Заболявания причинени от начина на хранене/ живот

• 10 153
  • 196
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Отелът наистина е много ароматен и приятен за пиене. Но, сигурно и кокаинът е приятен за смъркане.

# 91
Ние правим сироп от отел, много е ароматен. За първи път чувам, че увреждал мозъка, може ли линк с източника на тази информация?

# 92
Чак да уврежда мозъка, не е. Но че е забранен за дестилация в ЕС, е факт.

https://www.bgfermer.bg/Article/6576787

# 93
Чак да уврежда мозъка, не е. Но че е забранен за дестилация в ЕС, е факт.

https://www.bgfermer.bg/Article/6576787

Зависи колко метилов алкохол съдържа. По-назад обясних.

# 94
Сиропът не съдържа никакъв алкохол.

# 95
Да, съдържа гроздов сок, захар и натриев бензоат за пресичане на ферментацията и удължаване на срока на годност.

# 96
Сиропът не съдържа никакъв алкохол.

Обаче виното съдържа и това е опасното. Прочетох го в списание "Менте и оригинали" през 90-те.

# 97
  • София
Според мен стресът е най- големият фактор за болести.
Познавам за съжаление немалко хора, които нито пушат, нито пият, движат се, здравословно ядене и т.н. По- правилно е да кажа - не пушеха, движеха се. Познавам и пияндета, които са с по- добри показатели от моите, защото са  спокойно и животът им е на шега и са егоисти.

# 98
А моята тема. Не пия, не пуша, не ям захар, бяло брашно, избягвам млечни продукти, не пия безалкохолни и сокчета, не се доближавам до маргарини и изкуствени подсладители. Не консумирам нищо в лъскави опаковки, снаксове, вафлички, бисквити и подобни. Пия 2 литра вода и ходя на фитнес 2 пъти седмично по 1 час. А и кафе не пия, а черен чай.
Все пак какво ядеш? Сигурно ще започнеш с броколи, но давай останалото.

# 99
  • Paris, France
А моята тема. Не пия, не пуша, не ям захар, бяло брашно, избягвам млечни продукти, не пия безалкохолни и сокчета, не се доближавам до маргарини и изкуствени подсладители. Не консумирам нищо в лъскави опаковки, снаксове, вафлички, бисквити и подобни. Пия 2 литра вода и ходя на фитнес 2 пъти седмично по 1 час. А и кафе не пия, а черен чай.
Все пак какво ядеш? Сигурно ще започнеш с броколи, но давай останалото.

Е, преди 50 или 100 години, когато не е имало боклуци в лъскави опаковки, безалкохолни и захарта и кафето са били лукс, какво са яли според тебе?

1. Листни зеленчуци и билки - спанак, лапад, маруля, коприва, магданоз, копър, кориандър, джоджен, пелин итн.

2. Яйца. Най-удобната и много полезна храна. В райони с много инфекции ям варени яйца. Могат да се ядат и бъркани, пържени, на суфле, във вода без черупката, в чаша. Стават във всички варианти на котлон, в микровълнова ако пътувам и си взема Range mate с мене.

3. Риба. Няма да казвам колко вида има. Пържена, печена, варена, изкисната ако е осолена и сготвена, на пара, панирана, в сос, студено или топло пушена.

4. Месо.

5. Вътрешности. Агнешки черен дроб и говежди език са ми хитови деликатеси, но има и други. Също кости, крака за бульон и желатин.

6. Ядки. 1000 вида са сигурно. От ореха на двора, през бадеми до чия и други изгъзици.

7. Ядкови млека - правят се много лесно, даже и от овес. Заместват доста успешно прясното мляко в много рецепти. От тях става и нещо като кисело мляко и вегански сирена. 

8. Плодове. Всякакви сезонни и докарани от майна си Райна. Има пресни, сушени, полусухи, с костилки, без костилки и по всяко време на годината.

9. Корени. Ямс, картофи, моркови, сладки картофи, маниока, ряпа, речички, алабаш, пъщърнак, цвекло, джинджифил, куркума, лук, чесън. От тях стават хубави пюрета.

10. Бобови. Всякакви видове боб, нахут, бакла, леща, От водата, в която са варени бакла и нахут става веганска майонеза. Стават и за пюре.

11. Всякакви зеленчуци - патладжани, чушки, домати, целина, бамя, пащърнак. Доматите са плодове, но са класифицирани като зеленчуци.

12. Зърнени. Всякакви цели зърна и брашна от тях. Тя пише, че не яде бяло брашно. Ръж, пшеница, ечемик, овес, царевица, ориз, киноа, лимец. Може да ги яде цели, в изделия от брашно като хляб или кекс, на пюре като полента и мамалига или ячонско мочи. 

13. Лук, чесън, праз за вкус.

14. Какао и домашен шоколад или шоколадови сосове.

15. Меласа, която е богата на много витамини, макар и сладка. Има вкус на шипково пюре. Пчелен мед.

Даже млечни яде, макар и да ги избягва. Че тя си яде супер разнообразно и пълноценно! Даже и сладки десерти може да си направи със сушени плодове и ядки.

# 100
Благодаря, Невена, за изчерпателния отговор!😊

# 101
Не се бъзикам, честно ще споделя.
Родителите ми са пушачи, от малка израснах в такъв дом.. Имам сестра и тя е пушачка но слава  богу живее в друг град. Не знам как щях да ги търпя иначе  и може би заради миризмата съм намразила цигарите от малка. Никога не си позволих да ги пробвам.
Кафе съм пробвала но не ми хареса, а алкохол никакъв не харесвам.
За съжаление водя нездравословен начин на живот за което съжалявам. Не обичам риба(само цаца и скумрия )има много видове но не съм искала нито пържена нито пък друг вид.Спанак, лапат, броколи, коприва, кис мляко каквото и да е също не ям.
Плодове хапвам понякога, но как да се насилвам да пия вода???
Пия по много малко вода , а за мое съжаление си падам по газираното.

# 102
Герито , а със здравето как си и на колко години си?

# 103
Чувствам се добре Simple Smile нямам псих. отклонения както мислите. Често ходя на проф, пускам си пкк и хормонални. Никакъв проблем няма,но имах проблем с кг и бях тръгнала към диабет.
Слава богу ми помогнаха л-ва и всичко се нормализира.
От малка съм по затворена а не общителна толкова, това донякъде е от .. Баща ми беше строг малко, нямах толкова розов живот.
Чувствах страх от него, освен затворена съм и много притеснителна.
Бързо ме хваща параноята за много неща.
Обичам да бъда сред хора а от както родих съм по самотна както казваше една приятелка - все едно съм в затвор.
Сега като родих я разбирам на пълно, за баби не ми се коментира, има 2 но едната все едно я няма!
Всеки млад е по различни градове, рядко стари п-ва съществуват.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 18:57 от Герито Ангелова 749917

# 104
  • Paris, France
нямам псих. отклонения както мислите. Често ходя на проф, пускам си пкк и хормонални. Никакъв проблем няма,но имах проблем с кг и бях тръгнала към диабет.
Слава богу ми помогнаха л-ва и всичко се нормализира.

Е, никой не мисли, че си луда, споко. Така ядат повечето млади хора.

Извинявай, но няма как да няма проблем, а да си пред диабет 2. Проблемите, водещи до ИР и диабет започват много преди да се стигне до преддиабет и повечето са видими в лабораторните изследвания, но за съжаление нормите не са оптимални и затова изглежда, че ни няма нищо. Също и много вещества изобщо не се изследват рутинно.

Общи условия

Активация на акаунт