Какъв подарък за стоматолог?

• 1 309
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте. Не знам дали темата ми е за тук, и ако не е, моля модератор да я премести където трябва.
Искам да проявя малък жест на благодарност към моята стоматоложка, но не знам какво точно да ѝ подаря? Мислех си за кутия хубави бонбони, но пък да подаряваш шоколад на зъболекар ми се струва леко..странно? 😅 Или едно красиво цвете? Ох, не знам… Моля, дайте някакви предложения.

# 1
  • София
Привет!
Занимавам се с изработка на планери в свободното си време и  наскоро имах поръчан един персонализиран точно за една дама зъболекарка.
Не знам как да Ви покажа, за да не се счете за реклама обаче. 🤔

# 2
Преди време бях поръчала един зъб със скандинавски мъх от група във фб. Много се хареса.

# 3
Както обичат да казват лекарите “Благодарности и бонбони не пия”.
За мен такъв род жестове са ненужни. Ако въпреки това държиш огледай кабинета и подари подходящо нещо: ако има цветя - цвете, ако има декорации - вписваща се. Нашите стоматолози имат винаги прясно аранжирани цветя на рецепцията. Винаги. Няма да остане за спомен, но ще краси. В краен случай кошница с хубави продукти : чай, кафе, бисквити винаги е добре дошла.

# 4
Букет от плодове.
Сапунените букети също се харесват.
Картина

# 5
Имам позната зъболекар. Чести и подаряват неща за хапване и пийване, но те са затрупани или поне не ги искат. Даже и на мен ми е давала, защото няма какво да ги прави. Лекарите в болниците знам, че ги дават на санитарки или сестри. По-практично е да е подарък, който може да остане в кабинета, но и с тях някой зъболекари са препълнени. Честно казано аз не разбирам защо на лекари, зъболекари и т.н. се подаряват подаръци. Все пак, той си е свършил работата и си е получил парите. Друг е въпроса ако човек е бил в смъртоносно състояние и всички са го отписали и някакво светило в медицината е дошло и го е спасило. Тогава вече виждам смисъл от благодарности и подаръци.

# 6
  • София
и аз не виждам причина за подарък на стоматолог, който ви е излекувал зъбите срещу заплащане.

но ако сте решила, поне не си давайте парите за глупости, които хората ще изхвърлят моментално в кофата - от типа на посочените по-горе в темата.

купете нещо практично и оборотно - цветя, луксозен шоколад или бутилка вино.

# 7
  • София
Привет.

Жестовете са важно нещо и щом е от сърце, със сигурност ще бъде оценено.

Кутия хубави бонбони винаги върши работа, или един голям шоколад.. лекарите също са хора.

Красив букет сапунени цветя в кашпа - също, минимум може да го сложи като част от украсата в кабинета.

Това със зъбчето и скандинавския мъх също е готина идея.

Знам, че им подаряват и готини карикатури, много зависи според мен от това дали сте се сближили повече по време на лечението.. и какъв тип са отношенията Ви.

# 8
Този кич със сапунени цветя не отмина ли вече? Може би в провинцията и да се харесва... Никога не бих подарила подобно нещо. И аз залагам на класиката- хубави бомбони, шоколад, скъпо вино комбинирано със съответното сирене към него, нещо такова...  Има магазини, които правят уникални кутии с вина, колбаси, сирена, сладки, ядки...

# 9
  • София

Аз тук кич не виждам, но нали все пак е форум и всеки има право на мнение.

Иначе класиката с кошниците също е вариант.

# 10
Да не даваме оценки за кич докато пишем боМбони предлагам аз.
(И на мен показаните не са ми по вкуса, но за всеки влак си има пътници)

# 11
Да не даваме оценки за кич докато пишем боМбони предлагам аз.
(И на мен показаните не са ми по вкуса, но за всеки влак си има пътници)
Вкусът няма нищо общо с неправилното изписване на бонбони. Радвам се, че не само на мен са ми кичозни въпросните цветя.

# 12
Напишете в Гугъл "брошка зъб".

Моята дъщеря подари на ортодонтката си, която я обгрижва вече 4 години. (Брекетите свали отдавна, но все още ходи чат-пат да наглеждат ритейнърите. Отдавна плащанията са приключили.)

Нейният избор беше по-тарикатски и младежки, зъбът е с шапка и очила. Но зъболекарката е метъл мацка и също си пада по такива работи.

# 13
Една малко шантава идея - моята зъболекарка беше получила подарък от пациентка чорапи с медицински символи по тях, даже ми ги показваше по тях имаше зъби, четки за зъби, хапчета, спринцовки и др. Grinning

# 14
  • Варна
Аз на моята зъболекарка (вмъквала ме е по спешност, намирала ми е бързо час за някой от семейството) се отблагодарих като бях й занесла домашни кексчета (аз ги пекох). Много се зарадва, каза че от натовареност няма време да се нахрани и захапа веднага едно)) И даже ми писа на следващия ден за рецепта))
Но и аз ги поднесох красиво: в кутия с капак, с бяла ажурена салфетка на дъното).
И от хубавото домашно вино на ММ съм й носила.

Общи условия

Активация на акаунт