Заболявания причинени от начина на хранене/ живот

  • 10 133
  • 196
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 438
Да разбира се има.
Имах хормонални проблеми, и следователно с килограмите.
Освен това пиех и хапчета за нормализиране на менстр. Но не се оправих нещата, изживях трудни моменти и се отразиха жестоко.
Но успях да сваля няколко кг и следващите фез си бяха в норма.
Бъдете здрави

# 106
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 433
Внимавайте с риска от диабет, с това шега не бива.

# 107
  • Мнения: 438
Все едно ми е, преживях много страшни неща.

# 108
  • Paris, France
  • Мнения: 17 387
И аз пиех хапчета за менструацията, която накрая изобщо не идваше без хапчета, но като се разбра, че имам ИР, почнах Метформин и да намалявам ВХ, започна да идва без хапчета, редовно. После прочетох за йод, магнезий, витамини, омега 3 и спрях и Метформин и всичко беше наред до менопаузата. Даже и менопаузата ми мина без драми, без болки и кървене, без топли вълни. Е, още пия витамини, особено Д3.

Невъзможно е да има проблеми с КЗ и да няма никакви проблеми с други хормони. Понякога са в норма, но съотношението не е оптимално.

# 109
  • Мнения: 2 179
Все едно ми е, преживях много страшни неща.

Какво сте преживяла ако искате споделете, всички преживяване много неща, на тази земя сме да си научим урока, опитайте се да вървите към висока вибрация, към добро, колкото и да е трудно, ако ви сполети е някоя болест, като диабет става по-лошо и потъвате още.

# 110
  • Мнения: 3 272
Все едно ми е, преживях много страшни неща.

Какво сте преживяла ако искате споделете, всички преживяване много неща, на тази земя сме да си научим урока, опитайте се да вървите към висока вибрация, към добро, колкото и да е трудно, ако ви сполети е някоя болест, като диабет става по-лошо и потъвате още.

Висока вибрация? Що за терминология?

# 111
  • Мнения: 2 179
Все едно ми е, преживях много страшни неща.

Какво сте преживяла ако искате споделете, всички преживяване много неща, на тази земя сме да си научим урока, опитайте се да вървите към висока вибрация, към добро, колкото и да е трудно, ако ви сполети е някоя болест, като диабет става по-лошо и потъвате още.

Висока вибрация? Що за терминология?
Термина "висока вибрация, както и съответно "ниска  вибрация" е масово използван особено в психологията, емоционално състояние и т.н. В гугъл излизат много страници с информация, статии от специалисти свързана с този термин и много неща могат да се научат и да променят живота ни в положителна посока.

# 112
  • Мнения: 2 964
Аз в някаква статия четох че изкуствено пълнят хранителни продукти  и по точно в животинските продукти,яйца,мляко,месо,риба,колбаси и още други продукти,за които не се знае,които проникват в организма ни и ставаме резистентни към антибактериални лекарства.Ето защо се спряха да се продават антибиотиците без рецепта.А и за всеки организъм явно има различни антибиотици и самите ние няма как да знаем кой е полезен за нас.
Не ставаме ние резистентни към антибиотик. Бактериите, които този антибиотик трепе стават резистентни.

# 113
  • Мнения: 3 272
Все едно ми е, преживях много страшни неща.

Какво сте преживяла ако искате споделете, всички преживяване много неща, на тази земя сме да си научим урока, опитайте се да вървите към висока вибрация, към добро, колкото и да е трудно, ако ви сполети е някоя болест, като диабет става по-лошо и потъвате още.

Висока вибрация? Що за терминология?
Термина "висока вибрация, както и съответно "ниска  вибрация" е масово използван особено в психологията, емоционално състояние и т.н. В гугъл излизат много страници с информация, статии от специалисти свързана с този термин и много неща могат да се научат и да променят живота ни в положителна посока.

Никаква наука няма тук. Вибрацията е трептене и то нежелано в различни машини. Може да бъде нискочестотно, средночестотно и високочестотно. Ако е в човешката глава с какви методи е изследвано и на какви честоти е? А с какви амплитуди? И какво е? Механично, ел.магнитно?

Психологията е наука за човешката душа.

# 114
  • Банско
  • Мнения: 2 385
Sephora е права за вибрациите, те не са само "трептене и то нежелано в различни машини".

Гугъл: "Вибрациите на атомите са ключов фактор за техните взаимодействия с други атоми. Когато атомите вибрират с определена честота, те генерират електромагнитни вълни, които са съвместими със същите честоти или са в хармония с честотие на други атоми. Този процес се нарича резонанс."

