Връзка с мъж с дете - как се справяте?

• 16 818
  • 360
  •   1
Отговори
# 60
Моят съвет към авторката е да бъде открита пред партньора, да говори свободно за чувствата и емоциите си, да не се опитва да го манипулира, да не прави неща зад гърба му относно детето или друго.
Да не се прави на майка на детето, но да не спира него да поема финансова и психологичеса грижа за него.
Но ако мъжът иска да създаде семейство с нея е нормално да постави нея на преден план, вторите бракове могат да са по-успешни, (и по-лесни отколкото за жена), за един мъж, защото е преживял нещо и вече е по-осъзнат. Моите познати са добре, ако живеят в друг град (отново решение на мъжа), едни дори се махнаха от страната . Иначе първата съпруга доста пречи и все едно той не е разведен, и така няма как да създаде нормална връзка.
Не се прави на майка на детето, ще имате ваше и ще се грижиш за него..а и той е напуснал първата си жена не защото не е била майка, а най вероятно защото е спрял да я вижда като негова жена. Никой няма да те обича повече, ако по цял ден чистиш и готвиш, важно е да те вижда като негова жена, не като негова майка. Дръж се добре с детето, важно е то да свикне да ви приема заедно, но това отново зависи от мъжа до теб. Постави ясни граници, и изговорете всичко. Познавам такива двойки, при които са добре, защото той е поставил ясни граници кога ще вижда детето и кога ще звъни. Трябва когато сте двамата да сте само двамата, да не се говори само за предишния му брак и дете, правете ваши неща, всичко останало ще мине на заден план постепенно.
Успех и не се отказвай, ако се обичате, винаги ще има някаква трудност във връзката, ако не е тази ще е друга.
Търси съвет при психолог, не от бг мама или приятели, те не са психолози. Гледай примерите около себе си и бъди открита, без манипулации, бъди негова жена, не майка.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 12:58 от Tanya Valcheva

# 61
  • Paris, France
Първата жена вече не е част от живота на бившия, но двамата остават родителска двойка когато има общо дете. Това общо дете си остава част от живота на бащата и е фактор в предвиждането на нови, допълнителни разходи (деца).

Бившата не се съобразява с наличието на следващи деца, но следващата трябва да се съобразява с наличието на деца от предишни връзки. Това е положението.

Затова бягаме с 200 от мъже с деца.

# 62
Не разбирам разведените жени ?Взе ли са решението да се развеждат по някаква си там причина и мъжът продължава живота си ,а те скачат срещу новата жена!Била такива,била онакава ! Новата ли е виновна за това че вие сте сгрешили ?Пак ще попитам до кога българската жена ще мисли че като родиш от един мъж той ти е в кърпа вързан за цял живот?Ами ,той от бебе може генетично да си е програмиран че не става за баща .И ,не ми казвайте детето какво е виновно !Познавам доста примери на жени които раждат за да задържат мъжът до себе си,а на него му е през оная работа,за него просто му е гордост че си е засял семето.
"Новата фуста ",за мен говори за една не особено емоционално интелигентна жена която обвинява жена която не е виновна за нейните тъпи грешки.
Nevena браво на изказването!!!Аз бих допуснала от моят опит около мен че едно дете има баща и майка при развод,ако нещата с чувствата на бившите партньори са преодолени.Познавам една мацка "бивша съпруга", която е в много добри приятелки отношения с новата жена на бившия си мъж.Празнуват празници заедно,тя гледа братчето на детето си .Те също са в Англия.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 16:27 от Daniela 85

# 63
Първата жена вече не е част от живота на бившия, но двамата остават родителска двойка когато има общо дете. Това общо дете си остава част от живота на бащата и е фактор в предвиждането на нови, допълнителни разходи (деца).

Бившата не се съобразява с наличието на следващи деца, но следващата трябва да се съобразява с наличието на деца от предишни връзки. Това е положението.

Затова бягаме с 200 от мъже с деца.
Там е въпросът, че и бившата следва да се съобразява, например финансово може да има промени. Защото един и същи бюджет и време ще трябва да се разпределя и към другите деца и новата жена. Не знам дали съобразяване е точната дума. Но един вид я касае малко.

# 64
  • Paris, France
Там е въпросът, че и бившата следва да се съобразява, например финансово може да има промени. Защото един и същи бюджет и време ще трябва да се разпределя и към другите деца и новата жена. Не знам дали съобразяване е точната дума. Но един вид я касае малко.

