Бихте ли приели жена с дете?

• 19 771
  • 960
  •   1
Отговори
# 705
Само дето децата не са като малките сиси или две кила в повече както беше дадено такова сравнение. Животът на двойка с деца е коренно различен в сравнение с двойка без. Не случайно по тази причина много връзки се разпадат след появата на дете ( добавено) и това е критичен момент за всяка връзка.
Преди няколко години една позната си търсеше мъж, мина през доста връзки след като се разделиха със студентската и любов някъде към 30 годишна, много симпатично момиче от както я познавам. По едно време беше се хванала с мъж с дете, вдовец и детето в градинска възраст. Ми не издържа, каза че всичко се върти около детето и не се чувства добре в тази връзка, дори май не живееха заедно. И това си е напълно нормално, никой не я обвинява, че не давала шансове, че хората с деца били втора ръка и т.н. Омъжи се за човек без деца и предишни бракове, беше много щастлив последно като я видях.
Самите пишещи в темата нито една не гледа/ е гледала чуждо дете, не видях някоя да е омъжена за мъж с деца от предишни връзки без тя да е имала такива ( срещат се такива случаи, въпреки че децата обикновено са при майката си), но не видях в темата.
90% от случаите се търсят ергени без деца, дори по млади, това е масовият избор, но когато го напишем мъжете в темата настава голяма драма

# 706
Написах и вчера - той няма да избере и очевидно не е избрал нито една от тези нямам идея дали са реални или хипотетични варианти.
Иначе щеше да е вече с нея и другите няма да стоят изобщо като опция.
--
Рф, разбрахме,  че си направил перфектния избор и опитваш да нашокваш канчета, но приеми, че не е нужно при всички хора да се случват нещата пресметливо, прагматично и само на ниво бит. Не е задължително да се търси,  при някои естествено се получават нещата.
Или си пасват хората, или не. Никой не ходи с екселската таблица в джоба.

# 707
  • София
Аз се обърках вече, мислех че примерът на Ревоукър е теоретичен. Ако не е, нищо хубаво не мога да кажа за човек, който се хвали, че спи с няколко жени едновременно и се чуди коя да избере. Това определено няма да му вдигне акциите в очите на никоя сериозна жена.

# 708
Тези които не могат, подскачат тук като ощипани моми, защото мъжът, ако е истински мъж трябва да е поне с имот, в който семейство да живее.
Съгласен съм, и аз така мисля; ама да кажа ли сега - жената ако е истинска жена, като създава семейство трябва да го създаде начисто с избраника си, а не да влиза в него с деца от други мъже преди това?

# 709
  • София
РФ, прав си.
Времето е най-ценният ресурс.
Ако имам избор от 2 мъже, сходен външен вид, професия, възраст, аз ще избера този, който ми отделя повече внимание.

# 710
То, ако човек се колебае между двама, по-добре да не избира никой от тях. Ако единият реално е неговият човек, няма да има колебание. Ако някой се колебае между мене и друга, да избира другата Simple Smile))))

# 711
  • София
Тези които не могат, подскачат тук като ощипани моми, защото мъжът, ако е истински мъж трябва да е поне с имот, в който семейство да живее.
Съгласен съм, и аз така мисля; ама да кажа ли сега - жената ако е истинска жена, като създава семейство трябва да го създаде начисто с избраника си, а не да влиза в него с деца от други мъже преди това?
А, то може и по време на семейството, децата да са от друг мъж. И никога да не разбере - а и по-добре да не разбира.
Всъщност, има шокиращо много случаи подобни.

# 712
Понеже се спомена няколко пъти, че при равни други условия, един мъже ще предпочете жена без деца. Същият този мъж и при не равни други условия, пак ще предпочете тази без деца, ако това е несъвместимо с неговото разбиране за живота и т.н. Но и това пак е имагинерна ситуация.
Две еднояйчни близначки са влюбени в него. Но едната има дете, другата не. Relaxed
Може би такава е хипотезата. Wink

# 713
Междувременно мъже стават пилоти, лекари, женят се, радват се, че са станали родители, че учат в чужбина, че пътуват с родител/и, че пристягат или купуват къща, че са направили пчелин, че са тичали 5 маратона тая година, че са създали нещо: технология, отделение, торта; платили са на някой роднина образованието...

Тук е ясен образът на отегчена домакиня, която гледа по цял ден немски романтични филми.

Същите пилоти и лекари се развеждат, пропиват се, банкрутират, умират млади; всяко едно постижение, да се достигне и задържи, си изисква своята саможертва към здраве, сън, спокойствие, свободно време.
Ето, Хосеп Гуардиола е пресен пример за това - успешен и богат футболист и треньор, жена му се развежда с него, защото нямал време за нея и тя решила да си гледа бизнеса, който той й подарил. И здравето му е разклатено, а е още само на 50.

# 714
  • София
То е ясно, че човек ако има избор и няма никакви негативни последици, винаги ще избере по-красивия, по-високия, по-богатия, по-надарения. Ама животът рядко е избор между този с по и този с по-малко. Понякога е избор между този 1.90м 11-санта и този 1.70м 19-санта... И тогава какво правим Wink

# 715
  • София
Разбира се.
И какъв е извода- да не търсим успели и реализирани мъже, защото се пропиват и пропадат по пътя към успеха. А- и умират млади.
Кажи честно!

Лъвице, въпросът е този по-хубав, по-успял, по-успешен и състоятелен мъж дали би избрал въпросната дама.

В житейската математика често хората търсят себеподобни.
Тоест, ако сте красива, образована, възпитана, спокойна, уверена, елегантна дама, шансовете да се обвържете с подобен са високи.
И обратното.

# 716

--
Рф, разбрахме,  че си направил перфектния избор и опитваш да нашокваш канчета, но приеми, че не е нужно при всички хора да се случват нещата пресметливо, прагматично и само на ниво бит. Не е задължително да се търси,  при някои естествено се получават нещата.
Или си пасват хората, или не. Никой не ходи с екселската таблица в джоба.
Кво общо има тва с коментара ми по горе?
И точно ти си най добрият пример за това което говоря, по млади мъже без деца и обременености. Поне си го признайте, така и така се вижда съвсем ясно.

# 717
То е ясно, че човек ако има избор и няма никакви негативни последици, винаги ще избере по-красивия, по-високия, по-богатия, по-надарения. Ама животът рядко е избор между този с по и този с по-малко. Понякога е избор между този 1.90м 11-санта и този 1.70 19-санта... И тогава какво правим Wink
Е, това е точно хипергамията - примитивната лакомия да захвърлиш нещо заради нещо друго, което е малко по-добро от предишното.
Не бих казал, че всеки е подвластен на рептилския си мозък, има си хора надраснали това.

Разбира се.
И какъв е извода- да не търсим успели и реализирани мъже, защото се пропиват и пропадат по пътя към успеха. А- и умират млади.
Кажи честно!
Ти можеш да си търсиш каквото си искаш. Аз само казвам, че свърхуспешните хора в обществото страдат от същите неща, от които и неуспешните хора (ако говорим за материални и професионални измерения, защото успехът може да е в много други сфери). Успехът не е гаранция за щастлив живот, дори понякога е обратното.

# 718
Междувременно мъже стават пилоти, лекари, женят се, радват се, че са станали родители, че учат в чужбина, че пътуват с родител/и, че пристягат или купуват къща, че са направили пчелин, че са тичали 5 маратона тая година, че са създали нещо: технология, отделение, торта; платили са на някой роднина образованието...

Тук е ясен образът на отегчена домакиня, която гледа по цял ден немски романтични филми.

Същите пилоти и лекари се развеждат, пропиват се, банкрутират, умират млади; всяко едно постижение, да се достигне и задържи, си изисква своята саможертва към здраве, сън, спокойствие, свободно време.
Ето, Хосеп Гуардиола е пресен пример за това - успешен и богат футболист и треньор, жена му се развежда с него, защото нямал време за нея и тя решила да си гледа бизнеса, който той й подарил. И здравето му е разклатено, а е още само на 50.

Първо тя си е имала собствен бизнес (бутик за дрехи) преди да се запознаят. Второ този тип мъже имат нужда от тръпката да работят, те пари отдавна са си изкарали за 5 живота, ама ги влече да правят това, което правят.

# 719
Хайде, хайде - с деца/без деца за мъж не се знае. Винаги може някоя да се яви и да каже, че забременяла от него лятото на еди-коя си година. Joy
Баща ми имал връзка с украинка преди майка ми и тя все се бъзика: "Можеш да имаш брат/ сестра в Украйна!" И аз се надявах да е така, ама за жалост досега не са се обадили. Май нямам. Pensive

Общи условия

Активация на акаунт