В момента чета ... 93

• 43 585
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Вейда, благодаря за отзива. Мен обемът ме спира честно казано. 😄
Чета "Absolvo te" на Бърдаров. Около средата съм. Интересна ми е, но нищо общо с емоциите, които имах когато четох Аз още броя дните.

# 466
  • някъде другаде
Аз харесвам Рута Сепетис и също смятам скоро да започна "Фонтани на мълчанието" и съм почти сигурна, че ще ми допадне много.
Вчера започнах "Малинверно" на Доменико Дара. Засега ми харесва стилът на писане на автора.
Почти  свършвам "Фонтани на мълчанието". Много ми харесва.

# 467
Бях в ужасен период за мен. Не съм чела от няколко месеца, все подхващах и някак на второто изречение не можех да продължа.

Снощи започнах “Цветя над ада” на Илария Тути. Успя да ме увлече и някак се зарадвах, че отново успявам да чета и да ме “погълне” историята.

П.П. Имам толкова подарени и купени книги, че не знам кога ще ги изчета. Дано не залитна да купя нещо. 😂

# 468
  • София
И аз я харесвам Илария Тути. Чакам от Столична библиотека следващата книга след "Цветя над ада", а междувременно прочетох "Като вятър същит със земята" - много приятна.
През уикенда започнах "Стълбата на Яков" - Людмила Улицка - няма такова удоволствие, направо се размазвам. Blue Heart

# 469
  • в сърцето на един мъж...
Аз малко разчупих каръка със "Замини за Париж" - историята ни среща със Стела, която е редактор, има проблеми с властната си майка, която държи да контролира целият й живот и е изградила собствения си въз основа на постоянен график и ежедневие без отклонения. Докато майка й не почива и тя получава билет за Париж и бележка - "Замини за Париж". Там Стела преоткрива себе си, разкрива миналото на майка си и открива една рокля на Диор, която й помага да разбере себе си по-добре и да открие какво ще я направи щастлива. Хареса ми, не е литературен шедьовър, но е интересна, тъй като преплита и историята на Викторин, музата на Мане и Тулуз Лотрек.

# 470
  • София
Аз с Тути не се спогодих. Нещо малко ми е ...туткава Grinning Нещо не ми достига в нейните книги.
"Цветя над ада" дори не довърших.

При мен каръка няма разчупване. Спрях "Илинден", почнах на руски да слушам "Тоннель" на Яна Вагнер (Блакай Wink ), но нещо не ме "дърпа" да я слушам, та ще видим.

На хартия чета "Заветът на водата", но и там положението е аналогично - не ми върви, макар че има всички предпоставки да не е така..

А днес от библиотеката ще взема "Пушача" - първа част от трилогията "Домът, в който..."

# 471
Миж, аз вчера почнах да чета една трилогия на Нора Робърт и даже съм на 100ната страница. Та явно ме грабна историята. Може би трябва да смениш жанра.

# 472
Миж, аз вчера почнах да чета една трилогия на Нора Робърт и даже съм на 100ната страница. Та явно ме грабна историята. Може би трябва да смениш жанра.
Ще споделиш ли коя е трилогията? Аз съм голям почитател на Нора Робъртс.

# 473
Ще споделиш ли коя е трилогията? Аз съм голям почитател на Нора Робъртс.

Да, разбира се - трилогията "Сърцето на дракона", в момента чета първата "Пробуждане". Отделила съм си отдавна тази и "Хроники на вестителката", като я чакам да си довърши и "Прокълнатите булки".

# 474
Прочетох „Легенди и лате“  на Травис Болдри. Имаше потенциал да бъде уютно фентъзи, но всичко се прецака като се вкара блудкава лгбт линия. Вече дори орките и сукубите не са в от еднополови любови.
Легенди и лате и за мен беше голямо разочарование. Доста посредствена книга и много компромисен стил на писане. Не знам на какво се дължи високата ѝ оценка в Goodreads. Харесвам young adult литературата, но тази е много лош роман за деца в начален курс. ЛГБТ по принцип не ме дразни, когато е поднесено добре и стои хармонично в историята. Тук обаче е като кръпка, сложено просто за да го има.

# 475
Отделила съм си отдавна тази и "Хроники на вестителката", като я чакам да си довърши и "Прокълнатите булки".
От Хроники на вестителката съм прочела първата книга - Година първа. Мога да кажа, че страшно много ми хареса. Започнах втората книга, трябва да намеря време да я дочета.

# 476
Отделила съм си отдавна тази и "Хроники на вестителката", като я чакам да си довърши и "Прокълнатите булки".
От Хроники на вестителката съм прочела първата книга - Година първа. Мога да кажа, че страшно много ми хареса. Започнах втората книга, трябва да намеря време да я дочета.

Аз до сега нямах време за тях, че учих, но сега съм свободна и мога да чета повече Simple Smile

# 477
Много съм щастлива, че успях да се откъсна от простотиите и да си чета пак любимите трилъри.

Заредила съм Балдачи, Патерсън, и още няколко, които бяха много модерни миналата година, на така и не стигнах до тях.

Сега гледам, че СББ медия издават някаква поредица на Скот Мариани - “Изгубената реликва”. Някой дали я е чел?

Както и на Лиса Гарднър са започнали нова поредица, дали нея също някой я е чел?

Благодаря ви предварително!

На Нора Робъртс имам “Нишките на съдбата” и “Аленият шал на смъртта”. Ще ги включа по-напред в списъка щом е добър автор.

# 478
Започнах заради читателския клуб Забравените в неделя и дотук ми харесва, динамична е и се чете бързо.

# 479
Дочетох на Франческо Фиорети "Тайната библиотека на Леонардо". Интересна книга, но доста разхвърляна. Факти от тук от там. Някаква криминална история, която никак не се вписа и не ме зариби. Май друга негова книга няма да подхвана.
Започвам Людмила Улицкая "Искрено ваш Шурик", любим автор.

Общи условия

Активация на акаунт