Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 615
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 890
Ариел, само Паолина е чудесно, но според мен таткото никак няма да го хареса. Все пак не съдържа името на майка му. А съм убедена, че дори и Паолина-Дария няма приеме.

# 1 891
  • ЯМБОЛ
Петър дали знае,че всичкото е заради социалното положение на двете фамилии?Че те удрят и по неговото самочувствие.Бего първо са смачкали и е клекнал.

# 1 892
Защото е на СВАТА! Не може!

Вероника, оправи си анкетата

Е как ще е на свата?
Нали не е Петра или Петранка?
Било на свата - друг път.

# 1 893
  • София
Оххх, ще пукна вече, честно!
Отговорът на така зададения въпрос е "НЕ"!
И няма никакво значение дали са го купили на сина си (което е логично все пак и аз да имам бих купила на дъщеря си, а пък мъжът ѝ да живее в него).
Но!
Дори да имам средства и Бъкингамския дворец да купя и да подаря на снахата (ако приемам, че имам син) и на нея да го подаря НЯМАМ ПРАВО да искам нещо в замяна. Подаръкът затова е подарък. Подаряваш го, защото искаш, или защото Бог знае какво. Обаче нямаш право да искаш в замяна нещо.
Освен, ако още в началото не сте се споразумяли. Тоест, не подарък, а ПОКУПКО-ПРОДАЖБА.
"Снахо, давам ти този апартамент/къща/ кола/ палто/ свещичка/ чорапогащник, но С УСЛОВИЕТО , че като се роди бебето ще е кръстено на нас. Или с УСЛОВИЕТО, че ще ме заведете на почивка на Бахамите. Или С УСЛОВИЕТО, че ще ми купиш зрънчо. Или С УСЛОВИЕТО, че ще подскачаш на един крак всяка сутрин. Или С УСЛОВИЕТО, че ще ми дадеш кон. Или каквото реши продавачът.
След като това не е спазено  и  няма покупко-продажба снахата може да си кръсти детето Бръмбърка.
Друг е въпросът, че това дете е и на двамата и е редно тя да изслуша и другия участник в бебеправенето. Предполагам, че това е мъжът ѝ.
Вика му се уважение.
Сега, ако той предлага Даринка-Паулинка и нищо друго не е ок. Всъщност е същото, което тя прави със запъването с Петра - неуважение. И си мисля, че, ако двама млади хора стартират брака си с такова незачитане на другия и неуважение...ами не виждам бъдеще в тази връзка.
И за 28595 път повтарям - има още 27 букви в азбуката, с които може да се избере име на дете (при това момиченце). И при това очаквано на Цветница!
Не може тая тема да е истина. Честно. Не вярвам.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 19:53 от Светулчица

# 1 894
  • София
Защото е на СВАТА! Не може!

Вероника, оправи си анкетата

Е как ще е на свата?
Нали не е Петра или Петранка?
Било на свата - друг път.
Буквата, Ариел. Чети я тая тема.
Неутрално може, на свата не.

# 1 895
Аааа, съвсем си е истина и сега свекърите се пържат от ужас да не би да има 5% шанс бебето да не е на тях Simple Smile

# 1 896
  • ЯМБОЛ
Бащата да я беше хванал за ръката,да я заведе в детската стая засега,все ще й наемат една гарсониера и да го осъди максимално за издръжка.А то до там няма да се стигне дори.Такива държат на общественото мнение и пред зарязан син в празен апартамент  ще се съгласят и на Петра.С такива се действа по този начин.

# 1 897
Единствените,които трябва да я харесват Петра са майката й и баща й. Другите са просто кошмар. Горди,уж заможни и образовани хора със селски манталитет и  разбирания от преди 200г,отгледали и възпитали един мунчо,дето слушайки маман,ще отрови живота на жена си. Явно не е и финансово красив,щом чака на мама и тате. Бижу.

Може затова да са МУ купили апартамент, за да стане силен мъж.
Да компенсират тази липса на самостоятелност и воля.

Ама пак не става, нà.

ПС. Мислех, че моряците са смели и очарователни мъже, но този хич го няма.

# 1 898

Но бащата също е родител ..и е добре и той да харесва името.

Единствено за това съм съгласна, иначе щях да подкрепя избора за Петра на 100%.

Не било вписано името и в нотариалния акт..
Няма защо да бъде вписано.
Ако нейните родители бяха дали половината пари,тогава-да.

Това е много показателно разсъждение според мен и показва, че колкото и да 'харесват' снахата, всъщност не е така и отсега я обявяват за заменима, както и ти в случая.. тоест са ѝ подарили квартира без наем, като са я оставили да избере мебелите, което не е като да подариш апартамента на младоженците без всякакви предразсъдъци.

Бащата иска или двойно име или неутрално.
Ми не е лошо Дария Паолина.

Ужасно е това. Петра почва да ми харесва, ако това е другата алтернатива. Отново проблясъци на налагаща се простотия от свекървата.

На нейно място щях да избера  неутрално име ,някое цветно...

На нейно място щях да я кръстя Петра, след като виждам змиярника около мен.

# 1 899
Прекалявате с обидните квалификации. Тъпи, прости, селяндури... страшен изказ, няма що!

# 1 900
Аз останах с впечатлението, че се роптае срещу Петра, а не срещу буквата П.
Ако бебето се роди около Цветница има прекрасни имена с П.
Само да не го пише Пъдарка или Петра.

# 1 901
Абе ще я води в детската стая,я да се стяга. Баща ще става,мама го води за носа още,иначе голямото добро утро,пътувал по корабите и видиш ли не бил съгласен на Петра,щото не била Дария не знам какво си.
Такава изненада ще им направя от родилното,че свят ще им се завие... Дано майката не отстъпи на мунчо.

# 1 902
  • София
Не може, Ариел.
Може Дария ( на свека) - Паолина. Ама в тоя ред.

Дано вярно майката не отстъпи, някой трябва да поведе революция Joy

# 1 903
И какво като ще става баща.
Той може да е на кораб тогава.
Свеки ще помага с бебето.
Ясно беше казано.
Т.е. мама ще го замести. Няма да е много активен баща с толкова пътуване.

# 1 904
Ако е Петра,свека нямало да помага,но тя ще се оправи и сама. Да не е единствената, ще се справи и без нея.

Общи условия

Активация на акаунт