Бихте ли приели жена с дете?

• 20 043
  • 960
  •   1
Отговори
# 315
Мхм.
Аз съм баси пича, ама никой не ме обича.
--
Неслучайно написах колко ме разсмиват тънките женомразки коментарчета.
Повечето от шляпащите ги са наясно, че примерно,  жена като мен, никога не би им дала шанс, независимо дали съм с -10 деца или плюс колкото си реша.

# 316
Разбира се, че ще искам най-доброто за себе си.
Аз, ако съм го била намерила с бащата на детето си, съм щяла да съм с него.
Това, че някакви хора се натискат цял живот да правят постоянни компромиси с всичко, не само от време на време, не е мой проблем.
Добре, че живееш в 21-ви век, че ако беше в някой предишен трябваше да ходиш при владиката да се молиш да даде развод, а той не дава освен ако мъжът ти не те бие или си пропива парите. Така просто защото си намерила друг, по-добър за теб - вика нищо чедо, ще търпиш, както господ е търпял на кръста Wink

# 317
Към въпроса "Бихте ли приели жената с дете?- Да
след това възниква въпросът
Жена с дете ще впише ли в акта за раждане мъжа, който не е биологичния баща?

# 318
Ревоукър, напълно е нормално да не искаш жена с дете, поради ангажимента. В това не виждам нищо нередно, всеки си преценява силите и желанието. Но пак казвам, в много постове (не казвам твои, не съм си правила труда да помня), усещам посланието "щом е имала (наглостта едва ли не) да роди на друг, мен да не ме занимава". И ми е интересно мъжете осъзнават ли го това и дали рефлектират върху него. Иначе разбира се, че е въпрос на избор дали да бъдеш с такава жена, но лошото отношение е съвсем друго нещо. Най-малкото, по мнението пак на мъже от форума, тая жена си е изпълнила женския дълг и дълга към държавата, значи заслужава малко уважение Laughing

От мен ще получи дълбок поклон за изпълнения си дълг и един имагинерна гьостерица по дупарата заради поредицата й от грешни решения, довела до това да си размъква детето на кастинг за нов татко. Изобщо, жени с обременености (в развод, с деца, разорена) следва да се събират с мъже със сходни обременености, иначе е много сложно.

Посланието е правилно и го подкрепям напълно осъзнато.

Всъщност, това ми беше едно от предположенията - тип мислене, тя направила грешен избор, сега аз ще тегля последствията, ама ха! Разбира се, това е едно много комплексарско мислене, игнориращо комплексността на отношенията между хората и стоварваща цялата отговорност върху изборите на жената. И под него прозира ревност и завист, че друг се е размножил, а уж по-добрият избор (в неговата глава) е останал непредпочетен и се бори за нечии "огризки".

Е, хайде нема нужда да теглим заради чужди грешки. Който си е надробил попарата, да си я сърба.
И да го заклеймявате като женомразко или комплекарско мислене, всеки мъж с 2 функциониращи мозъчни клетки и минимален избор от жени ще избягва такива обременености. Нищо осъдително няма в това един мъж да претегля на везните и да мисли разумно.

# 319
  • Пловдив
Е, хайде нема нужда да теглим заради чужди грешки. Който си е надробил попарата, да си я сърба.
И да го заклеймявате като женомразко или комплекарско мислене, всеки мъж с 2 функциониращи мозъчни клетки и минимален избор от жени ще избягва такива обременености. Нищо осъдително няма в това един мъж да претегля на везните и да мисли разумно.
[/quote]

E по малоумно нещо едва ли можеше да напишеш.Има ситуации в живота, когато е по добре да замълчиш.

# 320
  • Далечният изток
Рф, пак не си разбрал за какво става въпрос в онази тема, но разбира се, така ти е удобно в случая.
Там се касае за мъж с дете, който тотално игнорира настоящата и все още се счита за семейство с бившата. Едно мекотело, което доста успешно е манипулирано от бивша, от дъщеря и от майка. Разбира се, че такива ще са съветите към жената, каквито са, макар че за мен тя е даже по-зле и от него, ама както и да е. Проблемът не е сам по себе си в това, че някой има дете от предишна връзка.

Чуждите грешки Joy
Браво бе, пич, признавам те за най-големия ********* във форума.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 12:49 от AIDA_N

# 321
Да родиш дете не е грешка.
Да останеш без деца обаче за мен е (не поради медицински причини). Но пък на други хора може да им е ок. Свят шарен.

# 322
Давайте по темата, без квалификации кое е умно и кое малоумно.

Lorelada, нямах предвид, че детето е грешка, а че довеждането до това да си самотен родител е поредица от грешни решения (освен при независещи обстоятелства като смърт на партньор).

# 323
На анонимници из нета не дължа обяснения, но за протокола - брак не съм сключвала никога.
Мъж не съм оставяла никога заради друг мъж, а заради тях самите. 🤣
Много обичам да се гавря с комплексарчета.

# 324
  • над кукувичето гнездо
Чета, чета и си мисля... То пък все едно няма мъже, отглеждащи чужди деца като свои, без дори да подозират това. Wink

От своята камбанария мога да кажа, че се намират нормални мъже, които приемат и деца. И не бих твърдяла, че се избиват на опашката, докато си чакат реда, но ги има. Ясно е, че дивото зове и природата и генетиката си казват своята дума, но все пак има хора, които надрастват това еволюционно стъпало и съумяват да създадат стабилни отношения с избраната жена (не коя да е, за да има там някаква, а точно тази!). И за тях децата са просто деца - малки човеци, които имат своя свят и нужди от всякакво естество, за да станат стабилни големи човеци, а не са само едно олицетворение на разплода на бившия.

Намират се и мъже, които само се правят, че приемат чуждо дете. С каква цел точно влизат сериозно в такива отношения, като не им е по силите, не знам.

# 325
  • Между гори и планини
Ние имаме семеен приятел, той с едно дете, новата му жена - с две. Неговото дете е през почивните дни и част от ваканциите с тях, нейните - си живеят с майката и той. Той е поел напълно това да е баща и на трите. И двамата не делят децата на твое и мое. Значи може. Обаче с тънката разлика - той не български , комплексиран Ганьо, който нарича децата грешки.
Братовчедка ми има 2 деца , а приятелят и никога не се е женил.
Приятелки тъкмо 3 имам самотни майки и във щастливи връзки. Но мъжете са читави. Рядкост са, но ги има.

# 326
[

Всъщност, това ми беше едно от предположенията - тип мислене, тя направила грешен избор, сега аз ще тегля последствията, ама ха! Разбира се, това е едно много комплексарско мислене, игнориращо комплексността на отношенията между хората и стоварваща цялата отговорност върху изборите на жената. И под него прозира ревност и завист, че друг се е размножил, а уж по-добрият избор (в неговата глава) е останал непредпочетен и се бори за нечии "огризки". Пак казвам, няма лошо един мъж да не иска да се обвързва с жена с дете, но тук говорим за начин на мислене и отношение към такива жени, с които никой не го кара да е, което говори за човека, който го има... И най-вече, че той също не е добър избор, колкото и да се дъха Wink
И защо да е комплексарско, като в много голяма част от случаите е точно така?
Значи ето една история, не лично моя, но съм я срещал безброй пъти.
Харесваш някоя момиче, но тя се плющи с някой от вървежните типове от квартала/ училището, които ясно - типичните лоши момчета. Естествено по късно се оказва сама с дете от въпросния и вече понадебеляла и позавехнала хубостта и от всичките проблеми с избранника и се сеща за тебе и че трябвало да ти даде шанс навремето. Ми хубаво, ама друг се е възползвал навремето, друг и е направил дете, сега иска от тебе да я приемеш в новата реалност.
Ми не, не е егоистично да откажеш или поне да се чувстваш прецакан. Квото и да си говорите тук,бързи неща са факт. Не всеки би приел особено ако има по добри опции.

# 327
  • Далечният изток
За някои развод или раздяла и отглеждане на дете като сам родител е най-смисленото решение.

Естествено, че отказваш, когато човекът не те кефи. Това пък що трябва въобще да се коментира?!

# 328
РФ, не всички готини жени са долнопробни сурви.🤣
Тази тема става все по-абсурдна.

# 329
  • Между гори и планини
Значи мъжът ми бившият можеше да ме малтретира физически и психически, но аз трябваше да седя, за да не остана сама... По- добре сама, отколкото с някой льольо от женски форум...

Общи условия

Активация на акаунт