Избор на Airfryer - тема 4

• 26 949
  • 656
  •   1
Отговори
# 600
Аз дълго време се чудя на Ръсел Хобс-а,сега гледам и фурничката на Инстант вортекс и се колебая. Имам фурничка,но на Финлукс и нещо не се разбираме за картофи и тиквички примерно.Между Ръсел Хобс satisfry и Instant Vortex oven кое бихте препоръчали?
Имам Ръсел Хобс satisfry и назад съм пуснала отзив, но ако мога да помогна с нещо кажи Simple Smile

# 601
  • София
Здравейте, чета и препрочитам темата от седмица и съм вече с мега каша в главата какво искам, какво ще ползвам и тн..
Вчера ходих на разузнаване в Техномаркет, исках да видя в реален размер Косори и Нинджа с големите чекмеджета (щот сме 5 гърла в къщи), ама греда - имаше ги, но били опаковани. Обаче пък, без да искам, видях двуетажната Нинджа и сега я зачетох..Много ми допадна това, че със скаричките стават 4 нивата и че решетката може да се слага на средно ниво в чекмеджето.
Та да ви питам, някой ако ползва този модел - това реален плюс ли е и как се държи тази Нинджа като цяло?
За мен, Инстант пот са ми най-красиви, но пък разбрах от вас, че тромаво се държат. Косорито опредлено е фаворит, но този Cosori Turbo Tower Pro ми идват много парите.
А тази Нинджа тук идва на много добра цена в момента:
https://www.ozone.bg/product/frityurnik-s-goresht-vazduh-air-fry … 5l-sl400eu-ninja/

# 602
Според мен за 5 човека в къщи трябва да продължите да готвите на фурна. Еърфрайерите нямат такъв обем. Но пък съвременните фурни имат еърфрайер функция, която е доста добра. Моята има, т.е. пиша от опит. Освен това имат и функция пиролиза, и се само почистват.  Т. е. с разлика от еърфрайерите не трябва да ги миете след всяко готвене.

# 603
  • оттам, откъдето започва България
И аз съм на мнението на мама-ени, ако е за основно готвене, 5 човека сте си за фурна. Ние сме двама и си ни е ОК.
Ако пък някой от семейството ти иска да си готви за себе си или като за двама, тогава може да си вземете каквото си харесвате, макар и не за 5 човека.

# 604
Здравейте, чета и препрочитам темата от седмица и съм вече с мега каша в главата какво искам, какво ще ползвам и тн..
Вчера ходих на разузнаване в Техномаркет, исках да видя в реален размер Косори и Нинджа с големите чекмеджета (щот сме 5 гърла в къщи), ама греда - имаше ги, но били опаковани. Обаче пък, без да искам, видях двуетажната Нинджа и сега я зачетох..Много ми допадна това, че със скаричките стават 4 нивата и че решетката може да се слага на средно ниво в чекмеджето.
Та да ви питам, някой ако ползва този модел - това реален плюс ли е и как се държи тази Нинджа като цяло?
За мен, Инстант пот са ми най-красиви, но пък разбрах от вас, че тромаво се държат. Косорито опредлено е фаворит, но този Cosori Turbo Tower Pro ми идват много парите.
А тази Нинджа тук идва на много добра цена в момента:
https://www.ozone.bg/product/frityurnik-s-goresht-vazduh-air-fry … 5l-sl400eu-ninja/

Аз си взех нинджа преди няколко месеца, но не тази. Гледах я и нея, но се притеснявам от това, че нагрява и обдухва само отзад и така отзад храната ще прегаря, а отпред ще е сурова, т. е. ще трябва да бъркам често. Първо бях тръгнала за тези с големите чекмеджета. Отказа ме точно размера им. Като се изкара трябва да се чудиш къде да го сложиш, а как ще се мие изобщо не ми се мисли. Ние също сме 5 човека, засега 2 от децата са по-малки, но ще пораснат. Според мен няма как да елиминирам фурната. Вземаме си и храна за обяд. Използвам и фраер и фурна, също така и мултикукър и тигани и тенджери. Във фурната пека и сандвичи например, защото има грил и пека за всички наведнъж.

# 605
  • София
Изобщо не съм си и въобразявала, че фурната ще отпадне.
Идеята е за храни, които не са за петимата или когато сме по.малко, че вече ни се случва. Също така, децата са големи и смятам, че сами ще почнат да си експериментират рецепти и да си приготвят, като може да не се пуска цяла фурна, ами като е количество за едно чекмедже. Всъщност,  затова се и отказах от големите. Мъжа ми ще си направи един шницел на обяд и после трябва да го мия цялото.
Снощи намерих 2 клипа в ю.туб. Дамите доказват, че хоризонталната Нинджа се справя по.добре. На  вертикалния му трябват още няколко минутки, за да достигне същия загар, заради въпросното обдухване, което е отзад, а не отгоре.
Другото,  което беше интересно, че тъй като самия уред е по.дълбок, заради нагревателите отзад,  пред него оставало малко място на стандартен кухненски плот. Трябва да си съобразиш пространство,  като издърпаш това чекмедже, къде ще опрерираш с него наоколо, защото отпред явно не е удобно. Имаше забележки и около контролния панел, че не бил толкова интуитивен като подредба.
На мен някак ми е по-прибрана като уред, може би погледната през призмата на моето свободно място, но пък ми е много грозна, горката, спрямо другите фраери😁

