В момента чета ... 93

• 43 476
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Нямам я "Душата на императора", предпочитам да е на хартия, за да отмятам лека полека заглавията, които са се натрупали в последните години. Общо взето приоритетно са тези:
Скрит текст:
1. Стивън Кинг - Институтът
2. Алма Катсу - Треската
3. Дейвид Мичъл - Утопия Авеню
4. Майкъл Шейбон - Лунно сияние
5. Харуки Мураками - Убийството на командора (започната и оставена временно наскоро)
6. Патрик Нес - Освобождение
7. Антъни Хоровиц - Присъдата е смърт
8. Хелън Фийлдс - Съвършена плячка
9. Стивън Кинг - Пътна мрежа
10. Робърт Дъгони - Сетният ѝ дъх
11. Дона Тарт - Щиглецът
12. Дафни дю Мюрие - Ребека
13. Патриша Хайсмит - Каръл
14. Рейчъл Йодър - Нощната кучка
15. Карин Слотър - Пропукване
16. Дийн Кунц - Какво знае нощта
17. Дмитрий Глуховски - Текст
18. Виктор дел Арбол - Навечерието на почти всичко
19. Лиз Нюджънт - Малки жестокости
20. Брандън Сандерсън - Към небето (шрифтът ми е малко дребен обаче)
21. Гийом Мюсо - Да уловиш мига
22. Ю Несбьо - Кралството
23. Марк Леви - Друга представа за щастието
24. Андрю Мортън - Даяна: Нейната история от първо лице
25. Джефри Юдженидис - Непорочните самоубийства
Срам, не срам, голяма част от тях са започвани и недовършвани през годините.

# 436
  • София
Пробвай Лиз Нюджънт

# 437
Стивън Кинг виждам в този списък, стига да имаш настроение за него, рядко там може да се сбърка в избора 🤞🏻.

# 438
Към небето започна много силно и постепенно се разпадна.

# 439
"Към небето" ми хареса. Втората книга не чак толкова, въпреки че имаше интересни идеи. Третата беше кошмар. Все едно детска книга четях. Четвъртата хич няма и да я започвам. Жалко за хубавата идея.

# 440
Много се надявам това да не се случи с Летописите. Wind and Truth търпи някои критики, които няма сега да коментирам, обаче изданието на Tor books изглежда много добре, особено ми харесва идеята с картата от вътрешната страна на подвързията. За съжаление не съм сигурна, че българското издание ще има такава, защото доколкото видях така е там и с книга 4, а тук няма (поне на изданието без порезки, аз това предпочетох).

# 441
Четвъртата я започнах и взех да се чудя кога ще стане интересно. Не издържах и проверих сюжета в Уикипедия - стана ми ясно, че отговорът е "никога".
А даже четох 3-4 съпътстващи книжки от тази поредица. Не мога да повярвам, че така се обезличи! Сигурно я е прехвърлил на писател "призрак" (не се сещам какъв е еквивалента на ghost writer на български), който очевидно е неопитен и некадърен.

# 442
Pppqqq, за Към небето става въпрос, нали? (Понеже писах за четвъртата на Летописите, да не се получи смесване, затова питам за всеки случай).

# 443
Да, имах предвид последната книга от Към небето.

# 444
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Канех се да започвам вчера "Заветът на водата", но реших преди това само да погледна за какво става въпрос в "Учителят" на Фрида Макфадън и уж само пролога да видя, защото нямаше анотация, а за нула време бях стигнала до 15 %, та реших да я дочета. И тя е като другите книги на авторката - събужда любопитството и държи интереса, без да има някаква литературна стойност. Като семки - приятно занимание за някой час.
Днес се връщам към намерението си да започна Вергезе.

Аз най-често се вадя от книжна дупка с някой психологически трилър или с книга с динамично начало, която да ми подразни любопитството и да ме провокира да разбера какво се случва. Тежка и сериозна литература ме забиват още повече в дупката.

Десиссслава,
Скрит текст:
под "ы" е запетайката, която технически няма как да се вдигне над буква, за да стане ударение. На самата плочка на чукчето отдолу са малките букви, отгоре са главните. Нямам пишеща машина подръка, но в нета има доста снимки. Ето произволна:
https://www.olx.bg/d/ad/pishescha-mashina-maritsa-12-CID618-ID836z7.html

# 445
Специално за Миж: Издателство Лабиринт ще издават нова книга на Яна Вагнер, но не e продължение на "Към езерото". Заглавието е "Тунелът" и ще излиза в средата на февруари.

# 446
  • София
Да, видях Simple Smile Благодаря ти Simple Smile

# 447
Според мен проблемът на Сандерсън е, че е твърде продуктивен и част от книгите му страдат от това.
Скрит текст:
И аз страдам. Едвам смогвам да ги прочета, постоянно се чудя и проверявам какво имам и какво чака да бъде купено.https://www.instagram.com/reel/DFBqkgEypeI/?igsh=ejh0YWc2NHYyb24z
Първата част на Летописите я прочетох много бързо, втората едва-едва вървеше и имах нужда от почивка след нея. Като започнах третата, имах чувството, че има междинна книга, която съм пропуснала или просто не помнех части от историята.

Сега си поръчах Мъглороден, въпреки че съм я чела преди 15-20 години. Не я помня обаче. Убедено вярвах, че е трилогия, а те се оказаха доста повече. Продължавам с тях, след като приключа Трилогията на Белия град.

# 448
  • Sofia
"Имало едно време...два пъти" на Ф. Тилие ми отнесе главата! Пълна петица ми е, определено. Кървава, подтискаща, но написана блестящо. До последната дума ме завладя.

Продължавам със "Специални връзки" на Дъглас Кенеди. Мисля, че съм я свалила след препоръка тук и гледам отзивите в Goodreads са добри, така че се надявам да продължи добрата ми серия.

# 449
Rebel Rebel, напълно съм съгласна, не може да се смогне на този обем книги, особено пък когато и други автори и поредици са в полезрението на даден читател. Още ми е гузно, че поотложих някои такива, но избирам според текущите интереси какво ми се чете.

Общи условия

Активация на акаунт