Майчинството счетоводно - 100

• 35 317
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря за отговора! А може ли от 1 седмичен болничен от ЛЛ и след това 2 седмичен от обикновено АГ с диагноза бременност, без прекъсване да вляза в болничен за бременност от ЖК? В момента съм в такъв 2 седмичен болничен от обикновено аг с диагноза бременност. В момента нещата са на кантар с бременността и изчаквам дали ще изляза в неплатен или ще се запиша на ЖК и ще изляза в непрекъснат болничен. Сложно е при мен, понеже бях пред напускане, но разбрах че съм бременна и не ми стиска да напусна и да търся ново място и докато се запиша на ЖК и изляза в непрекъснат болничен използвам други варианти.

# 286
  • В полите на Пирин планина
Следващият болничен трябва да е от ЛКК, ако няма поне един работен ден .

# 287
А може ли на ЛКК да ме прати друго аг след като се запиша на ЖК, без да ми е издавала 14 дневен преди това при положение че вече имам друг 14 дневен от друго аг? 
Следващият болничен трябва да е от ЛКК, ако няма поне един работен ден .

# 288
Не виждам проблем да не стане, стига да има причина да сте в болничен...

# 289
А проблем има ли че болничния от Лл свършва в петък, а 14 дневния от Аг започва в понеделник? Проблем ли са събота и неделя?

# 290
Здравейте,имам следния казус: в болнични съм/домашен/, но ми се наложи да вляза в болница. Нужен ли ми е в този случай болничен лист от болницата за престоя ми тук? Благодаря.

# 291
А проблем има ли че болничния от Лл свършва в петък, а 14 дневния от Аг започва в понеделник? Проблем ли са събота и неделя?

Не е. Болничен лист се издава, от момента, в който има причина за него.

Здравейте,имам следния казус: в болнични съм/домашен/, но ми се наложи да вляза в болница. Нужен ли ми е в този случай болничен лист от болницата за престоя ми тук? Благодаря.

Да. Той прекратява предишния.

# 292
Lady Brinne, благодаря. При условие, че първият ми болничен е за тази и следващата седмица, а този от болницата- за четвъртък и петък на настоящата седмица/онзи и по-онзи ден/,пак ли трябва да помоля болницата да ми издаде? И ако прекрати,ще прекрати първия само за тези 2 дни/четвъртъкипетък/? А за следващата седмица ще си е в сила отново първият?

# 293
Тогава може и без това упражнение. 👍🏻

# 294
Някой има ли информация или идея поне кога ще бъде изплатено майчинството за Февруари? Няма още ведомост с ПИК като проверих, 5ти е сряда, понеделник е 3ти март неработен ден. Остава за 6то число ли?

# 295
При мен пише 04.03.2025.

Някой има ли информация или идея поне кога ще бъде изплатено майчинството за Февруари? Няма още ведомост с ПИК като проверих, 5ти е сряда, понеделник е 3ти март неработен ден. Остава за 6то число ли?

# 296
При мен пише 04.03.2025.

При мен стои "в момента се обработва". Мислех,че петък ще видя ведомост,  но не.

# 297
Здравейте и аз да попитам нещо че вече се обърках .Родих на 27.01 и тогава ми пуснаха и болничния от родилното.Сега маичинство ли трябва да получа или  болничния е маийчинството

# 298
От 45 дневния болничен до 410тия ден си все едно в болнични /90% от брутния доход изчислен за периода 24 месеца преди 45дневния болничен/. Като от 45дневния до 135тия ден имаш болнични /45+42+48/, а след това подаваш заявление за останалите дни 136-410 към работодателя.
След това от 411ден до навършване на 2годишна възраст на детето си в обезщетение за отглеждане на дете - сумата е фиксирана в зависимост от това, което е заложено в държавния бюджет/за тази година остава 780лв/
Здравейте и аз да попитам нещо че вече се обърках .Родих на 27.01 и тогава ми пуснаха и болничния от родилното.Сега маичинство ли трябва да получа или  болничния е маийчинството

# 299
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт