Електронни четци - 29

• 32 871
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
Тийнейджърите (и вече порасналите такива) току-що осъзнаха - те не четат, а просто разглеждат Wink

# 586
Е, по-добре късно, отколкото никога. Laughing

# 587
Как' Сийке, на стар киндъл PW, не помня коя генерация беше, купен 2015г, с малко памет, на свеки й покатерих над 2000 книги. И не се усеща.
Аз затова казах,че повече памет е нужна, ако се качват програми. А слотовете направо не зная за какво ги ползват,ако четеца има досатъчно памет.

# 588
Веднъж преди доста години за експеримент на някой от старите Покетбук четци - май на най-стария ми -  Pocketbook Lux - без цифра отзад,  бях качил цялото съдържание на Читанката тогава (намираха се такива архиви) във вътрешната памет. Беше нещо от сорта на около 8 гигабайта книги. Около 20 000 заглавия. И Покетбукът си ги четеше без никакъв проблем.
Голяма вътрешна памет имат големите четци на Boox. Освен за разни манги и комикси по принцип повече памет трябва за големи книги в PDF особено с повече картинки, схеми, графики, диаграми, снимки и т.н.

# 589
На повечето дето четем основно текст, този слот ще ни е колкото да има къде да влиза прах, така си е Grinning
Просто не всеки само текст гледа на четеца си, някои файлове си стават големички.

# 590
С последния ъпдейт на Киндъл (последните модели) са добавили TTS  т.е. възможност за слушане на книгата. За целта се свързва блутут колонка към Kindle, но гласа честно казано е ужасен.

# 591
  • Бургас
Всичко, което ти е нужно, е кухненски нож. Пъхни внимателно острието в процепа между капака и корпуса и с леки странични движения свали капака. Прочети какво пише на батерията ти, влез в АлиЕкспрес и поръчай същата. Като дойде, изключи старата и включи новата. След това постави капака и го стисни няколко пъти по цялата обиколка, за да щракне. Самото изключване и включване на батерията става с куплунг с 3 проводника и не е по-сложно от включване и изключване на ютия в контакта.
[/quote]

Аз съм с две леви ръце. Smile Предпочитам да го занеса на читав майстор. Само че не мога да го намеря, затова реших да попитам тук. Simple Smile

# 592
С кухненски нож или друг метален плосък предмет е много грубо. По компютърните магазини се продават пластмасови пластини или нещо подобно на пластмасови отверки специално за отваряне на таблети, телефони, четци и т.н. Като пъхнеш внимателно инструмента в тесния процеп между горния и долния капак, започваш да го движиш с натиск по продължение на процепа. Двата капака се държат  един към друг с помощта на няколко пластмасови "щипки" - зъбчета, които влизат в насрещи каналчета на другия капак. Идеята е да ги отвориш.

# 593
Някога на Нука ми беше забила батерията, та го отворих да я рестартирам и се оказа, че освен на щипки е и залепен.

# 594
Някога на Нука ми беше забила батерията, та го отворих да я рестартирам и се оказа, че освен на щипки е и залепен.
И след такова отваряне, после затварянето е само залепен и без щипките, нали? Grinning
Наистина по-добре ако ще го отваря, да е някой който има представа какво прави. Най-малкото - евентуално да се потърсят клипчета или по друг начин описано за конкретния модел как точно се отваря. Хем ще има посочено и точно на кои места са тия щипки.

# 595
И след такова отваряне, после затварянето е само залепен и без щипките, нали? Grinning
Наистина по-добре ако ще го отваря, да е някой който има представа какво прави.
Е, аз знам какво правя, но да, идеята като цяло е - не правете това вкъщи, ако не знаете как. На теория е ясно, но репликирах Stilgar, че може да има и изненада.

# 596
Аз никога не съм отварял четец, не ми се е налагало. Но пък съм отварял таблет, процедурата и необходимият инструмент трябва да са еднакви.
А относно залепването на батерията - обикновено се прави с двойно залепваща лента (тиксо) и отлепването трябва да е много лесно. Едва ли някой производител ще залепи батерията с някакво много силно лепило от сорта на епоксидна смола или Каноконлит.

# 597
Гледах няколко клипчета и стигнах до извода, че лично аз не бих се наел да отварям и ремонтирам четец с по-сериозна водоустойчивост (конкретния на клипчето е Kobo Forma с IPX8).
Скрит текст:

Изглежда, че са нужни поне базови познания по електроника (или да се записва/снима всяка стъпка преди разпояване), поялник, приличен ремонтен сет тип iFixit, двойнозалепящи ленти/изолации и най-вече - непоклатимо търпение Simple Smile

# 598
Двата капака са лепени, не батерията.

# 599
И аз не бих се пробвала да сменям батерия сама. Напоследък се замислих за смяна на батерия на единия от Киндълите защото е започнала да пада по-бързо от обикновено, но около мен такава услуга дори не се предлага. А за съжаление, пак при мен, този модел вече не се продава Sad 

Батерия на лаптоп съм сменяла, но там беше лесно.

Общи условия

Активация на акаунт