Отговори
# 30
Темите ми са някак.... не такива, които ме интересуват, но щом така са решили от форума, нищо не може да се направи.🙂

# 31
СлънцеЛунаВъздухОгънВода, да.
Информацията ще бъде автоматично попънена в декларацията.

# 32
Привет. Попълних анкета според активната кампания, но не получих никакви точки в профила си. Къде бъркам?

# 33
Няма как сега да получите точки. Има си срок на предизвикателството.

# 34
СлънцеЛунаВъздухОгънВода, да.
Информацията ще бъде автоматично попънена в декларацията.
Да информацията ще се зареди автоматично но, ако човек по принцип не подава ГДД, само защото е спечелил ще трябва ли да подаде, като вече стана ясно, че данъкът ще е платен от Вас.

# 35
Да, всяка година е необходимо да се подава декларация за спечелените награди от предходната. Това може да се направи и по електронен път.

# 36
# 37
Темите ми са някак.... не такива, които ме интересуват, но щом така са решили от форума, нищо не може да се направи.🙂

Това са темите за сегашното предизвикателство. При следващо (предполагам) ще са други. Идеята е да отидеш и да погледнеш можеш ли да бъдеш полезна с мнение или тема в някоя друга област. Те те предизвикват Simple Smile Аз няма какво да споделя за Автомобили, нищо че шофирам, но там съм абсолютно боса. Не е казано да се включиш навсякъде. Ще дойдат и разделите, в които сме по-активни.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 17:09 от VaniaK

# 38
  • Телиш/Плевен
VaniaK, Шишона, посочили са, че темите и публикациите носят удвоен брой звезди в някои групи, но това не означава, че нямате шанс. Всяка публикация във форума би могла да донесе звезди и колкото по-полезна е, толкова по-добре. Аз чета в някои от изброените групи и от вчера виждам засилена активност от някои потребители точно в тези групи, но нито публикациите са полезни с нещо, нито нищо. То не е въпросът само да напишеш нещо в някоя от посочените групи и край, получаваш много звезди, но някои хора така са го разбрали и може би ще са неприятно изненадани накрая...
Ето, прочетете отново този пост:
Абсолютно вярно!
Освен това е много важно да имате предвид, че звезди се трупат и за останалата ви активност във форума, извън изброените предизвикателства. Ако даден потребител е особено активен и полезен във форума в периода на кампанията, той би могъл да е в първите места дори и без да е изпълнил нито едно от тези 3 конкретни предизвикателства.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 18:08 от Лале в дъжда

# 39
Да, наясно съм и с това. Всеки сигурно си мисли, че създава полезно съдържание, но накрая ИИ ще отсее. Няма как да няма спам, когато е отправено предизвикателство за повече звезди в конкретно тези раздели. Нормално. А и идеята на БГ-мамма (може би) е да раздвижи “живота” в избрани раздели на форума.
Аз ще се разходя до тези раздели да видя какво има там. Бих споделила мнение, ако има какво да кажа. Не всичко е на всяка цена.

# 40
Колко чести ще са тези предизвикателства? Веднъж, два пъти в месеца?

# 41
Да, всяка година е необходимо да се подава декларация за спечелените награди от предходната. Това може да се направи и по електронен път.
След промените 2019 година не сме продавали декларации. Преди даващите награда фирми декларираха наградите, а ние внасяхме данъка. Беше така 2-3 години назад. Имаше период плащахме данък за награди над 30 лв, после над 100 лв. Фирмите ни издаваха/пращаха служебни бележки, които ни изискваха в НАП при плащане на данъка.
След 2019 не подаваме декларации. Само фирмите даващи наградите декларират и внасят данъка. От нас нищо не се изисква, освен да предоставим ЕГН при приемане на наградата, за да могат фирмите да ни декларират и внесат данъка.
Не знам да има нова промяна?

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 03:47 от Merelenda

# 42
Колко чести ще са тези предизвикателства? Веднъж, два пъти в месеца?

Няма да има стриктен график. Може да е едно предизвикателство в месеца или няколко. Продължителността на всяко също може да варира и някои да са дни, други седмици или даже няколко месеца. Бюджетът за предизвикателствата и броят наградени също може да е различен.
Това е и причината всяка кампания с предизвикателства да се обявява отделно и да има собствени общи условия.

Merelenda, това е информация, която получихме от нашия счетоводен отдел.
Не бихме се ангажирали да правим персонални счетоводни консултации в темата, тъй като в много от случаите може да има индивидуални специфики.

# 43
Има ли вариант, в следващите предизвикателства, да можем да наблюдаваме какви точки в същност сме натрупали?
Т.е да има някаква система, в която да се наблюдава, колко точки са ни нужни, за участие в наградния фонд и колко сме успяли да покрием?

# 44
  • Телиш/Плевен
Shu34, да, в бъдеще ще има възможност да се следят спечелените звезди:
В тази кампания няма да е видима тази информация. Първите 1000 ще видят директно своите BGM точки.
В бъдеще ще има възможност всеки да следи спечелените си звезди по време на кампания.

Общи условия

Активация на акаунт