щеше да иска Петра.

...ако бащата не смята да участва в отглеждането на детето...
Не смята. Ще си пътува по корабите.

# 1 641
И мой роднина пътува по корабите и си отглежда детето. Вече е пълнолетно. Ех, тези мъже за нищо ги нямате... Все едно са отишли на корабите, за да се забавляват, а не да изкарват прехраната за семействата си и за децата си. Боже, Боже! На колко празници са далеч от семействата си. Има инциденти и дори смъртни случаи с моряци, докато са на кораба. Има и моряци в плен. Давате ли си сметка?...

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 14:38 от Radilena

# 1 642
Предположения и догадки са дали е щял да иска Петра.

Отново да натъртя, че на 90 процента от запитаните тук името не им харесва.

Хайде стига сме го демонизирали тоя мъж, пък тя ох горката "моряшката съпруга".

Все едно не е знаела за какво се омъжва...

# 1 643
И мой роднина пътува по корабите и си отглежда детето. Вече е пълнолетно. Ех, тези мъже за нищо ги нямате... Все едно са отишли на корабите, за да се забавляват, а не да изкарват прехраната за семействата си и за децата си. Боже, Боже! На колко празници са далеч от семействата си. Има инциденти и дори смъртни случаи на моряци, докато са на кораба. Има и моряци в плен. Давате ли си сметка?...
Да. Давам си сметка. Трудна и опасна професия. Тези, които искат да си отглеждат децата, когато станат родители променят професията или остават в сферата на друга длъжност.
На много празници и по принцип са далеч от семействата си. Дотолкова, че реално не са част от тях. Имам близка приятелка с баща моряк. Напълно наясно съм как си "отглеждат" децата.

Не го демонизирам, нито смятам, че тя не е била насяно. Просто казвам нещата такива, каквито са - физически няма да го отглежда.

# 1 644
Че защо трябва непременно да си сменят професията, когато станат бащи? Има моряшки семейства, които са по 45-50 години заедно, наясно са с рисковете и това ги устройва. Познавам такива.

Да си полицай, военен или пожарникар също е опасно. Трябва ли и те да си сменят професията, когато станат бащи?

# 1 645
Коментарът ми беше конкретно за:
Цитат
ако бащата не смята да участва в отглеждането на детето
Написах, че смята да участва, защото няма да е там. Не казвам, че трябва да я сменя.

Това си е негова решение, ако иска да участва ще я смени, ако не иска - няма Hands Plus1

П.П. Не всички опасни професии са свързани с месеци отсъствие, но и няма връзка с темата.

# 1 646
Само да апелирам админите да не затварят темата преди да сме научили името. Заслужаваме да го знаем, над 100 страници изписахме за 3 дни. Тази тема ще бие всички останали по полулярност. Laughing

И да кажа на Радилена, че бащата физически в отглеждането на деца няма да участва. Няма как да се случи като смята да бъде по 8-9 месеца по корабите. Като се върне децата му няма да го познават и ще плачат като го видят. Тъкмо да свикнат с присъствието му и той пак ще замине на рейс. Същото ще се случи и с жена му по-нататък. Е, тя няма да плаче, но ще й е неприятно да й се мотае в краката с претенциите си цели 3-4 месеца след като се е радвала на свобода през останалите. Но това по-нататък, след 4-5 години прогнозирам да се случи.

Това са семейства от особен тип, не е за всеки и затова казах, че момичето е направило огромен компромис да се хване с моряк.

# 1 647
Хубаво би било ако младата жена се включи в темата, макар и за малко и да чуем от нея истината. Ако има нужда от това.

Иначе информацията е опосредствана чрез авторката, което си е малко странен случай. Освен ако авторката Veronikaaa, не е и тя страна в тази история - свекървата или другата снаха.

Странното е, че социалните мрежи придобиват и тази сила на привличане - дискусия, в която вече всеки е повторил и потретил мнението си, но се остава в задънена улица, доколкото не е случаят по себе си толкова заплетен или невъзможен за решаване, а е сблъсък на манталитети, на начин на мислене.

А и по принцип темите са винаги създадени от пряк участник в тях, който е силно свързан с някакъв проблем, дилема, трудност..
Тук е малко по-различно. Някой дори обвини авторката в тема, създадена заради трафик. Аз лично не го мисля, но въпреки това историята остава малко странна за мен. Нещо липсва в пъзела.

# 1 648
  • Deutschland
Вероника е наша отдавнашна съфорумка и има момиче. Ако сте чели нейни постове, щяхте да знаете.
Откъде накъде ще е свекърва?

# 1 649
  • Варна
Значи, не мога да се начудя на нахалството на куп хора, които във всяка подобна тема все питат, ровят, подпитват и понякога дори изискват още информация. Като не я получат, ето на, Вероника била свекървата или другата снаха. Жената сподели предостатъчно, каза, че го прави след като участниците са уведомени, че ще им изложи тука казуса и дава толкова информация колкото е разумно или колкото са й позволили. Сега пък ново двайсет, да се включила майката, айде бе. Един ред да напише и ще я разчленят някои хора тук, не е като да не сме го виждали. Случаят е зададен с не малко информация, може да си драскаме според нея. Престанете да ровите за повече, грозно и нездраво любопитство е.

Общи условия

Активация на акаунт