Заболявания причинени от начина на хранене/ живот

• 10 133
  • 196
  •   1
Отговори
# 105
Да разбира се има.
Имах хормонални проблеми, и следователно с килограмите.
Освен това пиех и хапчета за нормализиране на менстр. Но не се оправих нещата, изживях трудни моменти и се отразиха жестоко.
Но успях да сваля няколко кг и следващите фез си бяха в норма.
Бъдете здрави

# 106
  • София /Абсурдистан
Внимавайте с риска от диабет, с това шега не бива.

# 107
Все едно ми е, преживях много страшни неща.

# 108
  • Paris, France
И аз пиех хапчета за менструацията, която накрая изобщо не идваше без хапчета, но като се разбра, че имам ИР, почнах Метформин и да намалявам ВХ, започна да идва без хапчета, редовно. После прочетох за йод, магнезий, витамини, омега 3 и спрях и Метформин и всичко беше наред до менопаузата. Даже и менопаузата ми мина без драми, без болки и кървене, без топли вълни. Е, още пия витамини, особено Д3.

Невъзможно е да има проблеми с КЗ и да няма никакви проблеми с други хормони. Понякога са в норма, но съотношението не е оптимално.

# 109

Какво сте преживяла ако искате споделете, всички преживяване много неща, на тази земя сме да си научим урока, опитайте се да вървите към висока вибрация, към добро, колкото и да е трудно, ако ви сполети е някоя болест, като диабет става по-лошо и потъвате още.

# 110

Какво сте преживяла ако искате споделете, всички преживяване много неща, на тази земя сме да си научим урока, опитайте се да вървите към висока вибрация, към добро, колкото и да е трудно, ако ви сполети е някоя болест, като диабет става по-лошо и потъвате още.

Висока вибрация? Що за терминология?

# 111

Термина "висока вибрация, както и съответно "ниска  вибрация" е масово използван особено в психологията, емоционално състояние и т.н. В гугъл излизат много страници с информация, статии от специалисти свързана с този термин и много неща могат да се научат и да променят живота ни в положителна посока.

# 112
Аз в някаква статия четох че изкуствено пълнят хранителни продукти  и по точно в животинските продукти,яйца,мляко,месо,риба,колбаси и още други продукти,за които не се знае,които проникват в организма ни и ставаме резистентни към антибактериални лекарства.Ето защо се спряха да се продават антибиотиците без рецепта.А и за всеки организъм явно има различни антибиотици и самите ние няма как да знаем кой е полезен за нас.
Не ставаме ние резистентни към антибиотик. Бактериите, които този антибиотик трепе стават резистентни.

# 113

Термина "висока вибрация, както и съответно "ниска  вибрация" е масово използван особено в психологията, емоционално състояние и т.н. В гугъл излизат много страници с информация, статии от специалисти свързана с този термин и много неща могат да се научат и да променят живота ни в положителна посока.

Никаква наука няма тук. Вибрацията е трептене и то нежелано в различни машини. Може да бъде нискочестотно, средночестотно и високочестотно. Ако е в човешката глава с какви методи е изследвано и на какви честоти е? А с какви амплитуди? И какво е? Механично, ел.магнитно?

Психологията е наука за човешката душа.

# 114
  • Банско
Sephora е права за вибрациите, те не са само "трептене и то нежелано в различни машини".

Гугъл: "Вибрациите на атомите са ключов фактор за техните взаимодействия с други атоми. Когато атомите вибрират с определена честота, те генерират електромагнитни вълни, които са съвместими със същите честоти или са в хармония с честотие на други атоми. Този процес се нарича резонанс."

Често тези вибрации отговарят, на нашето здраве, психика, емоции. Дори земята има специална вибрация. Силата и енергията се различават от материята само по степента на вибрирането. Също така има изследвания, които се правят на базата на вибрации!

НО по темата, дори храните имат вибрации!
Гугъл:" Най-високи са  вибрациите при суровите храни.Напоследък все повече се говори за енергия, за повишаване на вибрациите, за положително мислене. Когато вибрациите на човек са високи тогава той е здрав, чувства се добре физически и психически."

