Бихте ли приели жена с дете?

• 20 657
  • 960
  •   1
Отговори
# 255
  • Paris, France
Revoker, след децата няма романтика или поне те я изместват. Нямаш дете и не можеш да го разбереш. Или много добре го разбираш, та нямаш дете. Майчинският инстинкт е нещо страшно. Не случайно мъжете предпочитате жени без деца. След раждането на първото ни дете, никога повече не сложихме романтика пред неговите нужди, желания и даже прищевки.

# 256
Невена, извинявай, обикновено пишеш смислени и верни неща, които са подкрепени с доказателства и факти, но този път не съм съгласна с теб. Романтика винаги може да има, стига и двамата във връзката да го искат.
Никога не сме останали без романтика, хем децата ни са с малка разлика и ги гледахме съвсем сами, с редки изключения. И двамата със съпруга ми сме на мнение, че децата са си деца, но и нашето време без тях е не по-малко важно, защото децата един ден си хващат живота в ръце, и ако ти нямаш какво да правиш и да си кажеш с партньора си, тогава лъсва една огромна празнина между двама ви. Което в общия случай води или до развод/раздяла, или до живеене проформа заедно, но всъщност  всеки сам за себе си.

# 257
И аз не съм съгласна с Невена. Хората винаги намират оправдания за охладняването,  безразличието и занемаряването на отношенията си. Било работа, било децата,  било бабите. Ми, не е така. Както си го направиш е.
Децата не трябва да изместват партньора ти, и света не се върти само и единствено около тях.
Родителите имат и други приоритети, естествено че те са първия, но не и единствения.

# 258
  • Paris, France
Ти си с баща им и е различно. Не пиша, че романтиката се изпарява, а че нямаме времето, което сме имали преди те да се появят. След раждането на първото дете не можех да дам и 1/100 от времето, което давах на мъж преди детето (за романтика). Вие имате хубави спомени отпреди децата. Съмнявам се, че ако бях сама с дете щях да искам да изживявам романтика. Купонясване заедно, секс да. Романтика не.

# 259
Да имаш времето и да имаш  желанието са съвсем различни неща. Това се опитвам да обясня. Че ако човек има желание, време и начини все ще намери, без значение дали е с бащата/майката  на детето/децата си , или  е със съвсем нов партньор.

# 260
  • Paris, France
Не е без значение. Много майки се чувстват виновни когато излизат с мъж, различен от БНД, дори и разведени. Казвали са ми го майка ми, баба ми и много приятелки. Изпитват вина, че ощетяват горкото дете, която няма баща у дома, а и майката да излезе. С БНД е различно, защото когато не излизат, детето получава внимание и от него.

# 261
Аз не съм изпитвала вина нито когато отивам на работа, нито когато съм излизала с мъж. Няма защо просто. Животът има много измерения и не може да се върти само около желанията/ прищевките на детето.

# 262
  • София
Ооо, бившият каква романтика го беше прихванала 2019! После се оказа, че е гузна съвест, ама карай. Ама изтрая една година и избяга. Хм, започват да ми се наместват някои парчета от пъзела.

# 263
  • Столичанин ама не в повече :D
Ако разбира от водопроводи я приемам на момента (щот кви пари ша трябва да дам на тия кожодери), също става ако е плочкаджийка. Зъболекарка също се приема (щот и там се едно използват материали създадени на луната).

# 264
  • По света и у нас
Ако си с 50/50 попечителство, си най- добре, и съм виждала други като мен, ми добре си изглеждаме - поне по-добре от омъжените.
Не съм чувала много омъжени, които да се хвалят, че мъжете им помагали и им давали време да си почиват. Напротив почти всички се оплакват, че мъжете им са скатвки.
Съжалявам, че пак аз трябваше да ви върна в реалността, но като жена със свободно време, която обича да си лафи с приятелки, имам пресни данни от извора.   

Колкото до романтиката - вероятно се изпарява с определения мъж. Ако те дразни мъжа ти, каква романтика можеш да очакваш?

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 01:45 от PriMadonna

# 265
Моето дете съвсем спокойно съм го водела с мен на излизания с колегите, с приятелки и приятели. Тя е много контактна, бодра, весела и обича да ходи на ресторант, на разходка, навсякъде (мъж ни е канил и двете на зоопарк, например). Думите "горкото дете" по никакъв начин не се връзват с нея.
А иначе имаме и баба на разположение и двете много добре си прекарват, когато са заедно.
Така че колкото и тягостно да си го представят някои, реалността не е такава.

# 266
  • София
Невена, извинявай, обикновено пишеш смислени и верни неща, които са подкрепени с доказателства и факти, но този път не съм съгласна с теб. Романтика винаги може да има, стига и двамата във връзката да го искат.
Никога не сме останали без романтика, хем децата ни са с малка разлика и ги гледахме съвсем сами, с редки изключения. И двамата със съпруга ми сме на мнение, че децата са си деца, но и нашето време без тях е не по-малко важно, защото децата един ден си хващат живота в ръце, и ако ти нямаш какво да правиш и да си кажеш с партньора си, тогава лъсва една огромна празнина между двама ви. Което в общия случай води или до развод/раздяла, или до живеене проформа заедно, но всъщност  всеки сам за себе си.

Подкрепям. Ние сме доста пресни, разбира се, но определено ни е важно да си отделим време един за друг. Освен това покрай детето имаме много мили моменти, които намирам за изключително романтични и които ни действат сплотяващо.

Но разбира се предполагам има значение какво човек намира за романтично. Ако има нужда от жестове, които отнемат повече време да се организират и осъществят, тогава вероятно се чувства ощетен. Също е лошо, ако се фокусира дотолкова върху детето, че не вижда нищо друго и забравя партньора си. Моето мнение е, че за да е щастливо детето не е нужно светът да се върти около него, а е нужно да има щастливи, отпочинали и заредени родители.

# 267
Само на мен ли ми се струва,че коментарите описват изтощение,отегчение,нехайност,безотговорност. Странно,че с напредването на възрастта се случва това. Какво значение жена с дете или без,мъж с дете или без при положение,че човек като е организиран се справя много добре с живота. Или е по лесно да се втълпи някакъв норматив определящ начин на уж хубав живот? Както се казва стегнете се малко....

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 08:52 от обикновен-човек

# 268
  • Out of the Mix
Revoker, след децата няма романтика или поне те я изместват. Нямаш дете и не можеш да го разбереш. Или много добре го разбираш, та нямаш дете. Майчинският инстинкт е нещо страшно. Не случайно мъжете предпочитате жени без деца. След раждането на първото ни дете, никога повече не сложихме романтика пред неговите нужди, желания и даже прищевки.
Да. Hands Ok Hand
Затова все пак трябва да има "скатавки за секс", "откраднати моменти", и куп други неща да свързват двойката след "приключването на романтиката и появата на детето и битовизмите".
Да са налични и по възможност двата чифта баби и дядовци, или поне един наблизо, за да се оставя детето, когато мама и тати искат да останат сами, или да отидат на СПА-секс уикенд. Нормални неща.

Лори, сигурно си прекрасна, но този който ви е разхождал по-скоро е искал да опознае теб, пробвал се е е така, между другото, опипвал почвата да види с теб ще се получи ли "нещо интересно", а не че му се е "играело на семейство", особено ако е бил "ерген".

Не можеш да отречеш, че не е същото "преди" и сега, и че дълбоко в себе си знаеш, че ще ти е много трудно да намериш "свестен", и всичко да е ок.

И аз да се "презастраховам", като Лъвица и да си кажа - жени с деца не. Relieved

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 09:18 от Revoker

# 269
Убийствена логика.
Свестните са само за тези без деца.
Мдам.
//
Невена, крайно неверни неща насипа в тази тема.
Говори от свое име, моля.
Без този замах за обобщения над цялата женска популация. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт