Електронни четци - 29

• 32 896
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
Мисля, че повечето сервизи за мобилни телефони и др. техника, биха сменили и батерия на четец.
До нас има един, всичко правят, поне така казват. Не съм ги тествала колко им е читава работата.

# 601
  • 🌊
Аз точно по показаното видео си смених батерията на Форма-та, стана лесно, но и аз имам базов опит със смяна на телефони. Проблемът е след това в самата батерия, защото няма и помен от това със седмици да не се зарежда.

# 602
  • София
А съм писала няколко пъти  - категорично ПБ няма да си купя повече, след като ми се напука екрана, вероятно заради раздуване на батерията. Обаче сега се замислям заслужава ли си да видя какви са цените за смяна на екран.
В момента в немския Амазон има Киндъл за 90 евро, но доставят само там, трябва с превозвач (още 3-4 лв.) А има и детски, май беше 100 евро, но заменяли при счупване - каквото и да значи това...

# 603
  • Свети Влас
Аз никъде преди време в България НЕ намерих стъкло за ПБ ми и затова си стои, въпреки че ми е подарък от мама. В Амазон има, но не се сещам каква им е цената в момента. Само там имаше едно време.

# 604
Привет. Някой от Вас ползвал ли е Кindle Оasis?  Питаха ме за него, но мисля, че го спряха от производство? Мислех да предложа Kobo Forma като електронен четец с най-близка форма и разположение на физическите бутони, но май искат точно Оasis-а...

# 605
Привет. Някой от Вас ползвал ли е Кindle Оasis?  Питаха ме за него, но мисля, че го спряха от производство? Мислех да предложа Kobo Forma като електронен четец с най-близка форма и разположение на физическите бутони, но май искат точно Оasis-а...

Не е спрян доколкото знам, просто в БГ не се продава, заради високата му цена. За мен е най-удобния и практичен четец, голям екран и копчета

# 606
И на мен Kindle Oasis e любимият в момента. Батерията му не е толкова добра колкото на Kobo Libra 2, но екранът му за мен е по-добър.

Вижте и Kobo Sage aко целта е голям екран с копчета. Sage е с 8-инчов екран, докато Oasis e 7.

# 607

Не е спрян доколкото знам, просто в БГ не се продава, заради високата му цена. За мен е най-удобния и практичен четец, голям екран и копчета

Спрян е от производство и се разпродават остатъчни количества.

# 608
Ефективно е спрян от производство, за съжаление. Но Амазон има international версия на Oasis, която все още се продава. Вижте дали имате адрес в страните, в които доставя. Изглежда добра сделка. За мен няма никаква логика в това, което Амазон прави с техни електронни четци, но кой ме пита.

Ebay също има Oasis, включително нови, но са по-скъпи от интернационалната версия.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 17:44 от Cool_Cat

# 609
Не виждам каква е цената.

# 610
Ох, да се оплача/похваля и аз..
След месец на мъки с немския амазон, с идеята да си взема зеления Kindle Paperwhite (по някаква причина, този цвят не го доставяли до България), накрая реших да си взема все пак черния.
Та, чакам си го сега с нетърпение.

# 611
  • София
Ох, да се оплача/похваля и аз..
След месец на мъки с немския амазон, с идеята да си взема зеления Kindle Paperwhite (по някаква причина, този цвят не го доставяли до България), накрая реших да си взема все пак черния.
Та, чакам си го сега с нетърпение.
Друг път поръчвай до адрес на превозвач и той да го достави до България.

# 612
Мислех я тази опция, но накрая толкова се бях изнервила от чакане дали няма да го оправят това в Амазон, че накрая реших, че съпругът ми има право и че в крайна сметка, зеленото няма да се вижда от самия кейс…

# 613
Моят нов Kindle Paperwhite пристигна вчера и не мога да му се нарадвам.
Наистина е осезаемо по-бърз, в сравнение с предния ми.
И опцията за нощен режим много ми допада. Аз чета предимно вечер преди заспиване и мисля, че не бих се върнала на нормалния режим, специално като чета на тъмно.
Натоварването на очите се усеща, че е много по-малко.
Единствено кейсове не можах да си харесам нито тук, нито в немския Амазон…

# 614
Dark Mode е удобен за четене на тъмно, но през деня по-скоро пречи. Аз лично съм си нагласил топлата подсветка на определена степен и просто включвам или изключвам Dark Mode според това дали чета на дневна светлина или вечер на изгасени лампи.

Между другото, добра алтернатива е Kindle Paperwhite Kids - идва с оригинално калъфче в комплекта, абонамент за кидс приложението и някаква удължена гаранция. Ако не ви притеснява по-детската стилистика на корицата, е чудесен избор: пасва перфектно, предпазва добре и е магнитен, което позволява устройството да се буди при отваряне.

Общи условия

Активация на акаунт