В момента чета ... 93

• 43 655
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Заинтригувахте ме с този "Стъклен замък", и намерих книгата в pdf формат безплатно онлайн и я започнах.
На трета глава съм- "Пустинята", и съм втрещена. Дете не с един, а двама родители нарциси социопати.
Диагнозата е ясна и за лаици, незапознати с личностните разстройства от клъстър Б. Не знам как би могло едно дете да се съхрани психически и да съумее да води пълноценен живот като възрастен.
Ще чета. Донал ще чака.

"Пътят на душите" прочетох преди 2 години. Приемам я като куриозна теория, мехлем за скърбящата душа, и подхождам с огромен скептицизъм.
Рамаяна обаче искам да прочета. Имам едно старо издание на Махабхарата и Рамаяна но е силно съкратено, мисля. Бхавагaдгита не е там. Но може и да греша.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 17:38 от Dez

# 271
Това издание го купих ново от Книжен пазар миналата година - с неразрязани страници. В него е описана изцяло само войната и битката срещу Равана.
Сега чета едно, което купих преди НГ - Рамаяна, преразказана от Кришна Дхарма (може и да го има в Читанка), на издателство Веда. Тук историята е в проза, детайлно преразказана, като обхваща всичко.
Важно е да се знае, че оригиналният финал на Рамаяна е такъв, какъвто е описан в предговора на другата книга - краят на войната.
Всичко останало -
Скрит текст:
изгонването на Сита, раждането на децата, събирането им с Рама, смъртта на Сита и Рама, са добавени няколко века по-късно от друг автор, но за съжаление са станали толкова популятни, че днес се възприемат като неделима част от историята.

# 272
Нева Мичева - "Говори с Нева"

Нева е преводач на художествена литература и има рубрика в "Тоест", където читатели й пращат писма, понякога просто да споделят, понякога с нужда от съвет, и тя им отговаря... Може би стилът й не е за всеки, но на мен ми допада! Много е ерудирана и добросърдечна.

# 273
Прочетох "Стъкленият замък" - Джанет Уолс. Ооох, какво да кажа...
Усетих по абсолютно същия начин тази книга. Така ме разгневи и "Образована" на Тара Вестовер, също автобиографична. Имам огромно уважение към тези деца, които са успели да станат човеци, въпреки родителите си.

# 274
Ще потърся и аз Стъкленият замък. Четейки коментарите ви по книгата си мисля, че преди много време съм гледала филма.
Образована я имам на хартия в нас и чинно чака. Ще я предвижа по - напред в четенето.

# 275
  • Русе
Замъкът и при мен отлежава в библиотеката ми с непрочетени книги,точно поради тази причина, че ще изпитам тези емоции. Тези родители са пример какви не трябва да стават децата,кое не е редно и не е нормално в отношенията между хората. Бащата на баща ми е бил алкохолик и ги е пребивал всичките -3 те деца и майка им . Напуска ги и умира като клошар . Когато го погреба моя татко плака ( защото все пак му беше баща и съм сигурна, че е искал подкрепа, любов и грижа а не бой с колан и пиянски скандали). И какъв избор е имал като дете да попие този пример и да стане такъв или да разбере , че ще направи всичко възможно да има нормално семейство, отношения и работа. Татко е на 57г и до ден днешен не пое алкохол никога,дори и за празник ,дори и 50 мл. И така бих тръгнала да чета тази книга , че децата са направили избора да,не бъдат като родителите си. Само , докато пиша това ме връхлитат емоции. Такъв читател съм - емоционален.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 10:50 от lorito5678751

# 276
  • в сърцето на един мъж...
Завърших "Ледената река", много ми хареса, въпреки че малко ми беше объркващо коя каква е от героините. Наведе ме на мисли колко е било трудно да си жена по това време и как все още понякога жените не получават това, което трябва, което искат, не винаги има възмездие за тях. А да бъдеш жена акушерка е било изключително трудно в такива времена. Хареса ми, че е посветен на реална личност, може би по-късно ще потърся дали наистина има повече информация за самата Марта. Хареса ми, защото няма нищо захаросано в него, а времената са описани такива, каквито са - животът е бил тежък, труден, поминъкът на много хора зависи от реката, без нея - животът е труден. А още по-трудно е било за жените. Харесва ми, че говори за брака - за този, който рядко се открива - когато двама души не само гледат в една посока, но се допълват така, че правят едно цяло и в него няма по-добър или по-лош. Разкрива ни и какво е да си майка в тези времена, когато често заради условията, жените са губили деца. Това е белег, който остава за винаги. Хареса ми и поетичната справедливост, която Марта въздаде Simple Smile

# 277
Заинтригувахте ме със Стъкленият замък. Потърсих я, за да я купя, но навсякъде е изчерпана. Единствено в книжен пазар я намерих, но цената е ... уауу ....

# 278
Електронна се намира за свободно сваляне, няма нужда да пълниш гушите на търгашите в КП.
Прочетох "Момичетата от пансиона" от Симон Сейнт Джеймс. И аз не знам защо ми беше, но се доубедих, че книги от този тип вече са крайно неподходящи за мен. Приключвам въобще с Бениториал, защото всичко, което издават, е насочено към друг тип читатели.

# 279
  • в сърцето на един мъж...
Електронна се намира за свободно сваляне, няма нужда да пълниш гушите на търгашите в КП.
Прочетох "Момичетата от пансиона" от Симон Сейнт Джеймс. И аз не знам защо ми беше, но се доубедих, че книги от този тип вече са крайно неподходящи за мен. Приключвам въобще с Бениториал, защото всичко, което издават, е насочено към друг тип читатели.

Какво не ти хареса в нея? И какво имаш предвид за Бениториал? В смисъл, не съм от издателството, просто имам няколко техни книги, които ми харесват. Затова питам. Тази не съм я чела, но им харесвам Дъгони, а също така и Алка Джоши. На мен са ми в листата за много харесвани книги.

# 280
  • Mostly in my mind
Тук я дава налична https://borsabolid.com/bg/knigi/10462-stykleniqt-zamyk.html

Може да попитате и по фейсбук групите

# 281
Това е сайта, от който исках да поръчам преди време и единствената опция за плащане беше предварително с карта и тук го изкоментирахме че най-вероятно е фейк ,защото не е истинският сайт на борса Болит.

В другата тема за електронни книги са я качили "Стъкленият замък".

# 282
Ако кажа какво не ми хареса в нея, ще има засегнати, които пък са я харесали, затова си спестявам подробностите с по-общото заключение, че не спадам към читателите, към които издателите са се насочили. Харесвам книгите на Леге Артис, Жанет45, ICU, Кръг, Унискорп, Лабиринт, Колибри. Преди следях и Изток-запад, но в последно време наблягат на селфхелп литература, така че без тях.

# 283
"Тайните, които не разкрихме" много ми хареса. Затворих я и отворих да препрочета "Доктор Живаго"

# 284
  • София
"Тайните, които не разкрихме" много ми хареса. Затворих я и отворих да препрочета "Доктор Живаго"
И на мен ми хареса, но не съм чела "Доктор Живаго" (но ще се поправя). Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт