В момента чета ... 93

• 43 687
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Някой дали вече е прочел Ема - дебют на Жан Рено в литературата? Много ми е любопитна. 
Скрит текст:

# 181
Колкото и да ми е неприятно да го кажа, любимият ми Мураками зацикли жестоко. Толкова добре ми вървяха всички книги до момента, почти нямах тегави моменти (с изключение на първите 50 страници на "Страна на чудесата за непукисти и Краят на света"), но едвам бутам "Убийството на Командора", а преминах 100те страници. Давам си известна почивка и я подхващам отново, надявам се този път в по-подходящо настроение.

# 182
Току що приключих препрочитането на тази книга. Пак ми хареса, убедих се отново, че харесвам книги, писани от журналисти.

Започвам тази, дано ми допадне:

# 183
Ще чакам отзиви аз за "Изгубената книжарница"

Много ми харесва идеята на историята, както и корицата. Няколко души обаче се оплакаха, че сглобката не е качествена и книгата им се е съсипала. Та ще чакам информация и за текста и за самото книжно тяло Rolling Eyes

# 184
"Изгубената книжарница" я четох в началото на месеца. Абсолютна пародия е
Предвидима, много семпла и като език и като история, абсолютна една звезда и то само заради корицата и цветните прорезки. Голямо разочарование

# 185
  • в сърцето на един мъж...
Някой дали вече е прочел Ема - дебют на Жан Рено в литературата? Много ми е любопитна. 
Скрит текст:

Аз имах планове да я чета преди "Евелин Хюго", обаче реших да придвижа тази по-напред. Четох не особено ласкави ревюта за "Ема", но мисля сама да си съставя мнение. Тя е много тъничка, предполагам бързо се чете.

# 186
  • Пловдив
Чела съм "Три ябълки..." не ми хареса. То една мъка, една обреченост, да му дойде до гуша на човек и направо да си слага въжето да не се мъчи. На 35 съм, не съм имала село. Живях в краен квартал и ходех при баба на центъра на града, до 5 годишна възраст, когато тя почина. После дядо си дойде при нас. Като цяло съм имала трудно детство, но някак желанието за живот, мечтата или и аз не знам кое, че няма да е все така, че има толкова хубаво по света може би ме е бутало напред и ми е давало сили. И някак лошото и трудното ми е замъглено, обръщайки се назад си спомням хубавото.

"Скандалният живот на Евелин Хюго" много ми хареса, буквално я изгълтах с настървение.

# 187
Ф. Скот Фицджералд - "Нежна е нощта"

От дълго време исках да я прочета заради хубавото заглавие...

# 188
  • София
Ф. Скот Фицджералд - "Нежна е нощта"

От дълго време исках да я прочета заради хубавото заглавие...
Ще чакам коментар да видя само на мен ли грам не ми хареса. 😃

# 189
  • София
Аз също съм с противоречиво отношение към Ф.Скот Фицджералд и не мога да кажа, че "Нежна е нощта" ми беше харесала като я четох преди години. Останах с тягостно чувство, но и няма как да е иначе като се има предвид отношенията на Фицджералд с жена му Зелда , тази "котка с празен поглед" както самият той я е наричал.. Обще взето обречени на зависимостите си хора, а Зелда и с шизофрения, изживяли турболентно дните си и приключили рано животите си...
Хора с тъжни съдби, които обаче странно привличат да научиш повече за тях.

# 190
Чета "Шифърът" на  Изабела Малдонадо

# 191
  • София
Приключих с "Паула" на Алиенде. Купих я от една "Алея на книгата" за 5 лв и честно казано изобщо не знаех за какво става въпрос. В последствие разбрах, че е биографична книга за живота на Алиенде от раждането и (та даже са описани събития и от преди това)  до постъпването на дъщеря и в тежко състояние в болницата и развилите се събития след това.
Доброжелатели в ГР в прав текст бяха изпляскали какво точно се случва, за което нямам думи. Ако ще четете книгата, изобщо не влизайте там.
Алиенде е от тези автори, които е трудно да определя харесват ли ми или не. Хубаво пише, но много ме натоварва да чета толкова много текст без почти никаква пряка реч. Също така на моменти пише за миналото и изведнъж следващото изречение е за настоящия момент. Не ми хареса как е структурирана книгата.
Крайната ми оценка е 4/5. Ако ви е интересен какъв е бил живота на авторката  до 1992 г., книгата ще ви хареса.

Продължавам със "Свирепа зима".

# 192
Прочетох "Шарлот" на Давид Фоенкинос. Оценката ми е 3*. До колкото разбрах от анотацията историята е базирана на истински събития. Според мен доста хора няма да харесах стила на писане. Всяко изречение е на нов ред, няма задълбоченост на персонажите. Малко телеграфно преминаваме през историята. Не ме докосна съдбата им. Имаше и откровено дразнещи ме персонажи (Алфред и дядото на Шарлот, майка й също). Ще се поинтересувам повече за тази жена дали наистина е базирана на действителни събития.
Започвам по ваши препоръки "Тихи години" и искрено се надявам да ми хареса.

# 193
Прочетох "Шарлот" на Давид Фоенкинос. Оценката ми е 3*. До колкото разбрах от анотацията историята е базирана на истински събития. Според мен доста хора няма да харесах стила на писане. Всяко изречение е на нов ред, няма задълбоченост на персонажите. Малко телеграфно преминаваме през историята. Не ме докосна съдбата им. Имаше и откровено дразнещи ме персонажи (Алфред и дядото на Шарлот, майка й също). Ще се поинтересувам повече за тази жена дали наистина е базирана на действителни събития.
Започвам по ваши препоръки "Тихи години" и искрено се надявам да ми хареса.

На мен ,, Тихи години '' много ми хареса 5 от 5 . Ако отново е в класациите първия ми глас ще е за нея . Първата ми 5 - ца за тази година . Хареса ми повече от ,, Ноември '' . Друго няма да ти издавам .

Ама както писах преди ми се иска да има и 2ра книга . Някак си очаквах още след ,, Татко '' .

# 194
Завърших “Учителят” и обобщението ми се лута межди “твърдо не” и “какво под ягодите” …
Крайно разочарование, отвратителен сюжет,
След нея имам сериозна нужда да си почина от трилърите и да подхвана нещо по-свежо. Ще реша следобед сигурно.

На рафта ме чакат третата част на “Атлас” , “Четвъртото крило”, което все отлагам, заради хайпът, “Когато луната се излюпи” и куп електронки на киндъла. Като остане време ще видя с какво да продължа.

Нежна е нощта е страхотна класика, която според мен си заслужава да бъде прочетена. Но си е предизвикателна като повечето класически произведения. Неговите книги са си малко тежички за четене, но определено смятам, че си заслужават.

При мен от класическите изпълнения може би ми остават само руските автори, но някак напоследък ми се чете нещо, което създава настроение, защото имам нужда от разведряване, а не да потъна още по-дълбоко в неизбежната тежест на човешкото битие и житие Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт