Електронни четци - 29

• 32 893
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
За калъфи виж в Ибей, Алиекспрес и Тему. Има много красиви.

# 616
Благодаря за предложенията - ще погледна.
Иначе, за Kids опцията за мен е твърде късно, тъй като вече дойде Киндъла, но коментарът може да е полезен на други.
Съгласна съм за Dark Mode, удобен е за четене на тъмно.

# 617
  • Свети Влас
Аз бих купила калъф от Тему, доволна съм.

# 618
Amazon прави невъзможно премахването на DRM от книгите на Kindle
Amazon представи нова DRM система за електронни книги, която е недостъпна за потребителите. Това е с новия ъпдейт 5.18.5.

Добре, че не чета купени книги от Амазон, а от всекизвестните сайтове и чат-пат купени от ciela. Все съм си мислил могат ли да си настроят Kindle да  работи само с книги закупени единствено от техния магазин.. е тогава вече ще е неизползваем при мен и ще трябва да се мине на друга марка.

# 619
Може ли да споделите повече за какво става въпрос?
Аз си купивам всички книги за Киндъла от Амазон, но от поста Ви не разбрах много.
Amazon прави невъзможно премахването на DRM от книгите на Kindle
Amazon представи нова DRM система за електронни книги, която е недостъпна за потребителите. Това е с новия ъпдейт 5.18.5.

Добре, че не чета купени книги от Амазон, а от всекизвестните сайтове и чат-пат купени от ciela. Все съм си мислил могат ли да си настроят Kindle да  работи само с книги закупени единствено от техния магазин.. е тогава вече ще е неизползваем при мен и ще трябва да се мине на друга марка.

# 620
# 621
Колко от вас купуват амазонски книги, премахват защитите им и после ги споделят с други потребители?

В чужбина май е по-чувствителна тема, но тук повечето Kindle-и така или иначе въртят основно mobi файлове…

# 622
Добре, че я има читанката и линка на Печков. Simple Smile

Какво е джейлбрейк ?

# 623
Да хакнеш операционната система на Kindle в следствие на което да можеш да си инсталираш KOreader например. Но ако си джейлбрейкнеш четеца трябва да го пазиш да не се актуализира, защото всичко ще отиде по дяволите.

# 624
Жалко е. Киндъл са едни от най-добрите ел. четци, но политиката на Амазон за книгите е много рестриктивна. И е възможно това да доведе до намаляване покупките на киндъл и минаване на други четци, дори и от феновете.

# 625
Българския пазар това няма да го засегне особено. Масата четяща чуждоезична литература, няма проблем да даде пари и да си купи амазонския файл.

# 626
Българския пазар това няма да го засегне особено. Масата четяща чуждоезична литература, няма проблем да даде пари и да си купи амазонския файл.
Хах, да бе. Масата даже и безплатно си ги намираме. Океан предлагане има, та до амазонските да стигнем.

# 627
Хич няма и да се трогна какво правят тия от Амазон със свръхскъпоценните си книги. Светът въобще не се върти около някакъв си там един-единствен интернет магазин за книги.
А пък ако въведат програмни рестрикции относно Киндълите да могат да четат само книги, купени от Амазон - това ще е тотално самоубийство за тях. Няма начин да се случи. 
Мен това въобще не ме вълнува, защото в къщи освен Киндъли се намират електронни четци от още три производителя - Boox, Kobo и Pocketbook.

# 628
Нашите киндъли не са регистрирани в Амазон. Така, че да си гледат работата. Моби формата няма как да ни го ограничат, ако не сложим някой много нов фърмуер, който да го ограничи. Читанката и други сайтове предоставят достатъчно много книги в моби формат.
А ако се наложи да купим нов четец, ще се ориентираме към друг, ако Амазон наложат рестрикции за моби.
Жалко ще е , защото четците наистина са добри и бюджетни.

# 629
Киндъл не чете само моби. Аzw3 има много повече възможности.

Общи условия

Активация на акаунт