Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 640
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 650
Някои наистина си нямат друга работа!

# 1 651
  • Обран бостан ;)
Интересно е,когато съпругът настоява детето да е кръстено на неговата рода той е "Мунчо" и "повлият от тях",но щом съпругата държи детето да е на нейният баща,тя е независима и в правото си.
Wink Е, това е!

За тук е нормално ОНЛИ мъжете да са мунчовци.

А завряната снаха що го е взела тоз' Мунчо, а не си е намерила някой "Принц Чарминг" ?

Обсъдено ли е името Петролка (производно на мечтаното "Петра") ? Wink

# 1 652
Само да апелирам админите да не затварят темата преди да сме научили името. Заслужаваме да го знаем, над 100 страници изписахме за 3 дни. Тази тема ще бие всички останали по полулярност. Laughing

И да кажа на Радилена, че бащата физически в отглеждането на деца няма да участва. Няма как да се случи като смята да бъде по 8-9 месеца по корабите. Като се върне децата му няма да го познават и ще плачат като го видят. Тъкмо да свикнат с присъствието му и той пак ще замине на рейс. Същото ще се случи и с жена му по-нататък. Е, тя няма да плаче, но ще й е неприятно да й се мотае в краката с претенциите си цели 3-4 месеца след като се е радвала на свобода през останалите. Но това по-нататък, след 4-5 години прогнозирам да се случи.

Това са семейства от особен тип, не е за всеки и затова казах, че момичето е направило огромен компромис да се хване с моряк.
Не всички моряци отсъстват по 8-9 месеца. Има и кратки рейсове, има и дълги периоди на почивка. И не е никакъв компромис, много момичета съзнателно се насочват точно към мъже с тази професия. А някои мъже независимо от професията, в затруднен момент търсят точно това, "да се качат на корабите", за да подпомогнат финансово семейството си.
Имам достатъчно съученици, съседи, приятели, които пътуват, добре си живеят. Деца и жени понякога се вземат на рейс, виждат свят, ако е подходяща дестинация и то в онова време, в което не беше толкова лесно да се пътува по друг начин.

Иначе темата вече зацикли и както никой в нея не си промени мнението(независимо в каква посока), така и "действащите лица" в случая едва ли ще си го променят. Ако бебето се роди на Цветница, добре е да се даде име на цвете, но този празник е подвижен. Аз съм родена на Цветница и досега за не малко години само веднъж е съвпаднал рожденият ми ден с празника(не съм с име на цвете).

Най-вероятно майката ще избере име, което тя иска, мъжът и и свекърите ще се цупят, после ще им мине, но в това семейство никога няма да има топли отношения.

# 1 653
  • София
Мъжът е Мунчо, не защото настоява детето да се казва на неговата рода, а защото допуска неговата рода да дава мнение как ще се казва детето му. Не е ли ясно?

# 1 654
Ако младата жена иска да се включи написах. Ако означава в случай че. Четете малко, без да се заяждате.

На Veronikaaa съм чела постове, наистина добри и разумни, затова сметнах, че е в затруднена ситуация и тя, няма какво друго да направи, за да помогне на това семейство.

# 1 655
Мъжът е Мунчо, не защото настоява детето да се казва на неговата рода, а защото допуска неговата рода да дава мнение как ще се казва детето му. Не е ли ясно?

Е, тя затова е споделила снахата за името толкова месеци преди раждането. За да получи реакции.

# 1 656
  • София
Това са свободни съчинения защо е споделила.

# 1 657
  • Обран бостан ;)

Демек, да постъпи като истински мъж под чехъл и да клекне на каприза жена си. Rolling Eyes

Тук вЕрно живеете в друга реалност.

# 1 658
  • София
Не. Да стопира от рано опитите на родителите си да се месят и да дават мнение за името на народен Петко. После да седне и да каже на жена си той какво иска, а не какво очакват и от какво ще се разочароват хора, които не са родители на бебето.

# 1 659
Ал Бънди, тук сме на едно мнение.😘

# 1 660
Живеем в реалност, в която свекърите не ни казват как да кръстим и да си гледаме детето.
Много хубава реалност, между другото.

# 1 661
  • София
А, на мен се опитаха да ми подхвърлят колко хубаво би звучало производно на името на свекър ми. Но мъжът ми не податлив на манипулации и заедно избрахме, без скандали, име. Но той е Мъж, не МунЬ.
Допълвам, че и свекърите не се обидиха, защото твърдо, но любезно, им се обясни от личният им син кой избира името.

# 1 662
И аз съм учудена, че намирате за нормално, някой извън двойката да казва как да се кръщава детето.
Какво значи, майка му и баща му били обидени, детето трябвало да е на тях.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 10:12 от alex_jp

# 1 663
  • София
Тази тема е пълна с бъдещи обидени тъщи и свекърви.

# 1 664
  • София
Които не разбират разликата между искам да се казва на мама и мама иска да се казва на нея.

Общи условия

Активация на акаунт