Връзка с мъж с дете - как се справяте?

• 17 044
  • 360
  •   1
Отговори
# 90
Един случай от моето обкръжение който ви описах . Новата жена отива на фризьор и бившата цъфва там . Бившата веднага скача на новата че тя харчи парите на нейното дете за прическа ,а момичето си харчи нейните пари от нейната заплата.Момичето е с висше образование медицинска сестра.И ,тук разведените доста си противоречите .Ако , не искаш да се занимаваш с бивши , защото се хващаш с разведени ? После чета , защо е тази стигма срещу разведените с деца?Еми ,ето защо!!!Не ,ти са дали каталог да избереш перфектният да се влюбиш.

И това какво оправдание е бащата да си зареже децата?

# 91
Iron Lady, в някои случаи така, в други иначе. Съгласна съм с Анонимис. По принцип винаги съм съзнавала възможността да вгорча живота на БНД чрез детето, но никога не съм имала желание да го направя и съм много щастлива, че в негово лице имам помощ, а не враг (смятам, че заслужено, защото и аз съм коректна).
Панаири и циркови изпълнения не са в стила на никой от нас.

# 92
  • София /Абсурдистан
Off topic - откога медицинските сестри са с висше образование?
От няколко години. Приравниха ги според европейските изисквания.

# 93
Ама равни ли са на докторите?

# 94
  • София /Абсурдистан
Ама равни ли са на докторите?
Е не, разбира се.

# 95
Значи има висше образование и по-висше такова....

# 96
  • София /Абсурдистан
Нещо подобно. От Европа поискаха приравняване и така го направиха и тук. Там сестрите са висшисти. Всъщност, става въпрос за различни професии, ако ги сравняваме с лекарите, различно е.
Знам го защото дъщерята на съседка мина процедурата.

# 97
В Германия сестрите не са висшистки.

# 98
Защо тогава се учи четири години.За Германия и Англия не знам,ама племенницата ми учи за медицинска сестра и учи здраво . Като не са вишисти,поне в Англия знам,защо преди да те види доктор те преглежда първо сестра?Но това не е темата и Dincho недей да изместваш темата.Момичето си работи,кара нощни смени и си изкарва пари за да си позволи фризьор,а не да чака бившият й мъж да и прати пари за това.

# 99
  • София /Абсурдистан
Учи се 4г, да. Завършват бакалавър.

# 100
Iron Lady, в някои случаи така, в други иначе. Съгласна съм с Анонимис. По принцип винаги съм съзнавала възможността да вгорча живота на БНД чрез детето, но никога не съм имала желание да го направя и съм много щастлива, че в негово лице имам помощ, а не враг (смятам, че заслужено, защото и аз съм коректна).
Панаири и циркови изпълнения не са в стила на никой от нас.
Браво за това.Ама има разни хора,разни идеали.

# 101
  • Paris, France
Защо тогава се учи четири години.За Германия и Англия не знам,ама племенницата ми учи за медицинска сестра и учи здраво . Като не са вишисти,поне в Англия знам,защо преди да те види доктор те преглежда първо сестра?

Да, преглежда те сестра, но те са на няколко степени, така да се каже. Nurse practitioner = фелдшер и те могат и диагнози да слагат, както и да изписват лечение в повечето случаи. Има consultant level nursing, което е level 8 в Англия и level 12 в Шотландия и те имат доста от лекарските права, включително да сменят лекарства, освен дози (в областта, в която консултират).

Минимум 2 години след GCSE се учеше в Англия допреди 30г. GCSE са изпити, които се полагат 2г преди завършване на гимназия. Образованието за медицинска сестра беше средно специално в България и Англия също. В България се учеше в медицински техникум след 8 клас и 2г след гимназия. Имаше и 2г УПК, започващи в последната година на гимназията. След завършване се специализира. Можеше да се запишат за бакалавърска степен, после за магистратура. Има и магистратура по nursing.

Това, че нещо се учи здраво не го прави висше или полувисше. Доста трудно се завършва строителен техникум и за завършилите го ВИАС (висш институт по архитектура и строителство) беше песен. Обаче, строителен техник не е висше образование.

Да, трудно е ученето за медицинска сестра. Не е като филология или география. Има и морга, реанимации, изгаряния. Трудно е, но не е висше образованието. Висше е магистратура.

Фелдшерите учеха 3 или 4г и акушерките и те, но ги водеха с полувисше. Работата им е трудна, освен много отговорна и гадна.

И във Франция повечето не са. Те и в БГ не са, защото повечето са на моя възраст (50+ години) и като са учили не беше висше. Пак, медал трябва да им закачат за това, което правят, бляк. Аз не бих могла.

Новата жена отива на фризьор и бившата цъфва там . Бившата веднага скача на новата че тя харчи парите на нейното дете за прическа ,а момичето си харчи нейните пари от нейната заплата.Момичето е с висше образование медицинска сестра.

Ужас! Ако не беше с висше образование и медицинска сестра, щеше да е различно, така ли? Бившата откъде да знае от чий джоб излизат и изобщо каква работа има да си вре носа в чуждите джобове и портмонета?

# 102
Защо тогава се учи четири години.За Германия и Англия не знам,ама племенницата ми учи за медицинска сестра и учи здраво . Като не са вишисти,поне в Англия знам,защо преди да те види доктор те преглежда първо сестра?

Да, преглежда те сестра, но те са на няколко степени, така да се каже. Nurse practitioner = фелдшер и те могат и диагнози да слагат, както и да изписват лечение в повечето случаи. Има consultant level nursing, което е level 8 в Англия и level 12 в Шотландия и те имат доста от лекарските права, включително да сменят лекарства, освен дози (в областта, в която консултират).

Минимум 2 години след GCSE се учеше в Англия допреди 30г. GCSE са изпити, които се полагат 2г преди завършване на гимназия. Образованието за медицинска сестра беше средно специално в България и Англия също. В България се учеше в медицински техникум след 8 клас и 2г след гимназия. Имаше и 2г УПК, започващи в последната година на гимназията. След завършване се специализира. Можеше да се запишат за бакалавърска степен, после за магистратура. Има и магистратура по nursing.

Това, че нещо се учи здраво не го прави висше или полувисше. Доста трудно се завършва строителен техникум и за завършилите го ВИАС (висш институт по архитектура и строителство) беше песен. Обаче, строителен техник не е висше образование.

Да, трудно е ученето за медицинска сестра. Не е като филология или география. Има и морга, реанимации, изгаряния. Трудно е, но не е висше образованието. Висше е магистратура.

Фелдшерите учеха 3 или 4г и акушерките и те, но ги водеха с полувисше. Работата им е трудна, освен много отговорна и гадна.

И във Франция повечето не са. Те и в БГ не са, защото повечето са на моя възраст (50+ години) и като са учили не беше висше. Пак, медал трябва да им закачат за това, което правят, бляк. Аз не бих могла.

Новата жена отива на фризьор и бившата цъфва там . Бившата веднага скача на новата че тя харчи парите на нейното дете за прическа ,а момичето си харчи нейните пари от нейната заплата.Момичето е с висше образование медицинска сестра.

Ужас! Ако не беше с висше образование и медицинска сестра, щеше да е различно, така ли? Бившата откъде да знае от чий джоб излизат и изобщо каква работа има да си вре носа в чуждите джобове и портмонета?
Ами ,като не знаеш от кой джоб са парите не нападаш и не се излагаш .
Може парите за фризьора да са от майката или бащата на момичето или да ги е намерила на улицата.
Светът не се върти около развода на някой си там, или някоя си .
Дай сега да ходим не подстригани ,не боядисани или космати за да не дразним бившата на мъжът който съзнателно е избрал да спи в леглото ти .

# 103
ОМГ
Халал да са им бившите, бе. Олееее, дано има някоя заблудена бяла птица да вземе моя бивш. О, Вселено, о, Богове.

# 104
Трудно е, но не е висше образованието. Висше е магистратура.

Не знам как е във Франция, но в България бакалавър Е висше образование.

Общи условия

Активация на акаунт