# 115
И аз мисля, че храната има значение за това с колко енергия разполагаме и на каква честота "вибрираме". Суровата, както е известно, е непроцесирана, най-богата на витамини, минерали, а и се усвоява лесно от организма, не трябва да се отделя голямо количество енергия за храносмилане.

Важни са и навиците, от това да се натъпчеш като за световно в 23 часа посред нощ с каквато и да е храна надали ще ти стане много леко и енергично.

# 116
И аз мисля, че храната има значение за това с колко енергия разполагаме и на каква честота "вибрираме". Суровата, както е известно, е непроцесирана, най-богата на витамини, минерали, а и се усвоява лесно от организма, не трябва да се отделя голямо количество енергия за храносмилане.
Това подчертаното не е вярно. Готвенето не е само за вкус, а също за улесняване на достъпа до някои хранителни вещества, а също за отнемане или елиминиране на някои токсини и патогени.

# 117
  • Банско
Готвенето тотално убива всичко в храната!
"На първо място – нарушен е витаминозният състав на продукта. Науката вече се е произнесла за неустойчивостта на витамините при топлообработката. Едни от тях значително намаляват, а други изцяло се загубват – пълният състав на ползвания продукт е нарушен.

Вторият проблем при топлинната обработка са ензимите, които се унищожават 100%. Изключително чувствителни, те не издържат повишаването на температурата над 50-60°С. А за тях се знае, че са биологичните катализатори, абсолютно необходими за смилането и усвояването
на храната.

Освен това живата клетка на суровия продукт е унищожена. Готвената храна е консумация на мъртви клетки, а от акумулираната слънчева енергия едва ли са останали следи. При топлинна обработка много от солите променят състава си, образувайки съвсем нови съединения, с които все още не знаем как се справя нашият организъм и дали изобщо ги усвоява.

Следователно като краен продукт на готвенето, печенето и варенето е получаването на една умъртвена и осакатена храна, отклонена от нормалния й биологичен състав, в който ни я дава природата. Човешкият организъм, който е един чувствителен механизъм, веднага реагира на това. Човешките клетки са програмирани да приемат храната в нейния пълен състав – храната с намален и сериозно нарушен състав не ги задоволява. Те остават недохранени, поради което силовият им потенциал започва да намалява, като стига до съвсем слаба съпротивляемост срещу болестите и агресията отвън."

Пример: да си представим една манджа гювеч: Ами има много зеленчуци, да ама варени, стерилизирани, после пак варени с картофи, с мазнина (разтителните мазнини променят състава си и това е вредно). И после какво имаме 0 витамини в тая манджа. С какво ще я ядем с бял хляб с избелвана пшеница, със избелвана сол без минерали и йод и със три стръка салата, която ще накиснем с един тон оцет, вместо нормален лимон!

Не ме разбирайте погрешно, аз също готвя вкъщи. Но не се залъгвам и знам, че трябва да се пият смутита и ядът повече плодове и зеленчуци сурови, както и много витамини, под каквато и да е форма.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 18:13 от Nia Mi

# 118
  • Пловдив
Не в вярно, че "готвенето тотално убива всичко". Някои неща е за препоръчване да се ядат сурови, но други не могат или трудно се смилат сурови - а не са вредни. Трети могат и така, и иначе.
Вярно е и това за патогените.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 23:16 от Магдена

# 119
  • Out of the Mix
Ниа, не с всичко е така.
Зависи от готвенето.
Запичане, варене, на пара, някои съставки, елементи дори се насищат още повече. Примерно печената червена чушка е по-полезна от суровата, купчета консервирани домати са по-богати на ликопен от суров домат, кашу и фъстъци е по-здравословно да се ядат печени, без сол и брашно, отколкото сурови. Просто примери.
Пържено не ям, или изключително рядко, и домашно направено с качествени продукти.

Общи условия

Активация на акаунт