Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 685
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 605
  • София
Ако свека тъй ръгаше с остена в моя посока, дъртата щеше да е любовно обръщение!

Дето аз имам изключително уважение на възрастните хора, даже и чепатите.
И съпугът ти ще си умира от кеф, че си "уважила" майка му. Ми, браво!
Няма тъст, сват, на булката брат.

Който не си гледа в неговата копанка, а рие в чужда, ще си носи последствията. Сори, че не съм пристанала на мамин Муньо.

От друга страна тя не работи. Излиза, че парите са от свекъра. Та и свекървата с чужди пари иска да наложи своето име!!!

Аз като казвам, че е едно време е била на мястото на снахата Wink Но явно тя не си е спечелила битките и цял живот е чакала снахите да почне и тя да громи. И язък за мнението на хората за името на внучката след такава публична излагация във форума.
Аз това казах съм го гледала.
Варненци, мъж моряк, жената домакиня цял живот. Същото!
Имената са други Joy

# 1 606
Много грозна стана темата. Не искам да съм на мястото на хората, замесени в ситуацията и четящи свободните съчинения и откровените обиди.
Откога да казваш нелицеприятна истина е обида?

# 1 607
Сигурно ще разроша нечии пера, но най-много еснафски прояви от този тип и цялостно лошо възпитание и назадничавост съм виждала точно сред хора от големи и средноголеми провинциални градове. Всичко това скрито зад тънък лустросан слой криворазбрана цивилизация под формата на маникюри с гел лак, чанти Фурла, апартаменти и големи претенции.

По селата и малките градове хората като че ли имат повече здрав разум, сигурно заради връзката със земята. А и тъй като живеят в малки сплотени общности и много зависят един от друг, волю-неволю се научават на известна дипломатичност и такт.
С това съм съгласна, само защото точно това е истинското значение на “селянията”. Хора, които хем са загубили здравата връзка със земята и здравата прагматичност, хем не са придобили все още и благородство на характера и широтата на ума на другата група. Та, там някъде между онлайн пазаруването и акрилните нокти се лашкат едни много недодялани нрави и претенции, в които липсва както логиката на здраво трудещите се хора, така и на тези с култура и образование.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 21:42 от Linda*kiss

# 1 608
Ако свека тъй ръгаше с остена в моя посока, дъртата щеше да е любовно обръщение!

Дето аз имам изключително уважение на възрастните хора, даже и чепатите.
Аз на моята и викам 'диктатора', и тя е от морската 'аристокрация', много подобна на тук описваната..
Веднъж детето ѝ каза докато говорехме с него по телефона - 'мама каза, че си диктатор', а тя отвърна - 'много здраве на майка ти ѝ кажи'. Joy

# 1 609
Впрочем, в тази ситуация ми е най-взривяващо, че единственият човек, за и на когото обясняват, че в живота трябва да се правят компромиси, е бременната. Битки да се избират, мир да има, дръндръндрън мъдрости.
Преди време имаше една тема, в която авторката питаше - абе защо мир може да има самои единствено, ако жената замълчи и се съгласи с всички? Защо не може мъжът да се съгласи с другите, защо не може нейните родители да се съгласят с другите, защо не може свекърите да се съгласят с другите и най-вече защо никой не иска да се съгласи с нея?

# 1 610
Тук младоженецът не стои зад решението на жена си.
Ще напиша нещо, но нямам много преки наблюдения. Моряците не са ли доста неориентирани в житейски ситуации и социално непригодни? Това да плуваш в мъжка компания половин година и да се подчиняваш на командира/ капитана, не ги ли прави малко по- неадаптивни и нелогични в обичайна двуполова среда?

# 1 611
Карина, тази "дъртата" е неговата майка. Която му е дала живот и го е отгледала.
Ти така ли казваш на свекърва ти? Ако имаш такава.
Или на майка си?
После се чудите защо не ви уважават мъжете ви, па камо ли свекървите.

На свекървата си говоря на име,на майка си също. И не ,бъркаш се мъжа ми много ме уважава.

# 1 612
Нарциса, абсолютно вярно - така се гледа на младите съпруги и майки, безгласни букви и боксови круши за околните. Все жената е виновна, все тя трябва да се съобразява.
Впрочем, в тази ситуация ми е най-взривяващо, че единственият човек, за и на когото обясняват, че в живота трябва да се правят компромиси, е бременната. Битки да се избират, мир да има, дръндръндрън мъдрости.
Преди време имаше една тема, в която авторката питаше - абе защо мир може да има самои единствено, ако жената замълчи и се съгласи с всички? Защо не може мъжът да се съгласи с другите, защо не може нейните родители да се съгласят с другите, защо не може свекърите да се съгласят с другите и най-вече защо никой не иска да се съгласи с нея?

# 1 613
Сега пак гледам мнения как когато избирала пердетата за чужда сметка, не ревала булката, пък сега реве. Все едно всичко, което нахално е избрала, не е за дома на мъжа ù и син на свекървата , ами булката ще си го носи....незнайно къде.

# 1 614
  • Пловдив
Впрочем, в тази ситуация ми е най-взривяващо, че единственият човек, за и на когото обясняват, че в живота трябва да се правят компромиси, е бременната.
Е ми на свекървата направо и обясняват, че е проста, проклета, тормози булчето, царица на метлата и какво беше... младоженецът е Мунчо... май по-добре да те съветват за компромис. Grinning

# 1 615
Сега пак гледам мнения как когато избирала пердетата за чужда сметка, не ревала булката, пък сега реве. Все едно всичко, което нахално е избрала, не е за дома на мъжа ù и син на свекървата , ами булката ще си го носи....незнайно къде.

Той мъжа й ако беше мъж,нямаше неговите родители да им плащат масрафа,а щеше да си осигури всичко необходимо за семейството. Сега ще трябва да търпят капризи и претенции.

# 1 616
С меда върви и жилото.

И още нещо, ако тия свекъри бяха такива "чудовища" щяха от самото начало да осуетят този брак.

Нещо, което удобно никъде не се споменава.

# 1 617
Ама то си е така. Интелигентен и културен човек няма да се държи като свекървата. Това е истината, а пък че някой се е засегнал, защото излиза прост питек - май-май сам си знае, че е такъв, но разчита, че никой няма да го каже гласно.

Ариел, моряците, както видяхме и в съседната тема, не са най-желаните ергени.

# 1 618
  • Пловдив
И кво те взривявало тогава, на кого освен на булката да дават съвети за компромис? Другите освен нея нали са прости селяни и Мунчовци.

# 1 619
Не са осуетили, защото досега не е имало какво да осуетяват.

Завладяване е, когато някой се опитва да взема решения по въпроси, които не са негова работа. Подаръците, които съм правила и приемала досега не са били с цел налагане и заплащане, така че не го броя за завладяване. Ако свкървата го е правила с тази цел... не знам.

После се чудите защо не ви уважават мъжете ви, па камо ли свекървите.
С мъжа ми сме двойка от 97-ма. Почти 3 десетилетия си имаме взаимно уважение. Но това е, защото и двамата никога не сме позволявали някой отвън да ни се меси. Така сме възпитани - семейството е крепост и сме показали, че заедно си я пазим.
И двете двойки родители са живи, да са ни живи и здрави. И те много бързо започнаха да ни уважават като семейство, с което заслужика и нашето уважение.

Общи условия

Активация на акаунт