Връзка с мъж с дете - как се справяте?

• 16 787
  • 360
  •   1
Отговори
# 45
Добре.
Една жена винаги казва, че детето нейното дете е на първо място, нали така?
Обаче при обратната ситуация жената е на първо място.
Не разбирам нещо.

# 46
  • Sofia
В случая зависи много от мъжа до вас. Отношенията ви с нея, както и тези между вас и дали ви поставя на първо място. Ако е така то има смисъл тази връзка.
Ако мъжът поставя втората си жена пред собственото си дете, за мен е червена лампичка. И двете страни (дете и втора жена) не трябва да се чувстват пренебрегнати или избутани на заден план. В противен случай винаги ще има дразги и кавги.

# 47
А жената как трябва да степенува нейното дете и новия мъж?
И как при мъж да няма никой на заден план?

# 48
Защото детето остава при майката обикновено. И защото за една връзка ядрото не трябва да е детето, а партньорите, не се живее заради децата. Но и за майката не би трябвало най-важно да е детето, да не се чуди после защо и как друга й е взела мъжа.
Най-важният човек, за да правиш семейство би трябвало да е партньорът, който остава и след като децата поемат своя път.
Аз не бих останала с мъж, който не ме поставя на първо място във всичко. Който и психолог да питате ще каже същото. За децата бащата трябва да поеме отговорност, но не и детето да му казва с кого да бъде или не.
Може да питате който и да е психолог и чат gtp ще ти каже същото нещо. Нищо че повечето българси като родят зафичват мъжа си в девета глуха, и сега ги е страх от украинките.
Обикновено е нормално и колкото и отговорст да поема за детето си от първия брак да се грижи много повече за децата ви (тези от втория, защото това му е семейството).
Затова бъди открита, не прави манипулации с детето и т.н. и всичко зависи от него дали и къде ще те постави. Трябва да го чувстваш напълно твой, за да си спокойна във връзката. Познавам такива двойки и вторите бракове обикновено са по-успешни за мъжете, но пак казвам завити от него.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 17:49 от Tanya Valcheva

# 49
Значи било нормално мъжът да се грижи повече за второто си семейство и като се развежда с жена си, да се разведе де факто и с децата си? Ужас

# 50
  • Paris, France
Аз не бих останала с мъж, който не ме поставя на първо място във всичко. Който и психолог да питате ще каже същото. За децата бащата трябва да поеме отговорност, но не и детето да му казва с кого да бъде или не.
Може да питате който и да е психолог и чат gtp ще ти каже същото нещо. Нищо че повечето българси като родят зафичват мъжа си в девета глуха, и сега ги е страх от украинките.

Не ме е страх от украинките точно защото не съм на първо, нито на второ място за моя мъж, а доста след двете ни деца. Той няма да иде с друга жена, защото за него благоденствието на децата ни е на първо място, даже преди неговото собствено.

Никой мъж не е по-важен от децата ми, съжалявам. Не знам какво ще каже психолог и нямам време за губене с психолози.

Ако остана вдовица, не мога да се събирам с друг мъж, защото не искам да обгрижвам мъже и децата им. Нищо не предлагам никому и нищо не искам.

Като си има дете мъжът, да си го гледа! Не съм кофа за боклук за чуждите деца.

Няма как нужди и желания на партньор да са над тези на невръстно дете. Времето и ресурсите, с които разполагаме са ограничени. Затова всеки си прави сметката устройва ли го такава връзка. По-скоро не.

# 51
  • Sofia
И защото за една връзка ядрото не трябва да е детето, а партньорите, не се живее заради децата. Но и за майката не би трябвало най-важно да е детето, да не се чуди после защо и как друга й е взела мъжа.
Най-важният човек, за да правиш семейство би трябвало да е партньорът, който остава и след като децата поемат своя път.
Обикновено е нормално и колкото и отговорст да поема за детето си от първия брак да се грижи много повече за децата ви (тези от втория, защото това му е семейството).
Затова бъди открита, не прави манипулации с детето и т.н. и всичко зависи от него дали и къде ще те постави. Трябва да го чувстваш напълно твой, за да си спокойна във връзката. Познавам такива двойки и вторите бракове обикновено са по-успешни за мъжете, но пак казвам завити от него.
Може да познаваш такива двойки, но явно не си живяла в една такава връзка.

Няма никакво значение какво казват психолозите, а на практика кои семейства от този тип просъществуват.

Има голяма разлика между "детето да казва на родителите си с кого да бъдат" и "мъжа да поставя втората си жена на първо място преди детето". Наистина ли не правите разлика?
Ако мъжът поставя втората жена на първо място, детето ще го усети. Ще започнат конфликти. Детето с времето все повече няма да се чувства у дома си при бащата, а оттам нататък и втората жена пък съвсем няма да приеме детето, защото то ще бъде враждебно настроено към нея. Враждебно, не защото тати се е разделил с мама, а защото какичката е изместила самото дете от сърцето на тати. Това не е формула за успех, ами си е направо кауза пердута....

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 18:54 от Brin de muguet

# 52
  • София
Не знам защо слагате грижа, внимание и отношение в равенство към дете и любим човек.
Още повече места, медали ли раздават?
Нещо съвсем различно е.
Детето може да е любим човек, но не в онзи смисъл. Слагането му на пиедестал може да донесе много приблеми, дори и на него.

# 53
Не мога да бъда с мъж, за когото не съм аз на първо място. Детето, поставено в центъра на Вселената и преди партньора, израства във фалшива конфигурация и много много често има сериозни проблеми като възрастен.

# 54
  • Paris, France
Детето ми ми е дете и ще си остане мое дете до края на живота ми или неговия. Мъжът ми днес ми е мъж, утре е мъж на съседката. Ако бях в близкородствен брак може би щеше да е различно, защото дори и да се разделим като двойка, мъжът остава братовчед, чичо или какъвто е кръвно, но пак връзката не е толкова близка, колкото родотел-дете.

Избрала съм да създам и родя децата ми и съм длъжна да подобрявам тяхното благоденствие и да се грижа за тях.

Не поставям децата си на пиедестал, но не се виждам да влагам особено в партньорска двойка или да търпя чуждо дете за да съм с бащата.

# 55
Има голяма разлика между това децата да са приоритет и това да са на пиедестал. Който не иска да е на второ място след дете, да си хваща бездетен мъж или пък някой от отсъстващите бащи и да става зла мащеха. И после като този прекрасен мъж и вашето дете изостави в името на някоя нова фуста и вие си оставите детето на баби, защото нали, новите връзки са по-важни, ще си имате едно много стабилно дете явно

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 19:42 от Zimk02

# 56
Ами ,това става защото повечето хора поне в България не знаят терминът ,,семейно планиране ",и правят деца ,,, защото трябва",,,,,,,,,,,,а не защото имат необходимост да дадат любов на своето потомство.Поне ,аз съм на мнение от обкръжението ми че повечето стават родители от кумова срама ,без въобще да знаят какво ги очаква.

# 57
  • София
Следва ли и бащата да е емнайста дупка?

После що разпад, след като родих…

# 58
  • Paris, France
Не следва, но след раждане на дете, голяма част от ресурсите се пренасочват към детето.

Два пъти родих и не сме се развели. Може да е точно защото всеки от нас ясно разбираше какво ни очаква.

# 59
Следва ли и бащата да е емнайста дупка?

После що разпад, след като родих…

Бащата следва да си гледа детето, а не да мрънка като малко дете що не му обръщали на него внимание

Общи условия

Активация на акаунт