Избор на Airfryer - тема 4

  • 26 990
  • 657
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 16 509
Мое мнение - еърфраерът не спестява време или поне не кой знае колко. Дава удобство обаче. Кексът става за 40 минути, както и в обикновена фурна, но лятото в жегата, не я включваш и не се вариш на бавен огън вкъщи. Бързо готви мултикукърът, но пък друг вид манджа. Казвам го най - добронамерено, имайте реалистични очаквания от съответния уред. Като пример ще дам слоукукърите. Когато нашумяха, аз четох, четох, колебах се, но не купих. Щеше да ми е абсолютно безполезен, но мултикукър с функция за бавно готвене ми е безценен.

# 631
  • Мнения: 107
Благодаря за съвета, да хубаво е да споделите тези неща. Мъжът ми иска да вземем Instant pot, който определено изглежда страхотен уред, но на този етап не мисля, че бих го използвала. Ако нещо не се спогодя с air fryer-a, поне ще мога да го подаря на нашите Grinning От друга страна, често правим крилца, кюфтенца, замразени хлебчета и банички. Те ще стават по-бързо предполагам, все пак уреда загрява по-бързо от фурната, нали?

# 632
  • Paris, France
  • Мнения: 17 490
Turbo blaze е последният уред, който бих купила ако ще пека тестени и особено пици или неща, които не могат да се обръщат. Преди няколко страници пуснах видео със сравнение точно на Turbo blaze с един евтинджос. Пускам го пак:
 


Показани са бледите долни кори на отворен пай с праз и на кроасанени сладкиши с круша. Турбо блейз се е справил леко по-добре, но не много. Гледайте след 8.30мин и след 11та. Човекът е един от малкото инфлуенсъри, които показват долни кори, мерят потребление на енергия, состигната температура итн. Турбо блейз се препоръчва да се загрява предварително, а Dual blaze не и в Dual blaze често не се налага обръщане. Малко след моя пост има снимки на печиво на Сирос от уред с долен реотан. Върнете се, вижте му долната кора и сравнете с показаното във видеото! За roast beef може би има смисъл от TB, че вдига по-висока температура (230°С) но за тестени не струва.

Редакция: Вижте долната кора в поста на Сирус и сравнете с мазната, бяла гнусотия във видеото:
https://bg-mam.ma/p/1728119/50201841
Е, в ТВ е леко поруменяла по краищата. 

В темата има доста предложения за уреди с долен реотан, някои по-мощни от TB и почти толкова тихи. Изберете си някой от тях и си свиркайте! Времената са като в ТВ.

А за загряването на фурна и тези уреди - да, малко са по-бързи, защото са с малък обем и е естествено да се загрее по-бързо. За някои неща са много по-бързи. Примерно, пилешки копани ги пека 30 мин във фурна и 20 в такова чудо. За цяло пиле разлика няма. За хляб разликата е 2, 3 или 10мин максимум. Пилето мога да го мина 15 мин под налягане на пара и тогава за 15 или 20 минути хваща кора, но има цакане на тенджера, сито за пара, вадене на горещо пиле, после обръщане в уреда и всичко за да спестя 5 или 10 минути. Ако мултикукърът с налягане има и горен реотан с вентилатор, вече е леко различно и няма толкова хамалогия.

Идете и вижте площта наживо! Ако се окаже, че уредът събира една или 2 банички, а сте 4 човека и всеки изяжда по 2, то във фурна ще стане наведнъж и по-бързо.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 02:06 от Nevena Virolan

# 633
  • Мнения: 253
В емаг са пуснали фраера на cecotec с горен и долен реотан. Струва ми се по- хубав от косорито, поне по параметри. Аз имам косори дуал блейз, доволна съм но ми се струва малко слаб и може да го засиля на вилата. Ако някой го ползва вече известно време моля да сподели.
Скрит текст:

# 634
  • София
  • Мнения: 1 984
В Амазон този Секотек е 60 евро.

# 635
  • Paris, France
  • Мнения: 17 490
Преди няколко страници някой писа за този уред и че е доволен и го ползва всеки ден. Добър е показаният уред и не отстъпва на Dual blaze като резултат на печене, но не е по-бърз и има по-малко програми. Dual blaze има функция да държи храната топла, а този май не. Не познавам emag, но обслужването на Cecotec e отвратително и затова е добре да си я купите от Amazon, които са железни.

Понеже Cecotec има прозорец, може там да се пукне или да влиза вода. Засега от тези модели няма оплаквания, но съм чела от предишни.

Познавам доста студенти, които си го купиха в най-различни литражи и у родителите имат Dual blaze. Доволни са и не го намират за по-лош.

Само да знаете, че Секотекът е със заоблено в ъглите чекмедже и може да не побере толкова шишчета, колкото Dual.

# 636
  • Мнения: 1 414
Момичета много благодаря за съветите. Nevena Virolan много изчерпателна и полезна ми беше. Като ви чета започвам да се чудя дали ми е нужен толкова много този уред. Макар че ние обичаме и често си печем пилешки крилца и други панирани пилешки неща , също пържолки, наденички, луканка. За това да става стига ми. Не че в къщи нямам паметници на хлебопекарна, фреш машина и чопър. По отношение на картофите, гледам по клипчетата какво малко количество се приготвя и то за 20-25 минути. Нима не може да се напълни кошницата?!? Аз в тенджерка на газов котлон ( разбира се с литър и повече олио) приготвям за 10 минутки картофи в доста по-голямо количество. Но пък от здравословна гледна точка ерфрайърът ще е далеч по-добър.
Другото което видях е че Cecotec - ът е по-мощен. Cosori-то e 6,4 л с мощност 1750 w, а Cecotec е 6,5 л с мощност 2200 w. Не знам това до колко има значение, но и двата са с горен и долен реотан, което е добре.

# 637
  • Paris, France
  • Мнения: 17 490
1. Ватовете нямат значение. Това, че ги има не значи, че се ползват всичките. Сигурно има разлика между 700W уред с даден литраж и уред със същия литраж, но 1700W, но общо взето, разликата във времето за приготвяне е минимална.

2. И аз пържа в много мазнина на газов котлон и затова още нямам такъв уред. Съжалявам, но пържените картофи са си вредни където и да ги изпържи човек. Същото с банички, понички, панирани храни. Мазнината не е вредна per se. Вредни са омега 6 ако не са допълвани с достатъчно омега 3, животинските мазнини (рибните не), нагряването на висока температура. Не изяждаме цялата мазнина, в която държим. На мене ми е по-лесно да пърха в тенджери с, покрита с едно като сито, та да не пръска и после да я хвърля в миялната. Също и газта е 2 пъти по-евтина. Само се добавя цената на мазнината, но като тегля чертата, цената на ястието е същата. В единият случай има 2000W евтина газ за 10 минути, в другия 1500 или 1000W електричество за 20 минути и после мия цяло чекмедже. Зависи и дали се употребява втори път мазнината. Газовата печка е на 18г и като нова, а животът на тези уреди е 5 до 10г, но тефлонораните скари се износват бързо.

3. Наденици правя на тиган. Не е хамалогия. Също филе от сьомга, риба.

4. Крилца, цяло пиле, пържоли минавам под налягане на пара и после фурна. Като млада имах комбинирана микровълнова и микровълни + 220°С вентилатор ми изпичаха пилето за 25 до 35 минути. Крилца за 15 минути и 10 понякога. Хлебчета за 10 минути, 

Ако се чудиш между Dual blaze и Cecotec - няма разлика в качество на изтичане и време. И двата съм ги виждала и тествала. Не виждам и не усещам разлика. Кошницата на Dual ми се вижда по-здрава, защото няма прозорец. Вече ако ти трябва да седи храната топла за дете, което се прибира по-късно - Dual има, а за Секотек не съм сигурна. Ако не търсиш такава функция са еднакви.

Чопър и мултикукър с налягане ползвам всеки божи ден. Пасаторът го ползвам през ден. Всеки е различен и готви различно.

