Любители на кучета - 148

• 23 280
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Аз мисля от Била, или Лидъл да купя, че са ми най-посещавани. Не на 13 този месец, обаче!!!! Smirk
Божкееее, "превзеха" човешките магазини тез'  наш'те добитъци. Преди малко ходих до аптека за месечното лекарство на мъжа ми, и  понеже снощи се рових в хладилника да гледам кутийката със запасите, /който живее "на село" винаги има/, та видях, че нямам ампули Тетанус и Деган. И си почвам да изброявам на аптекарчето: Това с рецепта, Тетанус, и един Деган. Водим тих разговор, че Деган е с рецепта и аз изненадано казвам, че миналата година не е бил, защото пак съм купувала за кучето. Такива очи изцъкли младокът, че за малко да привлека вниманието на цялата аптека как вършим нарушение. Обяснявам му, че е по препоръка на лекаря им и че е когато ги водим с кола, а той още повече се пули и пита:"Ама защо, ама задължително ли е при пътуване?" Викам "Не, не е задължително, но ако не ти се перат седалки е силно препоръчително"... Голям смях и смут настана, в човешка аптека с животински привкус...Sweat Smile

# 586
Аз купувам от Кауфланд или Лидл кокосово масло.
Ох, дадох на Съни фрикасе със заешко месо и нашата веднага се разкашка. Хем искам да има разнообразно хранене и да й правя различни неща да не е само на гранули, хем веднага се размеква. Четох за зеленото шкембе и сега ще поръчам да я пробвам и с него как ще е, уж да й оправи корема ама ще  видим. Сега ще й дам малко ентерол да затегне положението.

# 587
Въвеждането на различна от гранулите храна, че дори и на различни гранули, трябва да става бавно и постепенно, иначе е нормално да реагира стомаха.

# 588
  • под тепетата
Фрикасе нямаше да ми дойде на акъла да им дам, честно! Диета ще и оправи коремчето на Съни.

# 589
Все забравям да кажа, купих и аз тая джаджа от "Джъмбо" за миенето на лапите.  Ми... не съм очарована, това не е за къчета с космати капи. Ефекта е като да съм го мила на чешмата. Лапата се напоява с вода и си е мокър като след миене.
Завърти го на центрофуга, Dreaming - да се откапе Stuck Out TongueSmileSmiley
И аз имам джаджата, малки им са лапите и не ги лови центрофугата. При мен даже и кал беше останала.

# 590
Dream при нея и бавно да я въвеждам и много да й давам не става. От 2 резенчета салам за кучета пак същата история.
bilqna правих го за нас обаче заради маслото ни меришеше гадно/преди да го сложа не миришеше така/ и реших да го дам на Съни. То какво има масло,брашно,мляко и месо. Подправки не съм слагала/не обичаме много/ само малко сол. Ама ей на пак размекна положението. Ще си кара на Брит с пуйка и това си е! Иначе нищо й няма.
Днес си потича едно хубаво из двора и по едно време реши да си легне го оградата на комшийте.

# 591
  • Mediterraneo
Имам кокосово масло, кучка има и зъбен камък. Но ме е страх да я приспивам за почистване, възрастничка е вече и да не стане, че щетите са повече от ползите. Едната ветеринарка директно каза, че не се наема, другата каза, че няма проблем. От маслото ме притеснява да не се продрищи, много й е чувствителен стомахът. Ей тази сутрин все напъва да излиза на двора да пасе, вчера взех едни нови гранули, уж sensitive пише на пакета, хапна една шепичка, явно не й понасят нещо.

# 592
Аз използвах момент с кастрацията и почистихме и зъбния камък, ама не ми се ще всяка година да го упояват за това. Моята фризьорка е с йорки и ми спомена за някаква жена, която чистела зъбен камък с лазер и не се приспивали кучетата уж, ама не съм сигурна, че и това е много полезно.

# 593
Ако не ги приспят не могат да изчистят под венеца, защото боли и то се губи смисълът, защото там е всъщност най-опасно да има

# 594
Вече и деган ли е с електронна рецепта? Това е нещо ново. За всяка тъпотия ли трябва да вися с часове при личната. Sad

# 595
  • Варна
Вече и деган ли е с електронна рецепта? Това е нещо ново. За всяка тъпотия ли трябва да вися с часове при личната. Sad
Да, и Деган - в две аптеки ми отказаха, обаче ми казаха, че и ветеринар може да предпише. Едва в третата успях да придумам аптекаря, но от изненада, че е за куче, ми даде.

ПП Вероятно може и с рецепта на хартия, пропуснах да питам, но няма причина да не може..

# 596
  • Варна
Ако не ги приспят не могат да изчистят под венеца, защото боли и то се губи смисълът, защото там е всъщност най-опасно да има

Идеята е да не се чака да се образува чак под венеца. Ако кучето се свикне от малко да му се чоплят зъбите, и се чистят един - два пъти годишно, няма да се образува под венеца. Някои грумъри чистят с ултразвук, без упойка. Но винаги е индивидуално - различните кучета образуват различен камък. Някои брутално изглеждащи зеленясали камъни падат като лист, а друг път безобидни на пръв поглед леки жълти оцветявания се оказват упорити и не падат. При всички случаи обаче кучето трябва да съдейства.

# 597
Кокора има някакъв пластмасов кокал за зъбен камък при кученца. Но няма проблем да му се бърка в устата. Да го почвам ли с нещо друго - от тези напръстници и кокосово масло да мажа освен... Щом им понася на стомаха...

# 598
Оф, Кастиел сутринта си ака нормално, на обяд уж почна нормално, но накрая стана на тортичка и после даже още по-течно, та сега пак гладен го държа. Обаче подозирам, че този път е заради денталната пръчка, дето му дадох да гризе вчере. Предният ми кавалерчо също се разхлабваше от тях. Явно при нас и това не е вариант.

# 599
Аз все се чудя защо държите кучетата гладни ако инцидентно се подрискат. В смисъл, ако са видимо болни с повръщане и разстройство, разбирам, да не се натоварва храносмилателната система. Ама като имат апетит и просто са изяли нещо кофти, ще дриснат един път и ще им мине.

Общи условия

Активация на акаунт