Избор на Airfryer - тема 4

• 27 074
  • 657
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,  вчера купихме Тефал ХХL.
Какви подложки да купя. Чета ,че има и някакви с дупки. Помагайте

# 616
  • Paris, France
Това с дупките е перфориран силикон. Мисля, че се продава и на руло и може да го изрежете според размерите на кошниците. Perforated silicon sheet пишете и ще ви излезе. Има хартиени форми за еднократна употреба, както и силиконови. Пишете "Tefal XXL air fryer paper sheets" за хартиените, "Tefal XXL silicon liners" и излизат. Четете отзивите на потребители, че някои не са с правилните размери, за малката кошница, примерно и купувате тези, за които има добри отзиви. Има ги в Amazon, Temu и много други сайтове. Успех и вкусотии ви желая.
П.П. Интересен модел. С горен и долен реотан, като горният е 1700 В, а долният 500. 4 литра е, но мисля, че е широк и плосък. Заслужава си да се погледне.
https://electron.bg/produkt/finlux-duo-solis-ured-za-zdravoslovn … e-2200-w-4-litri/
Уау, 2200W за 4 литра, долен реотан, температура до 230°С изглежда впечатляващо на хартия. Площта също е много добра. И цената си я бива. Финикс имат много добри уреди. Язък, че тук не се продава. Плитък е и с голяма площ и за боклуци като пици и картофи ще е направо перфектен.

# 617
Може ли мнение точно за това Cosori ако някой го използва, покрива всички мои критерии за реотани, да се с голяма кошница, покритие Cosori Dual Blaze CAF-P681S, 6.4L,
https://cosori.bg/produkt/cosori-dual-blaze-air-fryer-caf-p583s-black/

# 618
  • София
Невена, картофките ги броя WFPB, ям всеки ден с блаженство и чиста съвест Yum
Няма да го купувам този фрайер, че имам 2 други, но миналата година купих 2 уреда Финлукс, еспресо машина за 120лв и хладилник с фризер no frost за 650лв. Засега се държат много прилично.

Не ползвам хартиени чинийки във фрайер. Може да спестяват миене, обаче объркват въздушните потоци, и може тотално да опорочат идеята. Дори си спомням някой се беше оплаквал тук от бавно готвене, като накрая се оказа, че е от подложките.

# 619
  • Paris, France
Като има долен реотан, перфорираните подложки не пречат особено, но ако ястието пуска мазнина, тя си минава през тях и цапа уреда. Дебелите силиконови тави наистина пречат горещият въздух да минава свободно.
Невена, картофките ги броя WFPB, ям всеки ден с блаженство и чиста съвест Yum
На мене картофи, които не са добре омазани в мазнина хич не ми харесват, със или без обелки. Имаш ли сполучлива рецепта за fryer или фурна, в която мазнината да не е много, така че да не надвишава 1 или 2, хайде 5% от дневните калории?

Установих, че бобови със зеленчуци стават много вкусни и без никаква мазнина, както и картофи, сладки картофи и ямс на пара. Обаче печени без мазнина хич не ми харесват и туй то, а ми се иска да ги хапвам понякога.

# 620
  • София
Невена, аз картофките ги мажа с една четка - като ги изсипя в кошницата на еърфрайера. Едва ли поемат повече от 5г мазнина, но не са сухи, приличат на French fries, дори и без голямо въображение. Иначе съвсем сухи са отврат. Аз не съм на no fat, позволявам си до 20-30г на ден. Иначе зеленчуци правя на пара в Инстант Пота - грах и царевица най-долу, после моркови и картофи, като си играя с големината на парчетата, за да се сварят равномерно. После слагам една италианска подправка на прах, и нямат нужда от мазнина. Мазнините ги оставям за картофките, някоя друга ядка, и 10г зряло сирене (глезотийка).

# 621
Четох, метох и се отказах. 🤣 Не искам тефлон, а много ми харесва идеята за по-бързо готвене. Ще гледам.

Иначе имам комбиниран Инстант пот, но рядко му ползвам еър фрайър функцията. Май ще започна да ползвам него пак докато реша какъв еър фрайър да си взема..

# 622
  • Някъде там
Искрица с какво покритие е? Моите критерии за търсене са същите като Вашите. Ще се радвам да споделите мнение сега след като го използвате. Достатъчна ли е храната която може да се приготви, лесно ли се почиства , много време ли отнема готвенето , ако бързичко става може по два пъти да готвя. От моделите които не тръгват без кошницата ли е?
За сега само съм го харесала и събирам мнения за него дали си заслужава.