# 638
  • Мнения: 1 414
Ти като се замислиш и готови изпечени пилета има и то доста добре ги правят, сочни. Аз се колебая заради цената че точно вчера ми се повреди кафемашината, която е обикновена Крупс с капсули. Та една  такава и Cecotec от Amazon тъкмо ще стане цената на Cosori-то 😀 Всеки с дертовете си. Във всеки случай кафемашина ще си купя пък за ерфрайъра ще си помисля. Хубаво си е човек да чете тези групи. Има ли колебания, по-лесно взема решение като попрочете тук. Благодаря! ❤

# 639
  • Мнения: 708
Моето Косори е само с горен реотан и въобще не ми пречи. Толкова съм доволна, че го купих,а от години си казвах,че ще е поредният излишен уред. Най-смислено похарчените 160 лв. С дъщеря ми го ползваме нон стоп,но всяка отделно, защото харесваме различни неща. Та за 1 или двама души е перфектен. Аз не консумирам тестени и не ме бърка,че не пече отдолу. Правих кюфтенца от карфиол,печени сладки картофи,пилешки крила,копани,свиинска вратна пържола,неденица,карначе,филе от сьомга,всякакви замразени полуфабрикати, кашкавал на фурна  в разни алум. форми /не се запече отдолу, но не е трагедия/. А на печени чушки не мога да си отям. Преди като знам,че трябва да включвам чушкопек и се отказвах моментално.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 20:18 от Златен ангел

# 640
  • Мнения: 24 612
Няма как пълна кошница картофи, особено ако си ги почнеш от суров картоф а не някакви бланширани. Трабва да може да ги обдухва хубаво горещеят въздух, то и за всичко друго се отнася де. Тия рекламни снимки дето слагат на пълно чекмедже с картофки или друго много подвеждат, това няма как да стане просто.

# 641
  • Мнения: 1 414
Моето Косори е само с горен реотан и въобще не ми пречи. Толкова съм доволна, че го купих,а от години си казвах,че ще е поредният излишен уред. Най-смислено похарчените 160 лв. С дъщеря ми го ползваме нон стоп,но всяка отделно, защото харесваме различни неща. Та за 1 или двама души е перфектен. Аз не консумирам тестени и не ме бърка,че не пече отдолу. Правих кюфтенца от карфиол,печени сладки картофи,пилешки крила,копани,свиинска вратна пържола,неденица,карначе,филе от сьомга,всякакви замразени полуфабрикати, кашкавал на фурна  в разни алум. форми /не се запече отдолу, но не е трагедия/. А на печени чушки не мога да си отям. Преди като знам,че трябва да включвам чушкопек и се отказвах моментално.
А ползвате ли хартиените подложки или изобщо някакви подложки (може би има и силиконови) за по-лесна поддръжка? Възпрепятстват ли печенето ?

# 642
  • Мнения: 708
Използвам хартиени подложки,когато се налага,но ги омаслявам със спрей за печене,иначе залепват. Имам силиконова форма,купих я от Джъмбо,един-два пъти съм я ползвала,но не помня за какво,май за филетата от сьомга-обърнах ги веднъж,също и за печени смокини с Бри.
Свинска вратна,наденица,карначе,крилца,копанчета,печени чушки,полуфабрикати пека директно в кошницата, тя има отдолу дупки и разстояние до дъното,от където циркулира въздуха,но ги обръщам при печене.

# 643
  • Мнения: 16 509
Не ползвам никакви подложки. Смятам за ненужно. Единствено ползвам формата за кекс.

# 644
  • София
  • Мнения: 125
Със започването на учебната година новият ни Cosori turbo tower всеки ден е в действие Simple Smile Много съм доволна - вече доста вкусотии направихме на него, а мъжът ми доста активно го ползва Simple Smile
Онзи ден направих страхотни скариди на него - станаха хрупкави, просто перфектни. Вярно, че и рецептата беше топ (фенка съм на морските дарове и много се ровя за рецепти), но определено нацелих и програма, и времетраене. Използвах програма Roast на 230градуса за 7-8 минутки, като обръщах, нищо, че има и долен реотан Simple Smile Яд ме е,че не се сетих да снимам.
Смело мога да заявя, че съм много доволна точно от този модел.

Общи условия

Активация на акаунт