В момента чета ... 93

• 43 675
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • София
На мен и "Хана" и "Тихи години", въпреки че ми харесаха, ми стояха леко недовършени, все едно трябва да  има поне още една глава.

# 196
За мен "Тихи години" е най-добрата ù книга, "Хана" не ми хареса, а "Ноември" ми беше интересна, но въпреки че сюжетът е за едно неслучило се бъдеще, имах чувството, че чета за едно добре познато минало, затова и леко ми досаждаше.
Започнах "Звезди под клепачите" и чувствам, че с този писател няма да се получи химията - дразни ме. Поставя точки вместо запетайки и така едно нормално изречение се превръща в 4 от по една дума. Разбирам го, когато е акцент, но когато е постоянно, става досадно. И едни хитроумни вметки по философски теми като любовта и ядрената физика, единствеността и множествеността на света, относителността на времето - досадник! Иначе сюжетът е интригуващ, затова и продължавам.

# 197
Съгласна съм с вас и за мен сякаш не са довършени . И да не е книга хайде , че е много поправям се на глава/и .
А не разбрах защо има закрито (черни ленти ) . Какво е това ?

# 198
  • София
Символизира това, че са цензурирали писмата им.

# 199
Някой чел ли е Тъкачната вила на Ане Якобс? Двоумя се дали да инвестирам в нея, защото са общо 6 книги и никак не излиза евтино. Анотацията ми хареса, прочетох мненията и в Goodreads, които са само положителни. Но тук сме най-обективни Simple Smile

# 200
Приключих с "Паула" на Алиенде. Купих я от една "Алея на книгата" за 5 лв и честно казано изобщо не знаех за какво става въпрос. В последствие разбрах, че е биографична книга за живота на Алиенде от раждането и (та даже са описани събития и от преди това)  до постъпването на дъщеря и в тежко състояние в болницата и развилите се събития след това.
Доброжелатели в ГР в прав текст бяха изпляскали какво точно се случва, за което нямам думи. Ако ще четете книгата, изобщо не влизайте там.
Алиенде е от тези автори, които е трудно да определя харесват ли ми или не. Хубаво пише, но много ме натоварва да чета толкова много текст без почти никаква пряка реч. Също така на моменти пише за миналото и изведнъж следващото изречение е за настоящия момент. Не ми хареса как е структурирана книгата.
Крайната ми оценка е 4/5. Ако ви е интересен какъв е бил живота на авторката  до 1992 г., книгата ще ви хареса.

Продължавам със "Свирепа зима".
Интересно ми беше какво ще ти е мнението за Паула.  На мен много ми хареса, изобщо животът й, на Алиенде имам предвид, е цял роман, преминала е през толкова перипетии, толкова хора и истории. Много информация получих от нея за събития в другия край на света, които не съм знаела.

# 201
Тая ,, Тъкачна вила '' много се търси в ел. вариант - има я само първата следователно доста се чете .

Сеа, сеа , никъде не съм срещала такива черни ленти до сега . Непознато ми е и за това питам .

# 202
  • София
Нали за "Ноември" говорим? Grinning

# 203
  • София
Аз само "Тихи години" съм чела и много ми хареса. Даже я номинирах за книга на годината. Имам "Хана", но не смея да посегна към нея да не се разочаровам.

# 204
Някой чел ли е Тъкачната вила на Ане Якобс? Двоумя се дали да инвестирам в нея, защото са общо 6 книги и никак не излиза евтино. Анотацията ми хареса, прочетох мненията и в Goodreads, които са само положителни. Но тук сме най-обективни Simple Smile

Въпрос на вкус, но за мен е ужасно семпла история. Знаех как ще завърши още на първите пет страници. Някак си ми беше много предвидима. Прочетох първата от Библиотеката и не смятам да губя време със следващите.

# 205
Мисля, че на теб и "Хана" ще ти хареса.

# 206
И ,, Хана '' е хубава , но не колкото ,, Тихи години '' .

# 207
Много хубаво е написана и е интересна, всъщност си е чудесна книга, но мен ме дразнеха женските образи - нито една героиня не ми стана поне малко симпатична.

# 208
  • София
Няма да те разочарова "Хана", Дидка Simple Smile
Не я бави Simple Smile

# 209
  • София
А, ще я прочета. Сега съм почнала една лека кримка за продухване на мозъка, че нещо съм зациклила от началото на годината и всичко зарязвам. И след това.

Общи условия

Активация на акаунт