Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 597
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 665
  • София
Мъжът е Мунчо, не защото настоява детето да се казва на неговата рода, а защото допуска неговата рода да дава мнение как ще се казва детето му. Не е ли ясно?

Демек, да постъпи като истински мъж под чехъл и да клекне на каприза жена си. Rolling Eyes

Тук вЕрно живеете в друга реалност.

Не, Ал.
Разбира се, че истинския мъж кляка на каприза на майка си, а жена си я смачква като хлебарка, в момента, в който забременее и се озове пред печката.

# 1 666
Шом и просто изкарването на заплата отглежда детето, нека и майката се качи на някой кораб да изкарва хубава заплата.

# 1 667
Интересно ми е как ще бъде оценена темата от "лоялната програма", и как ще бъде възнаградена авторката на тази сага, която явно ще навърти 150 страници за по-малко от седмица Smiley

Ако наистина има хора, които охотно да се съгласят семейна приятелка да разнесе драмата им в интернет, и да обиколи България и света - след като са прочели темата и живописните характеристики на битието и личностите им, би трябвало авторката вече да не им е приятелка, и усилено да настоява за заключване или изтриване на темата Smiley

Не си представям мои връстници (защото свекърите трябва да са около петдесетгодишни някъде) като прочетат за себе си как са селяни, изнудвачи, манипулатори, синът им е мамин Муньо и подобни, да си кажат "Ей, вярно бе, не сме прави!", па да плеснат с ръце и да се прегърнат за здравето на неродена Петра (Петромира, Петрослава, Петролия, Петрина, Петрея, Петронела)  Smiley

В този ред на мисли, много би ми се искало авторката на темата да сподели какво полезно и конструктивно е очаквала да се случи в темата,  което да помогне на нейните "приятели" да разрешат проблема си Smiley Защото както се вижда, драматургично казусът е като по учебник: апартамент(!), невинна девойка с детска мечта,  младеж - мамино синче, който ще отсъства често, претенциозна зла свекърва, просълзен от умиление тъст (строг, но справедлив) и свекър - безгласна буква Smiley Липсва ми само една устата сестра на младежа, който се включва от чужбина по скайп, за да налива масло в огъня, как ще изпраща скъпи подаръци на малката ТеоДара Smiley Готов сюжет за сериал по Нова от 20.00 часа, че и морски град за хубава обстановка Simple Smile

# 1 668
  • София
Явно лоялната програма е новата пързалка, за която ще слушаме всяка тема Rolling Eyes Ако тази е пусната с такава цел, евала на авторката, улучила е в десятката какво ще разбуни страстите и умело, само с няколко коментара поддържа интереса висок.

Както и да е, казусът е интересен и близък до много хора, та нека си го обсъдим на макс. Наскоро пак имаше подобни теми, които се заключиха и така и не разбрахме развръзката.

# 1 669
Когато очакваш някой да ти постели за години напред напълно и да ти е до д-то с помощ от всякакъв вид, нормално е да ти мине през главата, че е възможно за нещо някъде в живота ти да предяви глас и претенция. Дали ще е за име, или за друго, тя си ги познава свекърите, не й ги знам аз. Няма как хем "Аз съм самостоятелна, независима и успешна дама" и "Дай 900 лв, че харесах една секция в Айко" - просто звучи смешно. Това, който не го разбира, не знам. Няма нищо общо нито с това колко са читави свекърите, нито с разни родови травми, каквито Нарциса намеква за всеки, който не смята снахата за божа кравичка, натисната от зли деспоти. Просто живот.
Не знам битките ли трябва да си подбира, или какво, но е изключително наивно.
По-скоро е хубаво за напред да мисли с главата, а не да живее в розов балон. Тя сама решава какво да приеме като помощ и подаръци, и какво не в крайна сметка. Утре, ако оставя детето през ден на свекърва си, ще бликнат теми "Ама тя не го гледа точно, както аз казах" - ами, не оставяй често бебето на друг и няма проблем. Тук е същото. Не разчитай на подсигуряване, ако искаш после да си в позиция да удряш по масата.

# 1 670

Иначе информацията е опосредствана чрез авторката, което си е малко странен случай. Освен ако авторката Veronikaaa, не е и тя страна в тази история - свекървата или другата снаха.

Странното е, че социалните мрежи придобиват и тази сила на привличане - дискусия, в която вече всеки е повторил и потретил мнението си, но се остава в задънена улица, доколкото не е случаят по себе си толкова заплетен или невъзможен за решаване, а е сблъсък на манталитети, на начин на мислене.

А и по принцип темите са винаги създадени от пряк участник в тях, който е силно свързан с някакъв проблем, дилема, трудност..
Тук е малко по-различно. Някой дори обвини авторката в тема, създадена заради трафик. Аз лично не го мисля, но въпреки това историята остава малко странна за мен. Нещо липсва в пъзела.

