Електронни четци - 29

• 32 191
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
Преди да се появят E-Ink дисплеите с подсветка, за електронните четци се предлагаха малки лампички  на светодиоди с щипка и с батерийка, да ги окачиш на четеца за нощно четене.
А по принцип подсветката дава удобство при четенето и през деня, ако си на сянка или в полутъмно помещение.
Обаче едно време, когато четяхме хартиени книги, въобще не се сещахме за допълнително осветление при четене през деня.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 12:05 от Stilgar

# 721
  • Варна
Винаги чета с подсветка, освен на ярко слънце. Не ми дразни очите изобщо и четец без подсветка не бих си купила. И направо си представям някой да се опита да ми забрани да чета на тъмно 🤣🤣🤣 А лампичките с щипка изобщо не вършат същата работа.

# 722
Скрит текст:
Здравейте, в момента чета и свалям книгите си на iPad и ми е много удобно и лесно, обаче обмислям покупката на Pocketbook Inkpad color 3.
Интересува ме дали  този четец си заслужава парите, а също има ли вариант да си прехвърля книгите от таблета на четеца?
Ако не разглеждате комикси - по-скоро не. Цветовете са само 4096, за истинско реалистично цветопредаване на снимки и дума не може да става. Освен това цветните картинки се показват с резолюция 150 dpi, което е двойно по-малко от черно-белите и текста. И най-важното - екранът е по-тъмен и бялото не е толкова бяло.
За същите пари препоръчвам InkPad 4. Водоустойчив, много здрав (вече екранът е покрит със защитно стъкло ASAHI, аналог на GorillaGlass и не е толкова лесно да бъде счупен или надраскан,
Скрит текст:
а батерията не е залепена за дисплея като при InkPad 3, а между двете има защитна титанова пластина), максимално компактен за размера си с фирмената корица, а куплунгът за зареждане и включване към компютъра е USB-C, а не старият microUSB. Плюс всички останали предимства на марката - чете всякакви формати, могат да му се инсталират други програми за четене освен фирмената (препоръчвам CoolReader) и има хардуерни бутони освен управлението с докосване на екрана.

Относно прехвърлянето - ако можете да включите таблета си в компютър/лаптоп и да имате достъп до книгите си като файлове (не зная как става при i**** продуктите, защото никога не съм ползвал такъв), няма никакъв проблем да включите и четеца си и да ги запишете на него. Четецът се вижда в компютъра като обикновена USB флашка, на която може да се записва с copy/paste.

Това защитно стъкло не дава ли отблясъци на екрана?

# 723
Интересни оферти за Kindle в немския Amazon - отбелязани са с „Deal selling fast“ и намаленията важат до 1 декември. Изглежда като предварителна промоция преди самия Черен петък, тъй като е обявено, че офертите за Черния петък започват на 20 ноември.

Тъй като и двете кампании приключват на 1 декември, вероятно е добра идея да се изчака няколко дни, за да се видят намаленията специално за Черния петък. Според мен най-добрите оферти ще бъдат намалените Kids промопакети.

Нов Kindle Paperwhite (16 GB) намален на €139.99
https://www.amazon.de/kindle-paperwhite-2024/dp/B0CFPWLGF2?pf_rd … b203c5c649db&th=1

Употребяван Kindle Paperwhite (16 GB) със статус Certified Refurbished от Amazon за €116.99
https://www.amazon.de/Certified-Refurbished-Amazon-Kindle-Paperw … 1pAnSA%3D%3D&th=1

Някои спрени модели със статус Certified Refurbished от близкото минало като Kindle Voyage:
https://www.amazon.de/-/en/Certified-Refurbished-High-Resolution … ices&sr=1-15&th=1

# 724
Много странно, в в първия линк, в началото ми показва цена
-22% €141.17
RRP: €181.50RRP: €181.50

А като разцъкам различните цветове, се променя на

RRP:   €171.42
Deal Price:   €131.09
You Save:   €40.33 (24%)

А ти пишеш  €139.99, явно така ти показва.

# 725
С избран немски адрес на фирма превозвач съм, че някои продукти като киндалите правят проблем с български адреси.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 21:01 от negat1ve_

# 726
Здравейте, искам да си прехвърля книги от компютъра на четеца /Киндъл/, но не ми излиза като устройство като го закача с кабел. Нещо тотално забих, все си мисля, че така ги прехвърлях. Показва, че зарежда, не е нещо от кабела да има проблем.

# 727
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Здравейте, искам да си прехвърля книги от компютъра на четеца /Киндъл/, но не ми излиза като устройство като го закача с кабел. Нещо тотално забих, все си мисля, че така ги прехвърлях. Показва, че зарежда, не е нещо от кабела да има проблем.

Намерете оригиналният кабел. И аз имах същия проблем. Със стандартен кабел зарежда батерия, но не прехвърля книги. С оригиналният кабел всичко е точно. Simple Smile

# 728
Загубих го някъде този кабел
https://shop.eread.bg/%D1%83%D1%81%D0%B1-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B … D0%B4%D0%BD%D0%BE
За този пише, че  е съвместим, освен да поръчам.

# 729
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Загубих го някъде този кабел
https://shop.eread.bg/%D1%83%D1%81%D0%B1-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B … D0%B4%D0%BD%D0%BE
За този пише, че  е съвместим, освен да поръчам.
Първо опитайте с други, които Ви се намират из къщи. На скоро стана ясно, че братята китайци са започнали да правят кабелите еднопосочни, явно спестяват материал. Но може да имате адекватен у дома. Опитайте с друг съвместим кабел.

# 730
Едва ли киндълският кабел е специален, съветът горе е правилен - взимате проверено работещ и пробвате.
Има изобилие от кабели само за зареждане, без проводниците за данни. Както и такива с много ниско качество и/или бързо дефектиращи.

# 731
Благодаря ви! Ще търся вкъщи друг, ако не може и във физически магазин да питам.

# 732
Трябва кабел, който прехвърля и данни, а не само да зарежда батерията. Не е нужно да е оригинален. Наскоро го коментирахме.

# 733
Имам същия проблем с кабела. Споделям моето решение, което се оказа много добро. Книгите си ги изпращам до акаунта (име@kindle.com). След това си влизам на компа в амазон акаунта и си ги слагам в колекциите. Накрая само пускам интернета на киндъла и всичко се качва на него. Книгите, които качвам не се налага да ги конвертирам предварително. Самото изпращане до @kindle.com ги преобразува.
Малко дълго го описах, но всъщност отнема съвсем малко време.

# 734
... Водоустойчив, много здрав (вече екранът е покрит със защитно стъкло ASAHI, аналог на GorillaGlass и не е толкова лесно да бъде счупен или надраскан...
Това защитно стъкло не дава ли отблясъци на екрана?
Не, не е лъскаво и абсолютно нищо не отразява.

Трябва кабел, който прехвърля и данни, а не само да зарежда батерията. Не е нужно да е оригинален. Наскоро го коментирахме.
Именно. Най-общо казано, в USB куплунга има 4 контакта. Двата са на проводниците за зареждане, а другите два - на двойката проводници за прехвърляне на данни. Малките жълти братя вече икономисват вторите два проводника и правят кабели само с една двойка - тази за зареждане. Но всеки нормален USB кабел е с 4 проводника и става.

Общи условия

Активация на акаунт