# 606
https://www.tehnomix.bg/frityurnik-ninja-airfryer-xxl-max-pro-af180eu

Този е моя. Избрах го точно, защото става и за малко неща. Пилешки хапки с кормфлейкс (домашни) + пържени картофи (бланширани) станаха за 9 Мин. Сложих ги заедно да се пекат, всъщност на картофите им дойде малко повече, но детето ги хареса. Това му беше обяда за училище. Онази вечер правих сьомга, събира 4 големи парчета котлет, станаха много хубави за около 7 Мин, като последните 2 ги пуснах на 240⁰. ММ си пече пилешки бутчета ама как да станали не знам, аз като пека ми трябват минимум 6 и използвам тава 32 или 34 см, със сигурност няма да си играя да ги пека във фраера. За учудване на всички ни обаче месо (цяло парче около 600гр) със зеленчуци стана страхотно и ни стигна заедно със салата, пържолите на скара останаха. И свински пържоли пекох, станаха, но беше първите пъти и имаха нужда от леки корекции. Лично аз съм много доволна и много лесно се мие, което ми е още по важно.

# 607
Дами, много съм объркана с тези уреди вече 😄. Бях решила да си взема - https://techmart.bg/ured-za-gotvene-philips-hd988090-airfryer-xx … 956d-0acc37509229
Обаче, взех, че питах Chat GPT какво мисли и той ме убеждава да си взема - https://www.tehnomix.bg/12-v-1-multikukar-furna-i-frityurnik-ninja-combi-sfp700eu
Моля за човешко мнение 😄

# 608
  • Deutschland/HE
Втората Нинджа я има дъщеря ми, тя е доволна, но е студентка. Готви си разни неща, но не е като за семейство. Тази цена в Техномикс е много надута. В сайта им и в немския Амазон е 189евро. От Амазон имаш безплатна доставка до България за около десетина дни.

П.С. При поръчка от немския амазон ти начислява българско ДДС (20%), а не немско (19%) и има разлика от 1-2-3 евро.

# 609
Дами, много съм объркана с тези уреди вече 😄. Бях решила да си взема - https://techmart.bg/ured-za-gotvene-philips-hd988090-airfryer-xx … 956d-0acc37509229
Обаче, взех, че питах Chat GPT какво мисли и той ме убеждава да си взема - https://www.tehnomix.bg/12-v-1-multikukar-furna-i-frityurnik-ninja-combi-sfp700eu
Моля за човешко мнение 😄

Гледайте размерите на дъното. Бях започнала избора си от един Филипс. Те са с кошница, т.е. влизат едно в друго и между чекмеджето и кошницата има празно пространство. Повечето и не могат да се използват без кошницата. Литража го докарват с висока кошница, което е неизползваемо пространство,  освен ако не печете пиле. Бутчета, пържоли, кюфтета, наденици и други подобни се пекат на един ред на дъното, няма как да напълните целия уред. С картофи и зеленчуци също няма как да напълните цялата кошница. Филипс, който гледах беше с по-голям обем и по-голям габарит от Нинджа, но реално с по-малки размери на основата на кошницата, т.е. събираше по малко.

# 610
Много благодаря за мнението! Да разбирам ли, че Филипса Ви се струва по-разумен избор? Семейство сме, но не готвя твърде често, искам да пестя врече, че мъжът ми вечно страда, че се мотая много 😄. Искам да имам повече опции, които да заместят донякъде и котлоните и фурната. За печене имам и един Мултигрил на Тефал… с други думи, търся съвет от по-опитни дами, че съм го закъсала 😄

# 611
  • Някъде там
Мисля, че най-накрая си избрах фрайер.
Спрях се на този https://zora.bg/product/fw501815-easy-fry-ovengrill.
Имате ли отзиви за него?

# 612
Много благодаря за мнението! Да разбирам ли, че Филипса Ви се струва по-разумен избор? Семейство сме, но не готвя твърде често, искам да пестя врече, че мъжът ми вечно страда, че се мотая много 😄. Искам да имам повече опции, които да заместят донякъде и котлоните и фурната. За печене имам и един Мултигрил на Тефал… с други думи, търся съвет от по-опитни дами, че съм го закъсала 😄

Отидете и разгледайте на място. Аз този, който си купих реално си го харесах в магазина, а тези, които отидох да разглеждам ми отпаднаха като избор.

# 613
  • София
Искрица, честито, много добре изглежда тази фурничка Тефал.
Но Филипсът е голяма надувка с тази цена, не бих го купила, не знам какво толкова прави за тези пари.

П.П. Интересен модел. С горен и долен реотан, като горният е 1700 В, а долният 500. 4 литра е, но мисля, че е широк и плосък. Заслужава си да се погледне. И на Секотек моделите, които Невена сподели наскоро, също заслужават внимание.
По принцип говоря, не във връзка с последните постове и търсенето на големи уреди.
https://electron.bg/produkt/finlux-duo-solis-ured-za-zdravoslovn … e-2200-w-4-litri/

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 14:51 от Silver cloud

# 614
Искрица с какво покритие е? Моите критерии за търсене са същите като Вашите. Ще се радвам да споделите мнение сега след като го използвате. Достатъчна ли е храната която може да се приготви, лесно ли се почиства , много време ли отнема готвенето , ако бързичко става може по два пъти да готвя. От моделите които не тръгват без кошницата ли е?

Общи условия

Активация на акаунт