Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 589
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 785
  • София
Това като положителен пример ли го даваш? Защото обяснението го знаем всички.

# 1 786
Ти и аз може да го знаем, ама 22-25-годишните дали са се замисляли и за това?

# 1 787
  • София
Само радетели на изконните християнски ценности ни липсват в темата.

# 1 788
Когато съпругът е моряк, никога не е сигурно кой е бащата (не че иначе е сигурно).
ДНК тест на малката Петрана още в родилното.

# 1 789
  • София
Ти и аз може да го знаем, ама 22-25-годишните дали са се замисляли и за това?
За какво им е?

# 1 790
Само радетели на изконните християнски ценности ни липсват в темата.
А, аз съм езичник. Отговарях на Биборана, да, на подсъзнателно ниво много хора търсят да се убедят, че детето на сина им е тяхна кръв и продължител на техния род.
Относно подаръка, ами изхвърлили са се, прибързали са. Едно са мислели, друго е излязло.
Относно имат ли право на очаквания за жест от страна на снахата - имат право да очакват, никой не може да им забрани да имат очаквания.
Дали имат право да изискват и притискат, не.
Кой трябва да решава - родителите на детето трябва да решават. И двамата трябва да харесат името. Едноличното налагане от която и да било страна не е хубаво и ще пропука връзката им.
Дали някой печели от налагането си над другия/ другите - не. С тропане, изнудване или налагане не се печели, губи се.

# 1 791
  • Най-красивата страна
Едвам сварвам да изчета всички постове...
Снахата смята,че повечето майки тук я подкрепят.
Свекървата каза,че се радва,че има и много хора,които  разбират защо се чувства засегната.
Таткото е доволен,че почти всички не харесват Петра а и никой не е харесал Петромира.
Снахата също го разбра и остана доста учудена.

Най-голямата изненада за всички беше,че тъстовете застанаха на страната на сватовете си и снощи бъдещия дядо Петър каза,че не желае внучката да бъде кръстена на него,даже и буквата не иска.
,,Изберете по- красиво име на детето,,.
,,Сватята заслужава,,. ,,Не искам да се развалят отношения заради едното име,,.
Говорил е и насаме с дъщеря си.

Това таткото  ми го разказа.
Бъдещата майка още мисли.

# 1 792
Тази тема може да спаси един брак 🙂

# 1 793
Грешка е било на снахата да въвлича толкова много хора вместо да го реши спокойно с мъжа си. Изтърван е май моментът, щом дори на дядо Петър му е писнало.

# 1 794
  • София
Таткото да не се е уплашил да не му върнат бременната щерка Rolling Eyes Иначе не съм учудена, че всеки чува изгодното за него.

Човек може да е благодарен и без да дава името на първото си дете. Ако са очаквали точно това срещу апартамента, значи това не е подарък, услуга, жест, грижа, а задължение. Тези да не са рода на Румпелщилтскин?
Абсолютно си права!
Тя не трябва да кръщава детето си Дарина-Паолина или каквото беше там. НО би могла преспокойно да избере нещо съвсем неутрално, не защото свекърите са супер прави и много уау, а защото просто са такива и явно ги обижда предпочитането на тъста. И ако иска хем всичко да е муцка, хем всички да са хепи, хем да не се чувства обременена от финансови тежести, хем да й се помага с кеф - това е решение.
Мигар не може да кръсти момиченцето Габриела, Василена, Анита, Елеонора, Ирина и тн.?
А може и с буква да мине наистина - баш на свекървата ли ще е кръстена една Даниела, Диляна, Десислава?
От целия именник няма едно име, което да й допада освен дословно на баща й?
Еми, Петра да е. Grinning Аз, ако се казвах Петра, честно, щях да си сменя името.

Мога пример да дам, но не ми се пише името ми във форум, все пак сме частично анонимни. Кръстена съм на прабаба ми по бащина линия (не за апартамент Grinning ), но понеже името е старичко (Стефка) и майка ми е проявила доста креативност и ми е избрала страхотно име - хем много си го харесвам, хем е на бабата. Всички доволни. Дипломация.

Съгласна съм. Проблемът тук е, че са се намесили свекърите. Натиск, сърденици, циркове с двойни имена. И всичко се е превърнало в една игра на надмощие. Ако беше само между булчето и мъжа, щяхме да й кажем, че детето е общо и мъжът също трябва да харесва и одобрява името. Но мъжът. Не родата.

# 1 795
Е, какво толкова важно има в този род? "Нашият род" ще прекъсне - по мъжка линия има само една дъщеря и толкоз. Ама ще се радваме да даде Господ гените да минат нататък, името беше до тук Simple Smile И на никого не му пука за името и рода,  то дано внуче има Simple Smile

# 1 796
Ако бях сега на мястото на снахата, хващаме се с мъжа и си измисляме хубаво име, което да не е на НИКОГО в родата, приключвам с драмата и си гледам бремеността и спокойствието. Аз само като четях темата се поизнервях. Цветница е любимият ми празник, така че щях да го приема за добър знак, че бебето ще се роди тогава.

# 1 797
  • Най-красивата страна
Добавих една анкета.
Трябваше по-рано да го направя.

Не съм очаквала,че ще има такъв интерес към темата,защото е направо банална.И друг път сме чели за подобни проблеми.

В момента положението е такова,че очаквам майката да отстъпи,защото е сама срещу двете семейства и мъжа си.
Това,което аз искам да разбера е дали тя наистина харесва името или настоява ,защото е името на баща и.

Ако пусна една анкета -,,Петра или Дарина?,,сигурна съм,че  Дарина ще спечели.

# 1 798
Дядо Петър ще излезе най-трезвомислещия в цялата сага.
Заслужава човекът второто дете да е Петър!
Дай Боже да отмине бурята и всички да се вразумят !

# 1 799
Така е, Черна станция, в повечето родове няма нищо особено с или без някакво наследство.
То и клоните на моите родове се "губят" - в моето поколение сме все женско, макар че синът ми носи моята фамилия.

Общи условия

Активация на акаунт