Вероника е стар потребител, един от най-коректните и приятни във форума. Темата си е окей,  освен това се припокрива с казус, който винаги е от най-обсъжданите. В свекървенската, а и въобще, името на детето и собствеността на апартамента са ключови думи за скубане на плитки.

Но в случая казусът не толкова трудно разрешим, ако участниците не са толкова инатливи. Визирам снахата най-вече, защото тя ще усети най-добре негативите във вид на влошена атмосфера със семейството на мъжа и, което би могло да и е полезно.
За професията на мъжа не знам какво коментирате - имаме големи морски градове в които това е обичайна и желана професия и целия поколения са си отгледали семействата и даже много добре, защото сега не знам, но преди беше добре платена и с достъп до цял свят.

# 1 671
Снахата не е очаквала апартамент обаче. Имаше тема редно ли е да чакаме благодарности за направено дооброт и масовото мнение беше, че не е редно. Явно като става дума за апартамент, масовото мнение вече не важи. Между другото, моето мнение там беше, че е нормално да се очаква благодарност Simple Smile , но да не забравяме, че тук апартаментът е и ще си остане на сина, независимо какво даде или не даде снахата, така че според мен не е длъжна на някакви чутовни метани.
А помощ с гледането е нормално да очаква, след като мъжът няма да го има.

# 1 672
Не знам, след тия драми и демонстрации аз лично бих се отдръпнала на мястото на свекърите. То това май ни се води, ни се кара.

# 1 673
А аз, на мястото на снахата бих се светнала какво ме чака и щях да търся всякакви възможности да имам личен доход и да не разчитам на тези хора.

Ирис, свекърите не са хората, които да водят и карат снахата все пак. Ако те не се бяха намесили, бъдещите родители щяха да се разберат, без да стане достояние на родата, която да ги разнася по форума.

# 1 674
Снахата си е очаквала апартамент и ще очаква и помощ. Ако нищо от никого не са очаквали тя и мъжът и, щяха да си купят, да живеят под наем и т.н. Можеше да кажат, ок вие го купихте, ние ще го обзаведем. Напълно и съзнателно и двамата са чакали някой да им застели, някой да им плати. На никой и през ум не му е минавало да направи нещо самостоятелно и да разчита основно на себе си. Бизнес си е това и трябват преговори.

# 1 675
  • ЯМБОЛ
Поръчката за темата на Главната баба ли е,на снахата или общото им желание?

# 1 676
Тя няма и защо да разчита на тези хора - има си мъж, баща на детето, който ще и праща пари. Аз за друга помощ говоря, във вид на загриженост, топлота, готовност да бъдат полезни, която по-лесно се получава от хора, с които сте в добри отношения, а не сте се сритали вече.

# 1 677
Снахата не е очаквала апартамент обаче. Имаше тема редно ли е да чакаме благодарности за направено дооброт и масовото мнение беше, че не е редно. Явно като става дума за апартамент, масовото мнение вече не важи. Между другото, моето мнение там беше, че е нормално да се очаква благодарност Simple Smile , но да не забравяме, че тук апартаментът е и ще си остане на сина, независимо какво даде или не даде снахата, така че според мен не е длъжна на някакви чутовни метани.
А помощ с гледането е нормално да очаква, след като мъжът няма да го има.
Аз пък не останах с такова впечатление.
Вероника сподели, че двамата въобще не са обмисляли покупки, наеми и тн, защото не им е минавало през акъла, че такова нещо може да им се наложи.
Самата девойка не желае да живее в друго жилище. Или да купува тя. Или да се прибира у дома.
Иска всичко да е както преди.
Аз я разбирам, че иска всичко да е муцка. Наистина! Ама в такъв случай е необходима известна дипломация.

И за другото не съм съгласна с теб - защо пък свекърите да са длъжни да й помагат с гледането понеже си е избрала мъж моряк? Тя е знаела прекрасно за кого се омъжва. Аз като не съм съгласна с пътуващ мъж, взех си преподавател в уни. Grinning Който всяка вечер ми е до д-то (образно казано). Никой не е длъжен да й помага. Освен мъжа, разбира се. Ама неговата работа не позволява да е 24/7 на линия и тя това го е знаела сигурно откакто са гаджета. Или и това не е нейн избор? Насила са я омъжили.

# 1 678
  • София
Човек може да е благодарен и без да дава името на първото си дете. Ако са очаквали точно това срещу апартамента, значи това не е подарък, услуга, жест, грижа, а задължение. Тези да не са рода на Румпелщилтскин?

# 1 679
Който дава наистина топлота и е загрижен, ще го прави и без детето да е кръстено на него. Другото е..

В същото време съм на мнение, че никой не е длъжен да и помага, освен мъжа. И то не помагане, а пълноправно партньорство. И ако не е при нея по няколко месеца, да осигурява възможност за детегледачка при нужда. Гледането на детето е отговорност само на двамата родители.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 11:23 от alex_jp

Общи условия

Активация на акаунт