Любители на кучета - 148

• 23 290
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Тоест какво - добавяме кокосово масло към храната само ли?

# 571
И Бергичка е с много зъбен камък, а няма 2 години. Не ми се иска да добавям във водата й хапчета, ако има друг вариант за домашен метод на избавяне от гадния зъбен камък ще е най доброто решение за мен.

# 572
  • Бургас
Аз мия зъби почти всяка вечер. Най - вече, за да свикне и когато одъртее да намалим нуждата от приспиване за почистване. Въпреки миенето има оцветяване на последните кътници. Не е зъбен камък, но ако не се почиства, смятам, че бързичко ще натрупа.

Питах ветеринарите за ламели, хапчета и др. и ми се отговори, че щом дава да мия са излишни. Просто ще свиква на профи почистване без да я приспиваме. Явно при пуделите си е черта да понатрупват.

Пак е в някаква умопомрачителна фаза. Не върви, а бяга и се държи като глиган болен от бяс. За първи път от как е вкъщи ме събуди със звучен шамар. Отнесох яка лапа. Няма да и се случи втори път, защото разбра, че не е ОК, но ме изненада със смелост.
Скрит текст:
Тъжи за големия син. Той си отиде към Варна, а тя му легна на завивките и не мръдна поне час.
[/spoler]

# 573
  • Варна
Може да се слага в храната, но е хубаво и да се търкат зъбите с напръстник, четка за зъби или кърпичка.

https://doggofriends.com/kokosovo-maslo-kucheta/

# 574
  • Бургас
Откъде го купувате маслото? От някой специален кучешки магазин, или от биомагазините?

# 575
  • Варна
Откъде го купувате маслото? От някой специален кучешки магазин, или от биомагазините?

Биомагазин.

Това е моето, взимам голям буркан, щото ми е по-изгодно.

# 576
Моето е на Dragon foods, последно го купих от Кауфланд. Маслото в Лидл също е хубаво. То няма как да е различно, в биомагазините е същото, студенопресовано кокосово масло, със и без аромат. Аз харесвам това с аромат.

Прочетох линка на estella, обаче той се отнася по-скоро за профилактика, за да не се натрупа. Вероятно като има масло в храната, то се намазва по зъбите и не се задържа плака от храната. Ама според мен за премахване на вече натрупан си трябва някакъв абразив. Дъвкането на сурови кокали ми се стори на мен най-подходящо.

Ако чуете гръмогласен кучешки лай от щастие, да знаете че съм дала на Зара суров кокал и тя благодари на провидението!! Joy

# 577
Кокосовото масло го дават, че и при хората при редовно жабурене на устата премахва зъбния камък. Познавам хора пробвали и установили, че работи.
На Макс преди мисля вече 2 години юахах зъбен камък, но беше под упойка за отстраняване на поредното топче по кожата му и съвместих и зъбите. Пак е насъбрал, та може да го пробвам с кокосовото масло.
Ей го и него, доволен че чешкам коремче.

# 578
  • Варна
Неее, помага и като има зъбен камък, защото го разгражда, чисти бактериите от устата и оправя дъха. Нищо не губите, Дами, само полза има.
Ще трябва да изчакам ММ да си дойде, че да ме снима. Правих сама, но не се вижда ясно.

# 579
  • Бургас
Привет на всички двукраки и опашатковци . Нямам време сега да се върна да ви изчета, най-вероятно е дискутирано много пъти. Обезпаразитявам опашаткото Бари с нексгард спектра, но знам че е много вреден за черния дроб, можете ли да ми дадете алтернатива за всичките неща, които покрива нексгарда. Може да са отделни препарати. Благодаря предварително и да ви го представя.

# 580
  • Варна
Благодаря, esstela, ще пробвам да мажа, въпреки, че съм малко несериозна за такива работи към себе си, но пък за тия двата шИбека...няма празно - дъжд, кръст, кашлица - нищо не ме спира. А може като мажа тях, да мажа и себе си - като нагледен пример, примерно...Satisfied В краен случай, след кокосовото, ще им набутам и по половин бакпулвер и ще "набухнат" като кексчета Stuck Out Tongue

Алегзандра, аз също давам нексгард спектра и не се задълбочавам много - докторът им се кълне в него, а и засега няма "пробив в системата". Изследванията им са добри, живеят на воля по двор и улични пътеки, душат, ближат, лапат по нещо.... ЗамИсли ме.

ПП Забравих: всички са прекрасни, пуФкави, любопитковци, сериозници /от предните снимки/, но триото Татко, леля и Локи са ... "пълнят" ми екрана и душата. Ей, ще "отгледаме" тук младото поколение на Нъки Heartpulse

# 581
Все забравям да кажа, купих и аз тая джаджа от "Джъмбо" за миенето на лапите.  Ми... не съм очарована, това не е за кучета с космати капи. Ефекта е като да съм го мила на чешмата. Лапата се напоява с вода и си е мокър като след миене.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 14:00 от DreamingOfSummer

# 582
  • Варна
Все забравям да кажа, купих и аз тая джаджа от "Джъмбо" за миенето на лапите.  Ми... не съм очарована, това не е за къчета с космати капи. Ефекта е като да съм го мила на чешмата. Лапата се напоява с вода и си е мокър като след миене.
Завърти го на центрофуга, Dreaming - да се откапе Stuck Out TongueSmileSmiley

# 583
  • тук-там
Благодаря за кокосовото масло! От къде го купувате?

# 584
  • под тепетата
Аз от ДМ.

Общи условия

Активация на акаунт