Често тези вибрации отговарят, на нашето здраве, психика, емоции. Дори земята има специална вибрация. Силата и енергията се различават от материята само по степента на вибрирането. Също така има изследвания, които се правят на базата на вибрации!

НО по темата, дори храните имат вибрации!
Гугъл:" Най-високи са  вибрациите при суровите храни.Напоследък все повече се говори за енергия, за повишаване на вибрациите, за положително мислене. Когато вибрациите на човек са високи тогава той е здрав, чувства се добре физически и психически."

# 115
  • Мнения: X
И аз мисля, че храната има значение за това с колко енергия разполагаме и на каква честота "вибрираме". Суровата, както е известно, е непроцесирана, най-богата на витамини, минерали, а и се усвоява лесно от организма, не трябва да се отделя голямо количество енергия за храносмилане.

Важни са и навиците, от това да се натъпчеш като за световно в 23 часа посред нощ с каквато и да е храна надали ще ти стане много леко и енергично.

# 116
  • Мнения: 2 964
И аз мисля, че храната има значение за това с колко енергия разполагаме и на каква честота "вибрираме". Суровата, както е известно, е непроцесирана, най-богата на витамини, минерали, а и се усвоява лесно от организма, не трябва да се отделя голямо количество енергия за храносмилане.
Това подчертаното не е вярно. Готвенето не е само за вкус, а също за улесняване на достъпа до някои хранителни вещества, а също за отнемане или елиминиране на някои токсини и патогени.

# 117
  • Банско
  • Мнения: 2 385
Готвенето тотално убива всичко в храната!
"На първо място – нарушен е витаминозният състав на продукта. Науката вече се е произнесла за неустойчивостта на витамините при топлообработката. Едни от тях значително намаляват, а други изцяло се загубват – пълният състав на ползвания продукт е нарушен.

Вторият проблем при топлинната обработка са ензимите, които се унищожават 100%. Изключително чувствителни, те не издържат повишаването на температурата над 50-60°С. А за тях се знае, че са биологичните катализатори, абсолютно необходими за смилането и усвояването
на храната.

Освен това живата клетка на суровия продукт е унищожена. Готвената храна е консумация на мъртви клетки, а от акумулираната слънчева енергия едва ли са останали следи. При топлинна обработка много от солите променят състава си, образувайки съвсем нови съединения, с които все още не знаем как се справя нашият организъм и дали изобщо ги усвоява.

Следователно като краен продукт на готвенето, печенето и варенето е получаването на една умъртвена и осакатена храна, отклонена от нормалния й биологичен състав, в който ни я дава природата. Човешкият организъм, който е един чувствителен механизъм, веднага реагира на това. Човешките клетки са програмирани да приемат храната в нейния пълен състав – храната с намален и сериозно нарушен състав не ги задоволява. Те остават недохранени, поради което силовият им потенциал започва да намалява, като стига до съвсем слаба съпротивляемост срещу болестите и агресията отвън."

Пример: да си представим една манджа гювеч: Ами има много зеленчуци, да ама варени, стерилизирани, после пак варени с картофи, с мазнина (разтителните мазнини променят състава си и това е вредно). И после какво имаме 0 витамини в тая манджа. С какво ще я ядем с бял хляб с избелвана пшеница, със избелвана сол без минерали и йод и със три стръка салата, която ще накиснем с един тон оцет, вместо нормален лимон!

Не ме разбирайте погрешно, аз също готвя вкъщи. Но не се залъгвам и знам, че трябва да се пият смутита и ядът повече плодове и зеленчуци сурови, както и много витамини, под каквато и да е форма.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 18:13 от Nia Mi

# 118
  • Пловдив
  • Мнения: 19 379
Не в вярно, че "готвенето тотално убива всичко". Някои неща е за препоръчване да се ядат сурови, но други не могат или трудно се смилат сурови - а не са вредни. Трети могат и така, и иначе.
Вярно е и това за патогените.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 23:16 от Магдена

# 119
  • Out of the Mix
  • Мнения: 2 834
Ниа, не с всичко е така.
Зависи от готвенето.
Запичане, варене, на пара, някои съставки, елементи дори се насищат още повече. Примерно печената червена чушка е по-полезна от суровата, купчета консервирани домати са по-богати на ликопен от суров домат, кашу и фъстъци е по-здравословно да се ядат печени, без сол и брашно, отколкото сурови. Просто примери.
Пържено не ям, или изключително рядко, и домашно направено с качествени продукти.

Общи условия

Активация на акаунт