Майчинството счетоводно - 100

• 35 158
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Благоевград
Здравейте! Това значи ли, че аз като съм била в болничен от 02.04.2025 до 04.05.2025 ще имам превод на 05.05.2025 г.?

# 571
Не мисля. Срока на работодателя да подаде този болничен в НОИ е 10/05
Здравейте! Това значи ли, че аз като съм била в болничен от 02.04.2025 до 04.05.2025 ще имам превод на 05.05.2025 г.?

# 572
  • Благоевград
Не мисля. Срока на работодателя да подаде този болничен в НОИ е 10/05

Болничният ми е подаден още през април.

# 573
  • В полите на Пирин планина
Може да видите дали е заложен във ведомост в сайта на НОИ за изплащане.

# 574
Здравейте, имам въпрос.
Бременна съм (по прм 16.11.24), обаче края на декември (30.12.24) започнах да повръщам, имах и проблеми със зъб, ЛЛ ми пусна болничен. Щях да се връщам на работа, но се влоших много с повръщането и влязох в болница (в която работя). От там ми пуснаха болничен и го подновявах на ЛКК. Последният болничен ще е до 08.05. След това се връщам на работа. Притеснява ме, че не знам как ще се чувствам и ако не се чувствам добре, какво мога да направя? Имам отпуск само 20 дни.
45дневния преди раждане ми се пада от 09.07.25.
ВТР - 23.08.25г.
Има една дупка 12 дни..  нямам проблем да си работя и докрая, просто се притеснявам как ще съм, тъй като едва от по-малко от месец не повръщам.
Позната ЛЛ ми каза, че ако се прекъсне болничния, после започна нов, се започва ново отброяване до 180 дни. Това вярно ли е?
А ако се стигне до ТЕЛК, какви са проблемите там? Понеже и АГ и други хора са ми казвали ‘да не се стига до Телк’. Какви са особеностите и необходимите неща там?
Извинявам се ако не е на правилното място въпросът ми, търсих инфо в гугъл и в бг мама, но ми излизат противоречиви мнения или твърде стари публикации.

# 575
Опция е да ползвате неплатен отпуск.

# 576
  • София-Младост
В две календарни години може да ползвате непрекъснат болничен 360дни. Тези съкращения ВТР прм, не разбрах какво означават.
Така или иначе повръщането е в първия триместър и не би трябвало накрая да ви се случи отново, но ...не съм лекар.

# 577
В две календарни години може да ползвате непрекъснат болничен 360дни. Тези съкращения ВТР прм, не разбрах какво означават.
Така или иначе повръщането е в първия триместър и не би трябвало накрая да ви се случи отново, но ...не съм лекар.
При мен беше точно обратното. Първите няколко месеца нямаше нищо, но последните беше ад. Непрестанно ми беше лошо и повръщах. Всички мои приятелки пък изобщо не им е било лошо. Тази генерализация, че само първия триместър е с гадене и после всичко изчезва никога не съм я харесвала и не знам при някого да е било така.

# 578
Азара , лично аз не бих си хабила отпуск, който ще е много по-нужен след края на майчинството при адаптация на детето или вместо болничен. ТЕЛК не се минава много по-различно от ЛКК.

# 579
И аз така мисля за телк-а, ама много хора плашат. Та нямам идея как стоят точно нещата и на кого да вярвам. Неплатен отпуск не ми е вариант. Друг е въпроса, че съм още и в изпитателен срок.

# 580
Моето "минаване" пред ТЕЛК беше само по документи. Нито са ме разкарвали някъде, нито нищо, за което съм безкрайно благодарна. Сега, когато предстои да дам детето на ясла, се радвам че не си използвах полагаемия отпуск. През две седмици е болен (не сериозно, но все пак) само от ходене по площадките.

# 581
Здравейте
Бременна съм и последния ми болничен беше до 3.05. Издаден ми е нов от 4.05. до 2.06.,но терминът ми е на 2.07. Въпроса ми е:не трябваше ли да ми издадат болничен от 4.05. до 17.05. и от 18.05. до 2.07 да ми е 45 - дневния?
По моите изчисления и това, което знам излиза, че този, който са ми изпратили е грешен и трябва да се коригира, затова не го предадох и ще ги търся за разяснение, но това ще стане утре, а аз искам да знам дали изобщо съм права в случая.... Да не се изложа 😁😁

# 582
ЛКК няма как да знаят от кога влизаш в 45дневния болничен. Затова като си носила документите е трябвало АГто изрично да посочи в амбулаторния лист до коя дата да ти е последния болничен от ЛКК.
Здравейте
Бременна съм и последния ми болничен беше до 3.05. Издаден ми е нов от 4.05. до 2.06.,но терминът ми е на 2.07. Въпроса ми е:не трябваше ли да ми издадат болничен от 4.05. до 17.05. и от 18.05. до 2.07 да ми е 45 - дневния?
По моите изчисления и това, което знам излиза, че този, който са ми изпратили е грешен и трябва да се коригира, затова не го предадох и ще ги търся за разяснение, но това ще стане утре, а аз искам да знам дали изобщо съм права в случая.... Да не се изложа 😁😁

# 583
Ами то клиниката където ходя е и Лкк-то, доктора е в комисията, пише си и на амбулатория лист от всеки преглед кога е, а и момичетата по принцип си следят нещата. Ако знаех, че трябва изрично да ги предупредя щях да го направя.
Значи съм права, болничния трябва да се поправи както аз си мисля, така ли?

# 584
  • София-Младост
По-скоро 45 дневния ще прекъсне другия.

Общи условия

Активация на акаунт