Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 19

• 48 019
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Ами най-вероятно е излязло някакво такова съобщение на екрана, защото самият касиер ми каза,че така му излиза.

# 691
  • Пловдив
Когато е с изтекъл срок, не може да се маркира. Излиза на нулева цена.

# 692
Когато е с изтекъл срок, не може да се маркира. Излиза на нулева цена.
Няма как да се случи това, защото баркодът не носи информация за срок на годност. Ако носеше, то всеки път, всеки артикул, всяка партида, влизаща в обекта трябва да се вкарва като нов системен код, което е непосилна работа и не се вкарват от касиерките, а централно. Почти всички работят със SAP -  примерно имате мляко Боженци 2%, на системния им SAP код е закачен съответно 1 баркод. Това мляко може да им идва два пъти в седмицата, като доставка, няма как при всяко идване да му се задава някаква си характеристика за срок на този един и същ баркод, защото те имат и от новата, и от старата доставки.
Възможно е, както казаха по-назад, да излиза просто съобщение на дисплея на касиера, но на автоматична каса малко ме съмнява да излиза.
Ако не излиза код на касата - значи централно не са го активирали като активен код за продажба или е артикул, който са го вкарали еднократно в магазинната им мрежа и са му сложили срок на активност за продажби.

# 693
  • Пловдив
На мен ми се е случвало. Направо ми го издърпаха от ръцете... После се сетих, че и преди се е писало за това и го отдадох на изтекъл срок.

# 694
Те намалените нали имат допълнителен етикет с код? Предполагам е обвързан със срока на годност им им излиза при маркирането.

# 695
  • Пловдив
Точно от рафта с намалението беше, но не на всички лепят такива стикери.

# 696
  • Буркина Фасо
май се объркваме с разясненията.
има стоки с изтекъл срок, които преди това са били намалявани с 30 или 50 %
случвало ми се е продукт да е бил намален на 30%, в последният ден да е на промоция (не могат да го намалят с 50%), и на другия ден вече да му е изтекъл срока.
те не могат да минат на каса.

стоки с изтекъл срок без намаления и без промоция.
пропуск на персонала да ги бракува. могат да минат на каса.

# 697
  • 1st floor
В Билла видях Коста доро екстра върджин lextra за 14 лв. Намален е с 42%. Хубав ли е като качество за тази цена? Горчи ли?

# 698
Хубав е зехтинът Costa'd oro l'extra. На мен не ми горчи. Преди това взех La colline на същата марка, той сякаш беше по-ароматен.

# 699
Идвам да изкажа възмущение от "офертата" на Фантастико. Дават талон за 60% отстъпка за сладолед при достигане на определена сума за едно пазаруване. Сладоледите са Милка и Орео на клечка, в кутия по 6 броя. Днес се засилих да взема и какво да видя?! Редовна цена за кутия 30 лв. Абсурдно е.

# 700
  • софия
Ооооо, Фантастико! Тази седмица купих наяден сладолед от витрината. Изобщо не ми е хрумвало да го проверявам. Грабнах този най-отгоре. Такава гнус не съм изпитвала отдавна. Писах им, обясниха, че били направили проверка и нямало други нагризани. Имах си хас да има и други! Коректни са и ми предложиха комплимент в знак на извинение, но не съм ходила да видя какъв е. Този път смятам да си го взема, че не е първи път нередност, но предишните пъти просто бях ок да коригират нещата. Но с този сладолед беше отврат.

# 701
  • София
Ооооо, Фантастико! Тази седмица купих наяден сладолед от витрината. Изобщо не ми е хрумвало да го проверявам. Грабнах този най-отгоре. Такава гнус не съм изпитвала отдавна. Писах им, обясниха, че били направили проверка и нямало други нагризани. Имах си хас да има и други! Коректни са и ми предложиха комплимент в знак на извинение, но не съм ходила да видя какъв е. Този път смятам да си го взема, че не е първи път нередност, но предишните пъти просто бях ок да коригират нещата. Но с този сладолед беше отврат.
Ужас! На клечка/фунийка ли беше или кутия, от която е ядено с лъжица? Да знам за какво да гледам. Simple Smile

# 702
Сладоледи като взимам внимателно оглеждам, че често са смачкани, няма шанс да не видя ако е бил отварян. Трябва много да бързам и да не погледна.

# 703
  • софия
Бързах и изобщо не погледнах. Няма да се повтори.
На клечка. След това като разгледах и опаковката му беше доста намачкана. Беше отворен по лентата отгоре. Дъщеря ми взе да яде и каза, че бил много малък. Аз ѝ отговарям, че сигурно са намалили грамажа.
Скрит текст:

# 704
Отврат наистина!

Общи условия

Активация на акаунт