В момента чета ... 93

• 43 654
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • в сърцето на един мъж...
Някой чел ли е Тъкачната вила на Ане Якобс? Двоумя се дали да инвестирам в нея, защото са общо 6 книги и никак не излиза евтино. Анотацията ми хареса, прочетох мненията и в Goodreads, които са само положителни. Но тук сме най-обективни Simple Smile

На мен в началото ми хареса, има хубав стил, жената си пише добре, описала е доста правдиво обстановката по това време в Германия, отделно е добре запозната с Аугсбург, така че има елемент на истинност в това, което пише. На мен лично обаче ми дойдоха в повече 6 книги, защото тя в почти всяка в началото повтаря какво е станало в предната. Отделно ми идват прекалено големи и с напредването на самата история и поредицата от книги, последните две ми дойдоха малко дълги и досадни. Ако имаш възможност, вземи си първата от библиотеката и я прочети, за да видиш дали си заслужава да я купиш. Родителите ми ги четоха и се прехласнаха, колко са хубави и изключително написани, моето мнение е малко по-различно. Не съжалявам, че съм ги чела, харесаха ми като цяло, но можеше да са малко по-малък обем и не толкова много, т.е. повторенията ме натовариха и ми досадиха. Иначе фабулата е изградена добре, образите са пълнокръвни и интересни, обстановката също - явно е правила доста проучвания за индустриална Германия. Така че от това самата история доста печели. Мисля, че някъде по групите също се мотаеше електронна първата част. Преди да ги купиш, може би да прочетеш от библиотека или електронна и тогава да решиш.

# 211
"Нежна е нощта" не ми е била тежка, напротив, достъпна си е като стил и послания, много увлекателен сюжет, една от любимите ми, много "моя".
Ялом, "Палач на любовта" я препоръчвам -  много семпло, но достатъчно детайлно описани случаи на хора с различни психологически проблеми, засега само първия съм изчела, но ще чета и другите по-натам, пак съм служебно натоварена с друго за четене...

# 212
За мен всички книги на Ървин Ялом са бижу. Много елегантен стил на писане има, представя по много достъпен начин човешката психика. Повечето му книги са подходящи и за неспециалисти в областта на психологията. Има добро въображение и талант за писане. Автобиографичната му книга също е интересна. Heart

Иначе лично аз когато казвам , че една книга ми е тежка, имам предвид, че на душата ти става едно тежичко и меланхолично, а не че е трудно четивна.  Но е прекрасна , със сигурност, няма две мнения по въпроса. Blush

# 213
Довърших "Бруклин" на Колм Тойбин. Много ми хареса. Наистина съдбата на човека много зависи от характера му (някъде до бях прочела), но тази книга го потвърждава много елегантно.
Започнах "Евангелие на отровното дърво" без очаквания.
За мен тежък и неприятен писател е Здравка Евтимова. То чернотия, мъчнотия, гадост, лъч светлина не съм усетила при нея.

# 214
Довърших Чернобилска молитва.
Уникална книга, много силна. Остави ме без дъх.

Подхванах "Цинковите момчета", но май нямам нерви за две тежки книги една след друга.

Не знам и аз какво ми се чете.
Някоя обречена любовна история? Нещо разтърсващо.
Само да не е заради болест.
Идеи???

# 215
Някой чел ли е Тъкачната вила на Ане Якобс? Двоумя се дали да инвестирам в нея, защото са общо 6 книги и никак не излиза евтино. Анотацията ми хареса, прочетох мненията и в Goodreads, които са само положителни. Но тук сме най-обективни Simple Smile
В момента съм на втората книга. До момента много ми харесва историята. Аз обичам исторически романи, в които има от всичко. Втората книга започна без повторения от първата. За следващите ще кажа на по-късен етап. За сега ми харесва да я чета и ми е приятно с историите на героите. Мари и Кити са ми фаворитки.

# 216
  • Русе
Завърших годината с една книжка "Добре сме" на Нина Лакур. Не е лоша, бързо се чете.
По Коледа ми се четеше нещо актуално и по-леко и започнах "Да се завърнеш за Коледа" на Джоана Болури. Нищо особено не е книгата. Нямах и време за четене, та я откарах до миналата седмица.
Започнах "Чашата преля" на Франсоаз Саган. В началото съм.

# 217
Подхванах прословутия Мамник. Върви ми добре, има интрига. Като стил ми напомня на Риалити, няма излишни описания и действието върви бързо. Обаче много се дразня на речта на героите, особено на тези, дето трябва да говорят като прости селяндури. За 50 страници прочетох "к'во" и "т'ва" около 100 пъти сигурно Joy Разбирам защо авторът е написал така пряката реч, уж за да придаде по-голяма автентичност, но мен изключително много ме напряга тази реч.. а нямам големи претенции като читател, стига да е интересно

# 218
Охх като прочета такъв тип реч в българска книга и направо я пенсионирам на рафта. Не ми понася.

Отлагам го този Мамник и аз от доста време.. най-много още да го отложа Joy

# 219
Ще му дам шанс, зарибих се по историята. А и нали сериал ще правят, искам да съм в крак с модата хахах не знам дали Мамник ще ми хареса като книга/ сериал, но се надявам да не е като Войната на буквите Joy

# 220
Ървин Ялом не мисля, че е добър писател. Даже бях чела, че жена ми пише от негово име.
Много ми харесва Градинарят и смъртта. Направо ме залепи. Страхотна

# 221
Аз не се разбрах с Мамник.

# 222
Току що приключих "Жената с огледалото" на Е.Е. Шмит.

Аз съм абсолютен почитател на Шмит. Обожавам начина му на писане, красотата на езика му, но нещо с тази книга не се получи магията. До последно нищо не ме трогна и я прочетох на инат.
Книгата проследява живота на три героини: Ан живее в Брюж в епохата на Ренесанса, Анна в имперска Виена в началото на ХХ век, а Ани Лий в днешен Лос Анжелис. Разбира се съдбите им в някакъв момент се преплитат, но ми липсваше онзи триум на словото, който съм изпитвала от други книги на Шмит, където се чудех кой цитат да извадя по-напред. Тук нито една от героините обаче не успя да ми стане симпатична и да ме докосне.
Изчетох я само заради Шмит. Приемам, че за всеки влак си има пътници, явно аз не съм за този Simple Smile

# 223
Приключих "ДНК" и продължавам с "Водовъртеж" на Ирса Сигурдардотир.

# 224
  • Sofia
Приключих с втора книга от поредицата за мис Перигрин и съм пристрастена. Въпреки, че е по- скоро юношеска литература, много ми допадат книгите и начина на писане на Рансън Ригс. Оглеждам се за намаление по онлайн книжарниците, за да си купя и останалите книги, тъй като само 3та част я има електронна. Освен това в електронните не се виждат картинките, които ми казаха че доста допълват приятното възприемане на историята.

Продължавам сега с "Пазителят на тайни от Джайпур" на Алка Джоши. Първата книга, която четох от нея, ми хареса и тази потвърждава мнението ми за авторката. Пише увлекателно, а описаните цветни картини на Индия много ми допадат. Снощи едва я оставих, а днес от сутринта съм се залепила отново.

Общи условия

Активация на акаунт