Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 650
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 620
Ама то си е така. Интелигентен и културен човек няма да се държи като свекървата. Това е истината, а пък че някой се е засегнал, защото излиза прост питек - май-май сам си знае, че е такъв, но разчита, че никой няма да го каже гласно.

Ариел, моряците, както видяхме и в съседната тема, не са най-желаните ергени.
Да, съдейки по темата да, но реално те уверявам, че не е така и съм го видяла с очите си многократно.

# 1 621
  • София
С меда върви и жилото.

И още нещо, ако тия свекъри бяха такива "чудовища" щяха от самото начало да осуетят този брак.

Нещо, което удобно никъде не се споменава.
Първото  изречение ми е особено противно.
Някакво тежко клеймо от не знам кога, като да няма хубаво без гадно. Има!

За останалото - нали им трябва булче да ражда бебета, че да вървим по план - графика - двама сина, четири внучета!

Моли си мисли, че ако не склоняваш глава на всеки тропнал по масата няма да те уважават. Глупости. Уважават те имено заради това.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 22:03 от Ms.Gorgeous

# 1 622
Това име вярно звучи много немско- като Берта. Най-добре направо Петърка да си го кръсти женицата и съвсем да ги хвърли в тъча.

# 1 623
С меда върви и жилото.

И още нещо, ако тия свекъри бяха такива "чудовища" щяха от самото начало да осуетят този брак.
Тук бъркаш - някой трябва да ражда Дарини-те.

А жилото е само при свекърите. Без много мислене се сещам за 7-8 случая от близкото ми обкръжение, когато родителите на жената осигуриха жилище в София за младото семейство (естествено прехвърлено на момата). Зетьовете са различни - някои също имат, други  бяха голи като пушки. Но всички се събуха и влязоха.
Е как в нито един от тези случаи нямаше "жило" - без претенции за имената на внуците, а към зетьовете се държаха с уважение. Единствено "условие" беше да се разбират младите.  Предполагам, че причината за интелигентен подход, не е защото са в София.
Но се сещам за 2-3 случая, в които свекърите искаха първото внуче да е на тях. Някои млади спазиха традицията, други не. Ами не е имало драми и натяквания "какво сме дали".

# 1 624
С меда върви и жилото.

Нещо, което удобно никъде не се споменава.
Пъврото изречение ми е особено противно.
Някакво тежко клеймо от не знам кога, лато да няма хубаво без гадно. Има!

За останалото - нали им трябва булче да ражда бебета, че да вървим по план - графика - двама сина, четири внучета!

Моли си мисли, че ако не склоняваш глава на всеки тропнал по масата няма да те уважават. Глупости. Уважават те имено заради това.
Ако не правописна грешка, а правиш заключения, Моли какво си мисли нямаш никаква представа. И ти Моли не я мисли. Тя си живее щастливо и безметежно . И си уважава свекърите, както и те нея. И си е постигнала, каквото е решила. Щото така си е постлала. И защото наистина се е научила мъдро да си избира битките.
Пожелавам го на всеки!

# 1 625
Сега пак гледам мнения как когато избирала пердетата за чужда сметка, не ревала булката, пък сега реве. Все едно всичко, което нахално е избрала, не е за дома на мъжа ù и син на свекървата , ами булката ще си го носи....незнайно къде.

Той мъжа й ако беше мъж,нямаше неговите родители да им плащат масрафа,а щеше да си осигури всичко необходимо за семейството. Сега ще трябва да търпят капризи и претенции.

И колко мъже на двадесет и кусур години имат възможност да осигурят всичко необходимо за семейството?  Обикновено осигуряват борба за оцеляване, ако нямат помощ. Даже и много добре платени да са, пак им трябва време. Или да се женят на по 35.

# 1 626
Свекърите и снахата са си лика-прилика и се заслужават взаимно едни други.
1. И свекърите, и снахата възприемат кръщаването на някого за уважение. Свекърите на тях като благодарност за имота и гледането, снахата на баща си, като благодарност за гледане на нея самата (нали не се разбират с майката и от малка си го била решила).
2. И свекърите, и снахата отнемат свободата на някого да кръсти собственото си дете, както му харесва. Свекърите на сина и снахата, снахата на мъжа си.

За мен е детинско снахата да се инати да е на нейното в казуса. Не са й подарили кукла за Коледа като малка, за да решава самосиндикално как ще се казва. На 8 може и да е сладко да си каже: ,,Много обичам тати. На него ще кръстя един ден детето си.". На 28 вече има друга вселена до себе си и тя я отебава и въобще не й пука, че на мъжа й не просто са му все тая предложенията, а не му харесват. Супер егоистично. Двамата заедно трябва да харесват името.

# 1 627
  • София
Не знаем годините на младоженците, ама мамин не ми се чини бебе сукалче по лична карта

# 1 628
С меда върви и жилото.

Тук бъркаш - някой трябва да ражда Дарини-те.

Аааа не. Обсесивни и контролиращи родители не позволяват брак между беднячка от простолюдието и сина им.
Дори и моряк да е и да не е "апетитна плячка".

Бях лудо влюбена в такъв - и той в мен, ама мама и тати казаха "не" и той сви сармите.

# 1 629
Точно такива момичета искат, защото смятат, че могат да ги купят. Ако нейното семейство беше с техните или по-големи възможности, няма да може да кръщава всички внуци на тях.

Двамата заедно трябва да харесват името.
Той не е имал проблем с името, докато майка му не е разбрала.
И ако не го харесват, защо са ѝ предлагали двойно, в което присъства и това?
Не е проблемът в самото име.

# 1 630
  • София
Впрочем, в тази ситуация ми е най-взривяващо, че единственият човек, за и на когото обясняват, че в живота трябва да се правят компромиси, е бременната.
Е ми на свекървата направо и обясняват, че е проста, проклета, тормози булчето, царица на метлата и какво беше... младоженецът е Мунчо... май по-добре да те съветват за компромис. Grinning

Ами свекървата няма право да се бърка за името, затова й се обяснява. А синът слуша нея, вместо да има собствено мнение. За съм снахата да направи компромис, но с мнението на мъжа си, когато го проима. Свекървата да си знае мястото.

# 1 631
Младите са работещи хора, женени, за жената не знаем, но мъжът е със сигурност с достатъчно доходоносно препитание. Не е точно най-редното да се купува жилище изцяло за сметка на свекърите.
Ясно е, че има хора, вижда се и в тази тема, които гледат на такъв мъж като на печеливш фиш от тотото, но не всички сме така. На мен ми изглежда повече като онези пирамиди, в които наливаш, наливаш, накрая ти искат финално 50-100 лв, за да си изтеглиш налятото и я успееш, я пиеш студена вода.

# 1 632
  • Пловдив
Ами свекървата няма право да се бърка за името, затова й се обяснява.
Така, де, няма право, ама след тия наринати обиди към свеки Нарциса се взривявала от това, че единственият човек, на когото давали съвети за компромис, е булчето.
Обяснявам и какво дават на свеки, да не се взривява.

# 1 633
Той не е имал проблем с името, докато майка му не е разбрала.
Това не го знаем. Вероника да каже дали е така.

И ако не го харесват, защо са ѝ предлагали двойно, в което присъства и това?
Не е проблемът в самото име.
Бащата не харесва Петра и Петромира. Не те.

# 1 634
Сега пак гледам мнения как когато избирала пердетата за чужда сметка, не ревала булката, пък сега реве. Все едно всичко, което нахално е избрала, не е за дома на мъжа ù и син на свекървата , ами булката ще си го носи....незнайно къде.

Той мъжа й ако беше мъж,нямаше неговите родители да им плащат масрафа,а щеше да си осигури всичко необходимо за семейството. Сега ще трябва да търпят капризи и претенции.

И колко мъже на двадесет и кусур години имат възможност да осигурят всичко необходимо за семейството?  Обикновено осигуряват борба за оцеляване, ако нямат помощ. Даже и много добре платени да са, пак им трябва време. Или да се женят на по 35.

А бебета могат да правят,ама да си го подсигурят не могат... Ами възпитайте ги тия синове,то най-лесно бебето да направиш и после вашите да ти осигуряват дом.

Общи условия

Активация на акаунт