Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 19

• 48 023
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Фантастико май само в София има.

# 676
С манго и мед в нашия филиал е намален на 50%. От 17 и нещо цената е 8.99 нещо такова.
 Ще се приложи двойно намаление ако и при теб е намален сладоледа и ще ти излезе без пари.

Фантастико май само в София има.
София, Перник, Ботевград, Кюстендил, а сега предстои и откриване в Пловдив.

# 677
  • Под Слънцето
И аз съм за манго с мед, щом няма предложение за  този с макадамията, че ми е най-любим. Yum

# 678
Днес в Била за един от продуктите в промоция видях, че всички бяха с изтекъл срок на годност.  Съответно не купих нито една бройка.
Има ли мейл, на който мога да им пиша? Имат ли право да продават продукт с изтекъл срок, било то и на промоция, без това да е изрично упоменато?

# 679
С изтекъл срок би трябвало да е бракувана тази стока. С изтичащ срок ги намалят. Даже в аптеките ( со фармаси) имат кош с кратък срок на годност, които са на 50%. Понякога не е толкова кратък ( 3 месеца) и се възползвам

# 680
  • София
Бих сигнализирал веднага в магазина без да се допитвам и без последваща комуникация по мейли.
Ако са пропуснали пакети с боб, едва ли има риск за някого, но ако е прясно месо или риба примерно, може и да е опасно. С бърза реакция най-малкото ще предпазя евентуално други хора.
По никой начин не може да се продава такава стока, не.

# 681
Можеше да си вземете редовни срещу тези с изтекъл срок, нали имат такава кампания 😃
Скрит текст:

Днес в Била за един от продуктите в промоция видях, че всички бяха с изтекъл срок на годност.  Съответно не купих нито една бройка.
Има ли мейл, на който мога да им пиша? Имат ли право да продават продукт с изтекъл срок, било то и на промоция, без това да е изрично упоменато?

# 682
Момичета има ли къде да видя пилешкото филе в Т маркет промоционалното за кой магазин важи? Питам за Пловдив.
В Билла има на промоция пилешко филе (от гърди, без кожа), 6.99 лв на 650 грама. (малко над 10 лв/кг) Купих тамън 2 бр.
На тази цена има винаги на промоция, но в T-market е на 6.99лв./кг.

# 683
  • Буркина Фасо
взимаш колкото си искаш такива продукти, взимаш и такива  в крок на годност, минаваш на каса, оставяш им тези с изтекъл срок, а редовните ти остават подарък от Билла (безплатни).
няма смисъл от сигнализиране според мен. те си го знаят. евентуално ще те попитат за кой магазин става въпрос, ще ти обещаят, че ще направят проверка  и след седмица в същия магазин може да намериш отново стока с изтекъл срок.

# 684

Аз бих писала, ама на КЗП и БАБХ. Това е нагло от тяхна страна!

# 685
  • Буркина Фасо
почти съм сигурен, че подобни продукти няма да минат на каса, но да, неприятно е и е нарушение.

# 686
Аз съм сигурна , че нищо няма да ми стане след консумация точно на този продукт с изтекъл срок - бира. Но някак е прецакване да дам пари за нещо с изтекъл срок. Изглежда , все едно са я намалили , защото е такава. Ако беше с изтичащ срок- Ок. Но тя е изтекла на 11 май, а е намалена от 15-ти...

# 687
почти съм сигурен, че подобни продукти няма да минат на каса, но да, неприятно е и е нарушение.
Срокът на годност не е обвързан със системен код или продуктов баркод и би минал както обикновено на каса.
Явно нямат персонал и едвам смогват, което не е извинение разбира се.

# 688
Миналият месец пазарувах в Била и на касата при маркиране излезе, че едно от киселите млека е с изтекъл срок на годност. Чак тогава го погледнах и така беше, върнах го.

# 689
  • София
Няма как да се случи това директно.
Бар-кодът на това мляко е еднакъв и на годното до вчера, и на годното до утре.
Възможно е само да излиза съобщение на екрана, че от този продукт има партида с такава годност и съответно касиерът да погледне. Но не и автоматично.

Общи условия

Активация на акаунт