Ами не, не следва. Бившата трябва да се съобразява с нейния си бюджет и ако види, че живеят на затегнат колан, не е редно да завъжда нови деца. Същото с бащата. Принцип е да не сваля стандарта на вече създаденото дете. Като вижда, че не разполага с достатъчно средства, не се размножава като хлебарка.

Моите родители са разведени отдавна. Никой не си вре носа в живота на другия, но моята издръжка, включително като учех в чужбина е била винаги поета и от двамата. И двамата си имаха гаджета и партньори, като баща ми даже гледа и издържа внука и правнуците на новата си жена. За други деца нямаха средства или не пожелаха да затягат колана.

# 65
И ,пак стигаме до,,семейно планиране "!! Затова се сяда и се говори нормално и разумно за това,а не директно за всичко да се обвинява новата жена ,а това е работа на мъжът да изясни нещата с новата и с бившата.Преди да влезнеш във връзка с друга се говори за това.Искам ли дете от нея ?Не искам ли дете ? След като съм във нова връзка,как да си подредя приоритетите на детето,така че да ги съчетавам с новата ми връзка.Защото много е глупаво да влизаш в нова връзка и да не очакваш че новият партньор да се съобразява с капризите на жена която по закон вече не ти е никаква .Да очакваш че новата жена ще трябва да се съобразява че няма да идат на екскурзия заедно (на пример), защото трябва да дадеш парите на бившата или че бившата ще се изпразни от това.

# 66
Моят съвет към авторката е да бъде открита пред партньора, да говори свободно за чувствата и емоциите си, да не се опитва да го манипулира, да не прави неща зад гърба му относно детето или друго.
Да не се прави на майка на детето, но да не спира него да поема финансова и психологичеса грижа за него.
Но ако мъжът иска да създаде семейство с нея е нормално да постави нея на преден план, вторите бракове могат да са по-успешни, (и по-лесни отколкото за жена), за един мъж, защото е преживял нещо и вече е по-осъзнат. Моите познати са добре, ако живеят в друг град (отново решение на мъжа), едни дори се махнаха от страната . Иначе първата съпруга доста пречи и все едно той не е разведен, и така няма как да създаде нормална връзка.
Не се прави на майка на детето, ще имате ваше и ще се грижиш за него..а и той е напуснал първата си жена не защото не е била майка, а най вероятно защото е спрял да я вижда като негова жена. Никой няма да те обича повече, ако по цял ден чистиш и готвиш, важно е да те вижда като негова жена, не като негова майка. Дръж се добре с детето, важно е то да свикне да ви приема заедно, но това отново зависи от мъжа до теб. Постави ясни граници, и изговорете всичко. Познавам такива двойки, при които са добре, защото той е поставил ясни граници кога ще вижда детето и кога ще звъни. Трябва когато сте двамата да сте само двамата, да не се говори само за предишния му брак и дете, правете ваши неща, всичко останало ще мине на заден план постепенно.
Успех и не се отказвай, ако се обичате, винаги ще има някаква трудност във връзката, ако не е тази ще е друга.
Търси съвет при психолог, не от бг мама или приятели, те не са психолози. Гледай примерите около себе си и бъди открита, без манипулации, бъди негова жена, не майка.
И кое е това, което ще мине на заден план?

# 67
Т. е. махат се от града/ от страната, където са децата им, за да са добре с новата жена. Браво ли казваме на това?

# 68
Ами не, не следва. Бившата трябва да се съобразява с нейния си бюджет и ако види, че живеят на затегнат колан, не е редно да завъжда нови деца. Същото с бащата. Принцип е да не сваля стандарта на вече създаденото дете. Като вижда, че не разполага с достатъчно средства, не се размножава като хлебарка.

Моите родители са разведени отдавна. Никой не си вре носа в живота на другия, но моята издръжка, включително като учех в чужбина е била винаги поета и от двамата. И двамата си имаха гаджета и партньори, като баща ми даже гледа и издържа внука и правнуците на новата си жена. За други деца нямаха средства или не пожелаха да затягат колана.
Бихте ли казали, че, когато хората в едно семейство имат много деца, това сваля стандарта на първото? Или че е нечестно спрямо първото откъм износване на дрехи, споделяне на играчки, внимание, имоти и подобни?

# 69

Бихте ли казали, че, когато хората в едно семейство имат много деца, това сваля стандарта на първото? Или че е нечестно спрямо първото откъм износване на дрехи, споделяне на играчки, внимание, имоти и подобни?
По принцип бившата не трябва да се интересува за това как живее бившият,ако си гледа детето но за жалост има такива жени, които зациклят в миналото.В този ред на мисли имам един пресен пример на едни комшии.Момчето не е лошо гледа си детето ,плаща си ,взима си го , търси си го ,но бившата бълва змии и гущери за настоящата,без въобще жената да е й е направила нещо.По тази логика бившият или бившата трябва да стой винаги сам за да е щастлива бившата половинка.Тази жена се е развила не защото е имала адекватна причина като алкохол,а защото спряла да го обича.Доро свекървата най редовно и помага за детето.Е ,оправия няма!Ако ще и света да подариш на такъв човек пак ще е недоволна! Вместо да си живее живота да си намери мъж ,да си намери хубава работа,тя все в живота на бившия гледа.А ,имаше възможност да почне нова връзка!Как се угажда на такъв човек? Не е щастлива когато е с този човек,ама и не дава той да продължи напред.

# 70
Т. е. махат се от града/ от страната, където са децата им, за да са добре с новата жена. Браво ли казваме на това?
Ако с новата деца искат семейство и деца, да. Той няма да спре да плаща издръжка, нито да ги вижда, но не е майка. И не трябва да се позволява на бившата да ти пречи да си направиш ново семейство.
Но една жена като се чувства изоставена обикновено мрази следващата, а не търси причините в себе си.

# 71
  • Sofia
И не трябва да се позволява на бившата да ти пречи да си направиш ново семейство.
Къде отидохме само..... Каква бивша? Ако е мъж на място няма да допусне бившата да се бърка в новите му взаимоотношения (било то и чрез детето).
Темата е за втората жена как да изгради връзка с детето на мъжа си.

# 72
Не бил майка, затова бащата дай да се скрие някъде по далеч, само да плаща издръжка и от дъжд на вятър да се вижда с децата по протокол. Иначе нямало да може да си направи второ семейство. Големи глупости. Така обикновено разсъждават вторите жени, после се чудят защо първите не ги харесват. Повечето се опитват всячески да отделят бащата от децата му, после издръжката почва да ги дразни, после нещо друго, и все бившата им крива. На който му е такъв проблем да си хваща мъж без деца, просто е.

# 73
  • Paris, France
Скрит текст:

Зависи. На Доналд Тръмп децата едва ли са преживели сваляне на стандарта когато на баща им са се раждали нови деца. На други деца се е случвало да им навират новите дечуря в стаята, да намаляват броя ваканции и даже да ги извадят от училището, в което учат, защото парите не стигат за такси за 2 или 5 деца във въпросното училище.

Във Франция и Англия дрехи износва и първото дете и на износването на дрехи не се гледа отрицателно, напротив. За първото ни дете получих много носени дрешки от познати, приятели, колеги, които после раздадохме. Люлката му я дадохме назаем на брата на ММ и после си я взехме за второто ни дете.

Вниманието е много, много важно. Ако нямаме време да отделим внимание и на второ дете е по-добре да нямаме. След време, ако няма голяма възрастова разлика децата получават внимание и едно от друго.

Играчки винаги, винаги купувахме по две еднакви, по една за всеки. Не си даваха и деляха играчките. Свекърите така ни посъветваха. Те са отгледали 4 деца и на всеки купували собствена играчка. Така няма поле за конфликт.

За имотите също се мисли. Свекърът всичко уж беше оправил, но се оказа, че има неделими земи и имоти и сега това оправят. ММ ми казва, че имам голям късмет да съм единствено дете и мисля същото. Децата ми ме съжаляват, че не съм имала с кого да си играя.

Сега и двамата са студенти и плащаме солени студентски такси. Няма как да има за единия, а за другия да няма.

Деца от друг мъж не бих имала точно защото би имало имотно, финансово и материално неравенство, както и голяма възрастова разлика.

# 74
Ако с новата деца искат семейство и деца, да. Той няма да спре да плаща издръжка, нито да ги вижда, но не е майка. И не трябва да се позволява на бившата да ти пречи да си направиш ново семейство.
Но една жена като се чувства изоставена обикновено мрази следващата, а не търси причините в себе си.

И как по-точно ще ги вижда тези деца, като е в друга държава??? Явно според вас бащата задължения към детето няма, те децата са на майката само, като се разведе с нея, само минималната издръжка да плаща и толкова

Общи условия

Активация на акаунт