Бихте ли приели жена с дете?

• 20 520
  • 960
  •   1
Отговори
# 105
Не ме разбрахте.
Не говоря за такива - веднага идвам да живея у вас.
А примерно, да се срещате известно време, да знае че имате дете и да не му е проблем да се засече с детето.

Разбира се, че веднага казвам за детето. Не го крия.
Аз те разбрах, но какво значи 'да се срещате известно време' - колко време е това или 'да се засече с детето'?
Аз не бих срещала детето си с мъж, с който не се знае колко ще ни продължат отношенията, или който не съм сигурна, че искам да е около мен дълготрайно.
Ако мъжът те уважава достатъчно ще чака ти да си готова и да предложиш тази стъпка, не сам да се натриса в семейната ви ситуация.

# 106
Защо си мисля  че случая на авторката е ,,Класика в жанра "?Тя нищо не споменава за таткото.Колко често се е виждала с таткото по време на тази връзка?Ако ,му се е отключила ревността и е разбрал че жена му ходи и си пие кафето с таткото (уж , заради детето) ,е разбрал че това не е за него.И ,е постъпил разумно да сложи край.Не е тръгнал да я ревнува или да му забранява ,а достойно си е тръгнал.

# 107
  • Paris, France
Не ме разбрахте.
Не говоря за такива - веднага идвам да живея у вас.
А примерно, да се срещате известно време, да знае че имате дете и да не му е проблем да се засече с детето.

Разбира се, че веднага казвам за детето. Не го крия.

И за какво ти е, по ягодите, децата ти да се засичат със сегашната ти тръпка? Няма да им стане приятно. Пиша ти го като дете на разведени родители.

След 3-4г ще си насъбрала 5, 10 или 15 господина, с които ще си се срещала. Децата ти няма да имат почва под краката, дори и да си им обяснила, че няма да се жениш и да имаш други деца, никой чичко няма да ви се натриса в къщата и няма да избягаш у следващия чичко, с когото се засекат.

Ти разсъждаваш като възрастен човек, расъл с двамата си родители. Децата на разведени мислим по друг начин, особено ако не сме живяли непрекъснато с баща или пастрок.

Спри да мислиш как да имаш връзка с мъж! Излизай си с мъже, ходи с тях навън или у тях и след време с някого ще си паснете и може да се съберете даже като пораснат децата ти и отлетят.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 20:42 от Nevena Virolan

# 108
  • София
Защо си мисля  че случая на авторката е ,,Класика в жанра "?Тя нищо не споменава за таткото.Колко често се е виждала с таткото по време на тази връзка?

Авторката е писала, че е самотна майка. Това предполага "баща - неизвестен" в документите на детето и няма повод за срещи с бившия. Поне в моя случай беше така - няма бивш мъж, няма баща, детето гледано от мене с помощта на родителите ми.

# 109
Възможно е да е ползвал детето като претекст, за да се оттегли. Истинската причина може да не я знаеш. И дори да не е свързана с теб, а да е например друга жена.

# 110
"самотна майка" повечето хора го използват за разведени/разделени жени с бащите на децата им. И аз не го харесвам този термин. Лично предпочитам "свободна" вместо "самотна". Понеже се чувствам 100про свободна и 0 самотна. Та доста по-адекватно описва ситуацията. Пък, която се чувства "самотна" със сигурност търси мъж да я "допълва" и бла бла. Кофти. Щото търсенето на мъж на всяка цена не води до добри резултати. Особено за детето/децата на "самотната" майка.
Да се допълня. Самото й заглавие "бихте ли ПРИЕЛИ жена с дете?" Кой, къде, кога и защо трябва да я приема... В случая, ако някой ттябва да приема, то това е ТЯ. ТЯ кого би приела.. общо взето се забелязва объркана мисъл малко при авторката.

# 111
Приемането на чуждо дете е голяма отговорност. Ако "приемателя" на това дете не е сигурен в това което прави и не е сигурен, че поведението му към това дете ще бъде подобаващо, то не трябва в никакъв случай да предприема мерки за съвместен живот.
Детето веднъж прието и после отхвърлено следствие раздяла би повлияло негативно на психиката му за цял живот.
Затова, ако приематиля има дори малки съмнения, нека не предприема тази отговорна житейска стъпка.

# 112
  • Out of the Mix
Възможно е да е ползвал детето като претекст, за да се оттегли. Истинската причина може да не я знаеш. И дори да не е свързана с теб, а да е например друга жена.
Така е.
Децата в много ситуации се използват за "претекст," много случаи има родители ги използват за постигане на "користни" цели спрямо други хора и обстоятелства.

"Приел" може да означава тясно погледното мъж да "задоми" жена без жилище с дете у тях си.
Дали бих?
Не.
Дали бих се набутал аз при нея?
Не.
Не съм толкова "широкоскроен".

# 113
  • София
Невена, какво искаш да кажеш?
Никога да не представям никого?
И винаги да се крием?
Ама някак и тая схема нещо не ми харесва и май не работи съвсем.

# 114
Aisha именно същия случай,няма го вписан,нито се виждаме,нито чуваме.
maiathebee имаш право всъщност,но го използвам така защото масово в обществото ми дават този етикет и за това не съобразих като го пиша

# 115
Та въпросът ми е какво да правя,да си продължа живота и да вярвам че все някога ще бъде прието от някого или просто да се примиря и да не мрънкам.Чувствам че нямам право на глас и ми става малко болна тема.Не ми е фикс да съм точно сега с някого,но предполагам че след време ще пожелая и започват да ме обхващат различни филми.
Благодаря че ме изчетохте 🙂. 
    Здравейте, аз съм вдовица от 10г.,сина ми беше на 7г.,когато остана без татко си. Сега е тинейджър и скоро ще навърши 18г.Точно аз имам глас и пазя детето си и никога не съм го поставила на 2ро място. Този мъж не е за тебе. Било е временно и му кажи Чао. Детето ти е на 1 во място. Този не е имал сериозни намерения, но като гледам си мекошава и те мачкат. Какво означава нямам думата? Я му кажи марш и мъже много, но детето ти е едно. Аз за мъж не съм ритала, осигурявала съм му сама всичко.

# 116
Много правилно изказване че исках да го приеме,но явно който трябва и който не го приема като тежест ще бъде.А иначе задължително си казвам за детето,имаме и качени снимки,не бих си го крила...той все още продължава да ме търси и да твърди че ме обича,но имаме различни очаквания явно
Аз така я разбирам ситуацията:
Ти искаш сериозна връзка. Той уж е тръгнал в тази посока, но е размислил и вече не иска да прави семейство, щом имаш дете.
Но пък те търси и твърди, че те обича.
Следователно иска връзка за секс, без живеене заедно.
Ако това те устройва - продължаваш.
Ако не те устройва - го разкарваш.
И хлябът, и ножът са в твоите ръце - ти решаваш.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 14:40 от Uncommon

# 117
  • София
Ето това е въпросът - жената да реши точно каква връзка иска, какво й е на сърце и душа.
А не да се примирява с някакъв външен натиск - бил той на обществото или на конкретния партньор.

# 118
  • Paris, France
Невена, какво искаш да кажеш?
Никога да не представям никого?
И винаги да се крием?
Ама някак и тая схема нещо не ми харесва и май не работи съвсем.

Да не представяш мъже, да. Излизай си с тях и ходете у мъжа. Няма нужда да се криеш, не. Мъжът може след година даже да идва на гости. Представяш го като Димитър, Марин, Панайот, Джон итн, а не като твоя приятел или партньор. Ако някое от децата не го хареса, не го водиш повече в къщи. Продължавате да се виждате навън, у мъжа, у вас като ги няма децата. Сл3д време може отново да дойде като са там децата, но поведението трябва да е обрано и вежливо без повече. 

Ако те видят на улицата с мъж, няма лошо. Важното е да не чувстват мястото си застрашено.

Много добре си работи системата. Майка ми си имаше мъже в живота. За някои ми каза чак след години, че са имали вземане и даване. Познавах ги и сме излизали заедно, че и по Коледа и НГ сме били у мъжа. Не е демонстрирала връзка, в смисъл цуни-гуни пред мене.

В момента ти с никого не се задържаш. Като намериш правилния и изкарате 1-2г заедно, вече може да го представяш. Иначе какво? През ден ще им водиш "партньор"?

За да представиш някого, трябва да си сигурна, че няма да те зареже след 2 дена или ти него след 5.

Също помисли за изграждането на връзка! За детето е голям шок да се привърже към някого, да изградят връзка и този човек изведнъж да изчезне от живота му, да отказва контакт или майката да забрани контакт. Трябва да гледаш на децата като на отделни индивиди със собствени чувства, приятелства, желания и въжделения, които не винаги съвпадат с твоите.

# 119
Много хубав пост, Невена. Hug
Аз мисля по същия начин.
Свободна майка с връзка тип гаджета, няма никаква причина да запознава детето си с някакъв си там. А и защо? Смисъл, тя като се вижда с гаджето /веднъж в седмицата или на две седмици, или както й е удобно/ нали идеята е време с гаджето, среща, секс... Та дете къде се връзва? Никъде! Вижда се, когато детето не е при нея. Толкоз. Вече, ако след 1-2 години си е още с тоя, може да си помисли дали да го приеме. Дали да го запознае с дете и то само ако е издържал всички тестове и се обмисля живеене заедно.

Общи условия

Активация на акаунт