# 623
Може ли мнение точно за това Cosori ако някой го използва, покрива всички мои критерии за реотани, да се с голяма кошница, покритие Cosori Dual Blaze CAF-P681S, 6.4L,
https://cosori.bg/produkt/cosori-dual-blaze-air-fryer-caf-p583s-black/
Точно това Cosori харесах и аз. И като обем и като мощност, с горен и долен реотан.
Проблемът при мен е че това евентуално ще ми е първи такъв уред и наистина съм с големи питанки. Хареса ми като характеристики, но ме интересува става ли в него месо печено като на скара? Картофките и разните панирани неща стават ли хрупкави, да не са като варени?  Лесен ли е за почистване, ако не ползвам подложки?  Малко ми е скъп за моя джоб, но не искам да правя компромиси с качеството. 
Четох много и като че ли Cosori и Ninja са най-добрите марки за точно този вид уреди за готвене.
Ще се радвам на мнения.

# 624
  • here and now
Същия го взех за дъщеря ми за 141.17 евро от Амазон, в момента е €171.42 с безплатна доставка до България, до адрес.
Ако се спрете на него, погледнете и там.

# 625
  • Paris, France
но ме интересува става ли в него месо печено като на скара? Картофките и разните панирани неща стават ли хрупкави, да не са като варени?  Лесен ли е за почистване, ако не ползвам подложки? 
1. Чистене - Не е труден за почистване. Обръщаш чекмеджето в долното чекмедже на миялната, скарата изправена при чиниите, дълга програма и излизат като нови. Отгоре филтърът на нагревателя не се сваля. Като е студен уреда, обръщаш с главата надолу и избърсваш с парцал, потопен в спирт. Ако чистиш редовно, не остава загоряло. Вътрешността не се цапа. Ако нямаш миялна, пълниш с гореща вода и малко оцет. Около супена лъжица и като мине час, всичко пада само, със забърсване с мека гъба и препарат за чинии. Трудно е ако не се побира в мивката. На много студенти това им е дерта и затова не го мият, освен от мързел.

2. Картофите стават много хрупкави.  Понякога не са достатъчно меки вътре, но са си хрупкави. Ако не са - увеличавал t° и време.

3. Ако имаш предвид опушения вкус на месо на скара, има уреди с място на дъното, където се слагат дървени стърготини. Вкусът не е толкова интензивен, колкото на скара, но го има. В Dual  blaze не знам дали ще стане, но вероятно може да се сложат стърготини на дъното и долният реотан ще ги загрее така, че етеричните масла да се изпаряват. Тези имат долен реотан и опушват:
https://www.storececotec.fr/fr/friteuses-sans-huile/cecofrygrill-smokin-8500
Има ги и в други литражи. Ако избереш такъв е добре да го купиш от Amazon. Безплатна доставка и лесно връщане при проблем. Цената е съпоставима с Dual blaze.

# 626
Нинджа са пуснали стъклен еърфрайер

# 627
  • Paris, France
Много е хубав и много лесно се мие стъклената част, обаче едвам побира малко пиле и нищо повече. За сам човек, който често пътува и яде печена храна е добър уред, но за дома не бих си го купила дори и да живеех сама. Нещо, което в клиповете не показват или поне не му обръщат внимание - трябва да се намери и място за горещия капак. В хотел или временно жилище не винаги е удобно и 70% от студентите, които си го купиха го смениха с друг модел, който е с чекмедже. Ето колко се побира:

Идва с две купи, всяка с капак и малката влиза в голямата. Пътуващите могат да ползват едната за салата или складиране в хладилника. Заема наистина малко място в багажа или шкафовете. Много добре пече и много бързо. Малко трудно му се мие скаричката ако нямате миляна, но стъклото се мие супер лесно.

# 628
Този дуал който коментираме на мен също ще ми е първият такъв уред, но доколкото разбирам от прочетените коментари той ще е .

# 629
Привет, да се включа и аз, покрай майчинството се засили ново желание в мен - да си вземем еър фраер за по-бързо готвене. От ровене и консултиране с ГПТ-то, се спрях на Cosori. Като и аз се зачудих за dual-а, но в последствие си харесах Cosori TurboBlaze CAF-DC602, 6L, повлияна от Ивайла евтинджоса Grinning Че даже е и намален в озон сега от 340 лв на 299 лв.
Приемам съвети, ако не ще пиша скоро с отзиви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт