Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 588
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 800
Гласувах в анкетата "не", но ситуацията така се разви, че бих отстъпила на мястото на снахата, след като дори и дядо Петър вече не иска да даде благословията си.

# 1 801
Няма да гласувам. Не мога да избера нито една от двете опции. Не е редно да се манипулира - ние купихме апартамент, ти кръщаваш на нас. Това е по желание, както го чувстват родителите. Да, някои и без подканяне бихме го направили, но защото така мислим и искаме.
С не също не мога да гласувам, защото няма нищо нередно детето да бъде кръстено на баба или дядо, независимо от коя страна и независимо дали те дават нещо в замяна.
Редно е родителите да решат.
Не е редно баби и дядовци да се месят.
Не е редно който и да било да се налага над другия.

# 1 802
Добавих една анкета.
Трябваше по-рано да го направя.

Не съм очаквала,че ще има такъв интерес към темата,защото е направо банална.И друг път сме чели за подобни проблеми.

В момента положението е такова,че очаквам майката да отстъпи,защото е сама срещу двете семейства и мъжа си.
Това,което аз искам да разбера е дали тя наистина харесва името или настоява ,защото е името на баща и.

Ако пусна една анкета -,,Петра или Дарина?,,сигурна съм,че  Дарина ще спечели.
Ами ако отстъпи, дано да е с неутрално име, което се харесва на двамата с мъжа й, а не да е на свекърите. Но на мен ума ми не я побира тази война с бременна жена и накрая тя да отстъпи, защото била малцинство...

# 1 803
  • София
Вероника, анкетата нарочно ли е подвеждаща? Би трябвало да бъде "Редно ли е детето да бъде кръстено на свекърите при условие,че са подарили жилище само на сина?"  Това отговаря на истината.

Личи си, че си на страната на свекърите. Още в началото го намекнах.

# 1 804
Горкото момиче, да си знае, че от сега тя вече няма да има право на лично мнение и лични решения. И да чете внимателно постовете на потребителката, която е била в нейното положение и е отстъпила. Дано има достатъчно акъл, да работи здраво и да си спестява пари.

Анкетата нарочно е подвеждаща, а аз съм много изненадана от Вероника.

# 1 805
  • София
Да. Човек, ако не е чел темата, ще реши, че и снахата е собственик. И ще гласува съобразно това.
Много некоректно.
Как си личи на чия страна е.

# 1 806
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Мен много ще ме е срам да си развявам личния живот във социална платформа, еле пък през трети човек...
Ама хора всякакви.

# 1 807
Вероника, темата е прекрасна! Ако не бяха тези обидни квалификации и епитети към участниците в казуса, щеше да е още по-добре!

Някои тук написаха, че свекървата била длъжна да помага. Не, не е длъжна! Ще помага, ако иска. Тя не е ЗАМЕСТИТЕЛКА НА СИНА СИ в негово отсъствие! Нали пак тук някои писаха, че снахата не влизала в семейството на мъжа си, а създавала свое собствено семейство. Ами да си го гледа! Свекърите са направили, каквото са могли - дори повече от необходимото! Като дават - са хубави, като имат някакви минимални очаквания - са „селяндури"... Е, няма угодия...

Момичето също има родители, но не е в добри отношения с майка си; ясно е, че баща й няма да сменя памперсите на бебето, дори да са в същия град... А и много родители са твърде консервативни; казват, чувала съм този израз: „Женската рожба за чужда къща се гледа - да се оправят с мъжа й". И пак се чака на „лошата" свекърва...

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 17:04 от Radilena

# 1 808
Аз няма да гласувам с Да, защото анкетата не е формулирана правилно.
Не смятам, че е редно и под натиск да кръщаваш детето си, на който и да е, но е знак на благодарност и елементарен жест, към хората които са се погрижили за теб и децата ти, да не живееш в лишения и задължения следващите 20 години. Въпрос на усещане.

# 1 809
  • София
Анкетата е тенденциозна, като темата.

Въпросът не е коректен.

И, извинявайте, ама много скалъпено всичко, като да са с лоботомия участниците Joy

# 1 810
Сега всички да се отдръпнат, да се извинят на момичето за натиска, който й оказаха и да я оставят с мъжа й да решат как ще се казва детето им. И дано да е наистина с абсолютно неутрално име, дори буквичка да няма от баби, дядовци, чичовци и лели. Идва нов човек и нека внесе ново име в двата рода. Празниците, около които ще се роди бебето дават богат избор на красиви имена. А защо не и нещо символично като Ирина (мир) или Виктория (победа)?

# 1 811
На мен ми стана мъчно за това момиче. Щяла да отстъпи, защото другите били повече на брой. Ужас. Като някаква орда са я обградили и натискат. Вместо да се радва на спокойна бременност... Вместо да обсъди САМО с мъжа си и да изберат нещо, което и двамата харесват... Вместо да спи спокойно вечер, сигурно ще мисли и пресмята защо така се е получило...

# 1 812
Вероника, анкетата нарочно ли е подвеждаща? Би трябвало да бъде "Редно ли е детето да бъде кръстено на свекърите при условие,че са подарили жилище само на сина?"  Това отговаря на истината.

Личи си, че си на страната на свекърите. Още в началото го намекнах.

Може би е на страната на логиката и здравия разум.  Да, жилището формално е само на сина, но няма ли и снахата да го ползва като свое? Ако никога не се разведат разлика няма да има. Няма ли снахата да пести от наеми, а може да си създаде свой фонд за сигурност?  Може ли снахата да каже, че няма да плаща за данъци, ремонти и подобрения, защото не е нейно и пак да слага пари в своя фонд?  Ще живее ли снахата в комфорта на апартамент, обзаведен по неин вкус?  Както виждаш, нещата съвсем не са като да са я оставили на улицата и тя нищичко да не ползва от подаръка.

# 1 813
  • София
Иииии, всичко пак отначало Joy

Ами, АКО СЕ РАЗВЕДАТ?
Което по статистика е по- вероятно

# 1 814
Най-много трябва да се сърди на мъжа си, който решил, че се подразбирало как трябвало да се казва детето и който наказателно не й говорил. Останалите от семейството каквото искат да приказват и искат, ама като най-близкият ти човек не е на твоя страна и бяга при своите родители... За мен той е с най-голяма вина в ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт