Бихте ли приели жена с дете?

• 19 746
  • 960
  •   1
Отговори
# 720
  • София
То е ясно, че човек ако има избор и няма никакви негативни последици, винаги ще избере по-красивия, по-високия, по-богатия, по-надарения. Ама животът рядко е избор между този с по и този с по-малко. Понякога е избор между този 1.90м 11-санта и този 1.70 19-санта... И тогава какво правим Wink
Е, това е точно хипергамията - примитивната лакомия да захвърлиш нещо заради нещо друго, което е малко по-добро от предишното.
Не бих казал, че всеки е подвластен на рептилския си мозък, има си хора надраснали това.

Тоест е хипергамия мъжът да иска жена без деца ли? Laughing

Аз дадох пример, как обикновено изборът е между две алтернативи, всяка с плюсове и минуси, а не между най-доброто и най-лошото. Съответно все някой негатив отнасяш в името на друг позитив, това е положението Wink

# 721
Аз дадох пример, как обикновено изборът е между две алтернативи, всяка с плюсове и минуси, а не между най-доброто и най-лошото. Съответно все някой негатив отнасяш в името на друг позитив, това е положението Wink
Няма общо едното с другото. Може и най-страхотната жена на света да е, ама ако мъжа не му се ангажира да гледа чужди деца, надали ще се реши. Не е компромис от типа като да харесваш блондинки, а да се хванеш с брюнетка.

# 722
  • София
..

Разбира се.
И какъв е извода- да не търсим успели и реализирани мъже, защото се пропиват и пропадат по пътя към успеха. А- и умират млади.
Кажи честно!
Ти можеш да си търсиш каквото си искаш. Аз само казвам, че свърхуспешните хора в обществото страдат от същите неща, от които и неуспешните хора (ако говорим за материални и професионални измерения, защото успехът може да е в много други сфери). Успехът не е гаранция за щастлив живот, дори понякога е обратното.
Добре, че уточни.
Разбира се, че е така, аз отдавна не слагам знак за равенство между богат и успешен. На мен лично, да си просто богат не ми е достатъчно.
Успехът и реализацията наистина е на много плоскости, в моето обкръжение имам ужасно успели финансово и професионално хора, които са нещастни, объркани, самотни и в пъти по-нереализирани от не толкова богатите си познати, които са в по-умерен формат на финансова реализация, но със щастливи семейства, деца, спокойни, балансирани, успели да съхранят брака си, да се развиват паралелно и да имат силна връзка помежду си, както и с децата си. Отделно имат вдъхновяваща дейност в делови аспект, както и прекрасен социален кръг от близки приятелства. Всичко изброено, обаче, не пада от небето, а в него е направена съответната инвестиция от време, усилия, любов, подкрепа, компромис и т.н.

# 723
  • София
Няма общо едното с другото. Може и най-страхотната жена на света да е, ама ако мъжа не му се ангажира да гледа чужди деца, надали ще се реши. Не е компромис от типа като да харесваш блондинки, а да се хванеш с брюнетка.

Със сигурност не. Но понякога такъв избор е между жена с деца и никаква жена. Разбира се, и двете са валиден избор.

# 724
Ще кажа само, че ми е смешно как бързо се отказват мъжете в темата като се натиснат малко. 😂

Вчера писах нещо подобно, но сега ми хрумна как по-добре да се изразя, защото и според мен изредените (теоретични или не) избори са абсурдни. Пишат се някакви години, домакинстване, дупета, а в реалността можеш да срещнеш примерно следните трима човека:

1) Единият си пада по наргиле барове, чалготеки, да разхожда питбула си по Витошка, да се напива по домашни събирания всяка седмица. Работи си, но не мисли много за бъдещето, кефи се тук и сега.

2) Следващият е интроверт, който обича да чете, да ходи по пиано барове и джаз концерти, да гледа странни филми, да посещава музеи и арт галерии. Умен и интересен човек, но особен.

3) Третият е малко парвеню, фитнесът е новата му мания, занимава се с крипто и инвестиции, носи костюм в ежедневието си и усещаш, че някак е поза всичко, но пък те кефи, че е човек с енергия.

И кой ще избереш? Много просто. Ще избереш този, с който си пасваш като възгледи за живота и характер. Simple Smile Хората имат цяла индивидуалност, която не може да се опише само с възраст, "добър е", "умен е", "лош е", "готви добре" и такива. Но не ме учудва, че някои в темата не го разбират. Simple Smile

# 725
Ах, добре че нищо не правиш, освен както разбрахме яваш-яваш у фитнеса, Годзила. Така няма риск да се пропиеш или да постигнеш нещо.

# 726
Мхм точно така  - както има 4567 нюанса между един мъж на 37-40 и друг на същата възраст. Всеки си е за себе си.

# 727
Всяка жена коментира личностните качества на мъжа, а не това има ли дете или няма.
Мъжете точно обратно. На първо място явно критерият е жена без деца и както казват "обременености". Дали иначе е читава или не, няма значение. Всъщност щом е парясница с дете не е читава. Точка.
Мда, различни теми четем.

До голяма степен верен коментар.
Мъжете не искат усложнения.
Затова и често ако тяхната собствена жена, майка на техните деца, се разболее сериозно, те я изоставят.

Природата им до голяма степен е на консуматори, а не на създатели.
Иначе е ясно,  че предпочитат жени без деца, за мен е нормално това.
Децата са много изискващи.
То е все едно да искаш да правиш ремонт при комшията, вместо у вас си.
Ми не искаш.
Друг е въпросът, че който не се е котирал при свободните се опитва на втори тото шанс при жените с деца.
Някои мъже и там не могат са се вредят и съответно като ги отхвърлят се започва плюенето - таз парясница с чужди деца, да е гледала от кой ражда, ала бала, не се ли вижда как е второ качество човек, как може да не ме иска мен....
Ми може, не те ще.
То и аз ако се разделя с моя няма да искам друг мъж - ще си взема двама за джиджи биджи, ама няма да се женя за тях и да живея с тях.
Хем аз искам още деца, че съм и глупава романтичка, ама ако може без мъж, че е много усложнения Joy

Сега един дребен интересен факт - с дете съм, на средна възраст и горе долу средна убост, а точно сега с мен се закачат мъже, които преди не ме забелязваха.
Явно сега те ме виждат като по-достъпна и подходяща за джиджи-биджи, отколкото когато бях млада мома без деца, която би изисквала от тях семейство и отговорности.
Много странно ми се вижда.

# 728
  • над кукувичето гнездо
...
Явно сега те ме виждат като по-достъпна и подходяща за джиджи-биджи, отколкото когато бях млада мома без деца, която би изисквала от тях семейство и отговорности.
Много странно ми се вижда.

Ем, все едно не знаеш....сама жена с деца си е отчаяна за мъжко внимание отвсякъде и пуска лесно, пък не ще да събира мръсни чорапи и да му слуша хъркането и няма да натиска за съжителство; всеотдайна е в интимностите, щото не е ясно кога ще я огрее пак и се възползва на макс от всяка глътка въздух извън отговорностите около децата на оня недорасляк, бившия. Laughing

Поне аз видях напоследък небивал интерес, далеч надвишаващ този, който съм виждала като мома и като обвързана. Не знам дали се дължи на това, че се чувтвам далеч по-уверена и щастлива от преди, или защото мъжете виждат това, което описах по-горе. Доста голяма част от кандидатите са обвързани, което промени мнението ми за немалко познати щастливи двойки.

# 729
  • Out of the Mix
...въпросът е този по-хубав, по-успял, по-успешен и състоятелен мъж дали би избрал въпросната дама.
В житейската математика често хората търсят себеподобни.
Тоест, ако сте красива, образована, възпитана, спокойна, уверена, елегантна дама, шансовете да се обвържете с подобен са високи.
И обратното.
Точно така, и докато не срещнеш не се обвързваш.
"Приходящи" междувременно може да има, с които да се "пробва", но ако усетиш "компромис", по-добре да се разделите, особено ако отношенията не вървят.

...отдавна не слагам знак за равенство между богат и успешен. На мен лично, да си просто богат не ми е достатъчно.
Успехът и реализацията наистина е на много плоскости, в моето обкръжение имам ужасно успели финансово и професионално хора, които са нещастни, объркани, самотни и в пъти по-нереализирани от не толкова богатите си познати, които са в по-умерен формат на финансова реализация, но със щастливи семейства, деца, спокойни, балансирани, успели да съхранят брака си, да се развиват паралелно и да имат силна връзка помежду си, както и с децата си. Отделно имат вдъхновяваща дейност в делови аспект, както и прекрасен социален кръг от близки приятелства. Всичко изброено, обаче, не пада от небето, а в него е направена съответната инвестиция от време, усилия, любов, подкрепа, компромис и т.н.
Hands Ok Hand
Чудесни коментари, браво.

Imsolost, много си мъничка, за да даваш наклон на батковци и какички.
Мне, не се "отказвам" от нищо лесно, или трудно.
Преценявам кога пред кого, за какво да коментирам и обръщам внимание.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 14:04 от Revoker

# 730
Не искам да давам уклон на хората, то няма и как да стане Simple Smile Нямам друга регистрация тук.

# 731
  • София
Аз пък се замислих и извън форумските грандиозни обобщения, навън всякакви хора - свободни, обвързани, с деца, без деца, под 40, над 40, събират се, разделят се, правят секс, деца, семейства... Ква е тази киселяшка работа от мъжете тук не знам Joy

# 732
Тука има 20 жени и 5 мъже да кажем (и тяхното къде истинско, къде измислено обкръжение), това не е никаква представителна извадка.

# 733
  • София
ПП: И на мен потребителката ми напомни на Персона, чак се надявах да е тя. Интелигентна и разсъдлива млада жена беше, ама май се отчая от форумните мъже и си би камшика.

# 734
И тия 5 мъже чукчи, не четат.
Обобщението, че жени не били гледали чужди деца и прочее, при условие, че е писано по-напред, че има такива случаи е типичен пример за коне с капаци

Общи условия

Активация на акаунт